شهر کتاب آخرین درس گفتار سنایی را برگزار می کند

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز فرهنگی شهر کتاب، این جلسه با حضور حسن بلخاری، نجمه دری و محمدرضا ایروانی برگزار  و در آن به دستاوردهای پنجاه جلسه درس‌گفتارهای سنایی پرداخته و نکات برجسته‌ زندگی و آثار او تبیین و به چشم‌انداز سنایی‌پژوهی اشاره می‌شود.

حکیم سنایی غزنوی از شاعران دوران‌ساز و بزرگ ادب فارسی است که بر اغلب شاعران پس از خود اثر گذاشته است. سنایی نخستین شاعری است که به صورت جدی افکار، مفاهیم و مضامین عرفانی را وارد شعر و به‌ویژه قصیده و غزل فارسی کرده و از این نظر، نقطه‌ی عطف و دگردیسی حرکت شعر در ادب فارسی است. اشعار سنایی به‌ویژه دیوان او به تنهایی دوران تحول شعر فارسی را نشان می‌دهد یکی از ویژگی‌های دیوان سنایی دربرگیری تقریبا تمام مضامین شعر فارسی اعم از مدح و تغزل و انتقاد اجتماعی و عرفان و هجو و هزل و ... است. تا بدان حد که شاید بتوان دیوان اشعارش را دایره‌المعارف انواع شعر شامل همه‌ی مضامین و موضوعات شعری ادب فارسی تا انقلاب مشروطه دانست.

 حضور مستمر و اثرگذار سنایی در آثار دیگران که از جهت مخاطب‌شناسی اهمیت فراوانی دارد، از همان قرن ششم شروع شده و تا قرن دهم سیر تصاعدی دارد.

مرکز فرهنگی شهر کتاب از مهر ماه ۱۳۹۶ در روزهای چهارشنبه، درس‌گفتارهایی درباره‌ سنایی را آغاز کرد و در پانزده ماه گذشته پنجاه جلسه درس‌گفتار با حضور صاحب‌نظران و استادان ادب فارسی و سنایی‌پژوهان برنامه‌ریزی شد.

پنجاهمین و آخرین این درس‌گفتارها با عنوان «از سنایی چه آموخته‌ایم؟» در روز چهارشنبه پنجم دی ساعت ۱۶:۳۰ برگزار می‌شود. مرکز فرهنگی شهرکتاب در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ سوم میزبان علاقه‌مندان به ادب فارسی و حکمت سنایی واقع است.