داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
بیانیه انجمن کتابداری درباره جلسه دفاعیه و ارزیابی رساله دکتر افکاری
به گزارش لیزنا، در پی ارسال نامه از سوی دکتر فریبا افکاری به انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در خصوص کاستی ها و اهمال هایی در جریان دفاع از رساله وی و مسائل پس از آن، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، بیانیه ای منتشر کرد.
متن بیانیه با امضای دکتر سعید رضایی شریف آبادی رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران به شرح زیر است:
"به نام خدا
بیانیه انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران
جامعه کتابداری و اطلاع رسانی ایران، همانگونه که مستحضرید یکی از وظایف انجمن های علمی ارزیابی و پایش وضعیت کیفی آموزش و پژوهش در حوزه علمی مربوط به خود و انجام توصیه های لازم برای بهبود وضعیت است .
چندی پیش نامه ای از سرکار خانم افکاری فارغ التحصیل دکتری رشته کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه تهران به انجمن واصل شد و طی آن کاستی ها و اهمال هایی را در جریان دفاع از رساله خویش و مسائل بعد از آن مطرح کرده بودند .
در طی این مکاتبات بعضی مسائل استخدامی نیز مطرح شده بود که انجمن به علت ماهیت علمی خود به آنها نپرداخته است.
سابقه دیرین آموزش کتابداری و اطلاع رسانی ایران در دانشگاه مادر کشور به عنوان اولین گروه کتابداری و اطلاع رسانی ایران عاملی بوده است که همواره به عنوان الگو به آن نگریسته شود و با دقت بیشتری رفتار علمی آن دانشکده مورد توجه قرار گیرد.
طی جلسات و مکاتباتی با ایشان و سرکار خانم دکتر فهیم نیا به عنوان «رئیس دانشکده ، رییس گروه و داور داخلی» سعی شد که مساله پیش آمده به درستی تبیین و شناسایی شود . این انجمن در راستای عمل به رسالت خود مبنی بر دفاع و صیانت از ارزشهای اخلاق علمی و اصول آکادمیک و با هدف اصلاح و بهبود امور نکاتی را به استحضار می رساند :
استاد سید عبدالله انوار، دانشمند و فیلسوف و متخصص عالیرتبه نسخ خطی، که در دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه علوم انسانی و شهید بهشتی هم از وجود ایشان در تدریس بهره مندند برای داوری از سوی ریاست دانشکده دعوت می شوند . پس از اختلاف نظری که در جریان دفاع پیش می آید ، ریاست محترم دانشکده با آن که خود دعوت کننده ایشان بوده اند طی مکاتبه ای ، استاد انوار را فاقد صلاحیت آکادمیک اعلام می دارند و نمره ایشان را لحاظ نمی نمایند . هیئت مدیره انجمن این تناقض در رفتار را نادرست می داند و تأسف عمیق خود را از جسارتی که توسط یک عضو جامعه کتابداری و اطلاع رسانی به محضر این استاد عالیقدر شده است، ابراز می دارد.
در جریان دفاع از این رساله ، ریاست دانشکده سقف نمره دانشجو را از ابتدا 17 اعلام می کند و دیگر داوران را موظف می کند که سقف نمره دانشجو را با کسر سه نمره، در نظر بگیرند. وی سبب آن را تمدید دوره تحصیل دانشجو و منتشر نکردن مقاله علمی پژوهشی اعلام می کند. بعدا به دلیل آن که سنوات تحصیلی با مجوز کمیسیون موارد خاص دانشگاه تهران اخذ شده و گواهی پذیرش عنوان مقاله علمی پژوهشی نیز در پرونده دانشجو وجود داشته است ، معاونت آموزشیدانشگاه اعلام می کند که نمره دانشجو باید از بیست کم شود.
به دنبال دستور مقامات دانشگاه تهران برای افزایش سقف نمره دانشجو به 20، استاد سید عبدالله انوار، دکتر علی اشرف صادقی، استاد دانشگاه تهران ، دکتر حبیب الله عظیمی، عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،دکتر محمد منصور طباطبایی ، استادیار دانشگاه تهرانو استادان راهنما و مشاور پایان نامه ، دکتر غلامرضا فدائی و دکتر توفیق سبحانی، و فرانسیس ریشار(نمره ایشان نیز لحاظ نگردید ) نمرات خود را افزایش می دهند . این استادان رساله را مستحق نمره 20 و در دو مورد 5/19 می دانند . اما فقط داور داخلی نمره خود را از 5/15(از 17) به نیم از بیست تقلیل می دهد . به نظر می رسد که این کار، صرفا برای ثابت نگه داشتن نمره نهایی پیشین بر مبنای 17 دانشجو انجام شده است و نمی تواند ارزشگذاری یک کار پژوهشی ، بدون هیچ تغییری آن هم از سوی یک داور به این اندازه تغییر نامعقول یابد!
بنابراین، هیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران تاسف عمیق خود را از کاستی ها و تخلف های پدید آمده اعلام می دارد . این انجمن امیدوار است مقامات محترم دانشگاه تهران و وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری با امعان نظر در موارد بالا، در مورد احقاق حق دانش آموخته یادشده به نحو مقتضی اقدام فرمایند و روا ندارند که وجهه دانشگاه گرانقدر تهران به طور خاص و وجهه آموزش عالی کشور به طور عام خدشه دار گردد.
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
سعید رضائی شریف آبادی
رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران"