داخلی
»مطالب فناوری
»اینترنت
زاکربرگ اینترنت آزاد را با کتابخانههای عمومی مقایسه کرد
به گزارش لیزنا، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک با انتشار مطلبی به دفاع از سیاست فیسبوک برای ارائهی اینترنت محدود اما رایگان در هند پرداخته است. وی سرویس ارائه شده توسط فیسبوک را به کتابخانههای عمومی و بیمارستانها تشبیه کرده است.
زاکربرگ به این موضوع اشاره کرده که تمام کتابخانهها هر کتابی را برای اعضای خود ارائه نداده و بیمارستانها نیز نمیتوانند هر بیماری را درمان کنند؛ اما این دو ارگان، خدماتی مثبت را به افراد ارائه میدهند. از اینرو ارائهی اینترنت رایگان که در آن کاربران میتوانند به وبسایتهای محدودی دسترسی داشته باشند نیز باید به عنوان یک سرویس خدماتی عمومی در نظر گرفته شود.
فیس بوک اعلام کرده که علاقمندان برای ارائهی خدمات تحت سرویس فیسبوک میتوانند با این کمپانی همکاری کنند؛ اما در نهایت همه چیز تحت کنترل فیسبوک خواهد بود.
فیسبوک در حال حاضر با انتقادات فراوانی برای ارائهی سرویس Free Basics که با نام Internet.org نیز شناخته میشود، مواجه است. بسیاری از کارشناسان هندی فیسبوک را به این موضوع متهم میکنند که این شبکهی اجتماعی با ارائهی این سرویس، آزادی اینترنت را به زیر سوال میبرد. رگولاتوری مخابرات ارتباطات هندوستان پس از وارد شدن انتقادات فراوان، دسترسی به این سرویس را برای مدت محدودی متوقف کرده تا جزئیات ارائهی سرویس و شرایط آن به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
در حال حاضر فیسبوک به شدت در حال تبلیغات و جذب حمایت افراد در هندوستان است تا سرویس خوداز نو در این کشور برقرار نماید. این کمپانی از انتشار آگهیهای تمام صفحه در روزنامههای هندی نیز استفاده کرده و از همگان درخواست دارد تا از سرویسش حمایت کنند.
مارک زاکربرگ با اظهار تعجب از انتقادات وارد شده در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:
به جای اینکه همگان در پی تسهیل دسترسی مردم به اینترنت بصورت رایگان حتی در سطح محدود شدهای باشند، بسیاری با نسبت دادن ویژگیهای غیرواقعی و نادرست ماهیت این سرویس را زیر سوال میبرند. این انتقادات به اندازهای است که حتی دور ماندن میلیاردها نفر از داشتن اینترنت نیز اهمیتی ندارد.
بسیاری از منتقدان در هندوستان معتقدند عنوان میکنند که ارائهی سرویس Free Basics توسط فیسبوک در هندوستان نه تنها با آزادی موجود در اینترنت منافات دارد، بلکه میتواند منجر به نابودی خلاقیت در این کشور شده و همچنین نفوذ فیسبوک را نیز در این کشور افزایش دهد. گروههای بسیاری در هندوستان کمپینهای تبلیغاتی را بر علیه سرویس Free Basics به راه انداختهاند. این گروهها عنوان میکنند که فیسبوک درنظر دارد تا کاربران را به سمت خود کشیده و سپس تبلیغات را وارد سرویس اینترنت آزاد خود نماید. هندیها دومین کشور پرجمعیت دنیا بوده و تعداد کاربران این شبکهی اجتماعی در هند حتی بیشتر از آمریکا است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.