کد خبر: 12960
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 06 شهریور 1392 - 15:07

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه و کتابداری

نسخه جدید نظام ارزیابی وب‌سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی منتشر شد

نسخه جدید نظام ارزیابی وب سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور انتشار یافت.
نسخه جدید نظام ارزیابی وب‌سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی منتشر شد

به گزارش لیزنا، بنا بر اعلام دفتر همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای، به علت پویائی محیط وب، این نظام هر شش ماه یکبار به روز می شود. وب سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی ایران بر اساس پنج شاخص رتبه ترافیک، قابلیت رویت، اندازه وب سایت، طراحی و تعداد فایل های علمی در سایت، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. این شاخص ها با وزن های متفاوت در فرمول طراحی شده به طور خودکار محاسبه و رتبه مراکز آموزش عالی ارائه می شود.

 

در روش ارزیابی نسخه جدید، به غیر از شاخص رتبه طراحی و رتبه ترافیک تغییراتی در شاخص های دیگر ایجاد شده است که به شرح زیر می باشد:

 

قابلیت رویت: در نسخه قبل از موتور کاوش یاهو استفاده شده بود. در این نسخه از Majestic SEO که مبتنی بر موتور کاوش گوگل است استفاده گردیده و وزن آن مانند قبل 40% است برای این شاخص پیوندهای دریافتی Backlink)  و یا inLink) وب سایت مراکز آموزش عالی مبنای محاسبه می باشد:

 

اندازه وب سایت: اطلاعات این شاخص بر خلاف نسخه قبلی که از یاهو استخراج می شد  در نسخه جدید از گوگل استفاده شده است.

 

تعداد فایل های علمی: در نسخه های پیشین تنها فایل های pdf موجود در وب سایت دانشگاهها و موسسات پژوهشی مورد محاسبه بوده است. اما در نسخه جدید علاوه بر فایل های pdf از فایل های PPt ,PPts ,docx ,doc,  استفاده شده است.

 

 ارزیابی وب سایت ها برای دانشگاهها و مراکز پژوهشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و میزان حضور آنها در محیط وب و تعاملات در این محیط را که در زمان حاضر اجتناب ناپذیر است نشان می دهد. متولیان حوزه پژوهش در مراکز آموزش عالی با مراجعه به این نظام ارزیابی به نشانی http://websanji.ricest.ac.ir می توانند از وضعیت  وب سایت سازمانی خود نسبت به مراکز مشابه مطلع شوند و نقاط قوت و ضعف وب سایت مربوطه را در هر یک از این شاخص ها بررسی نمایند.

 

بر اساس این گزارش،  این نظام علاوه بر ارائه رتبه هر دانشگاه یا موسسه در سطح کشور و استان، رتبه آنها را به تفکیک در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری – وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – دانشگاههای آزاد اسلامی – دانشگاههای پیام نور –دانشگاههای علمی کاربردی- دانشگاههای غیر وابسته به وزارت علوم و موسسات پژوهشی کشور ارائه می دهد.

 

 در حال حاضر تعداد 250 دانشگاه و موسسه پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و در نسخه آینده این نظام رتبه بندی تعداد 530  مرکز آموزش عالی بر اساس شاخص های وب سنجی رتبه بندی خواهند شد. شایان ذکر است دسترسی به این نظام از طریق نشانی اینترنتی فوق برای همگان امکان پذیر است. 

 

گفتنی است، طرح حاضر توسط دکتر محمدرضا قانع عضو هیأت علمی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به اجرا در آمده و این طرح مصوب شورای علمی است. در پایان درخواست می شود دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در صورت هر نوع پرسش، سوالات خود را به مجری طرح به پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ارسال نمایند.  

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: