فرهنگ کتابخوانی مانند امکانات بهداشتی باید در روستاها تقویت شود

 

به گزارش خبرنگار لیزنا، سید عباس صالحی  معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم قدردانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از برگزیدگان جشنواره روستای دوستدار کتاب” که صبح امروز در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد اظهار داشت: فعالان حوزه کتاب برای افزایش آگاهی تمام قشرهای جامعه نقش مهمی دارند و به نوعی پرچم فرهنگ را به دوش گرفته اند و برای افزایش آگاهی مردم می کوشند.


سیدعباس صالحی افزود: طرح روستای دوستدار کتاب در 20 روستا  از دو سال پیش آغاز شد و تا کنون دو دوره آن برگزار شده است.این طرح نگاه جامعه را به کتاب تغییر می دهد و می تواند فرهنگ جامعه را به سمت اتفاقات بهتر پیش ببرد.

وی روستاها را به عنوان قلب تپنده زندگی اجتماعی مردم عنوان کرد و افزود: روستاهای کشور دارای سابقه قدیمی هستند و می توانند مرکز هویت تاریخی و دینی و مذهبی باشند و برگزاری این جشنواره ها می تواند به مردم روستاها و مناطق دورافتاده کتاب و کتابخوانی بیاموزد.

صالحی بیان کرد: همه ما باید تلاش کنیم تا به سمتی برویم که تمام روستاهای کشور را مجهز به امکانات کتاب و کتابخوانی کنیم و برای افزایش امکانات بهداشت روستاها تلاش کنیم و دغدغه مردم را از بین ببریم. دولتمردان باید بکوشند تا بودجه هایی برای استاندارد سازی کتابخانه های روستاها اختصاص دهند و مشوقی برای علاقه مند کردن مردم این قشر از جامعه به کتاب خواندن باشند.

صالحی با اشاره به فعالیت برخی روستاها برای افزایش کتابخوانی افزود: وجود انرژی‌های متراکم، یکی دیگر از مزیت‌های روستاهای برگزیده است، به طوری که این روستاها توانستند با امکانات بسیار کم بهره وری بسیاری را در حوزه کتاب و کتابخوانی داشته باشند.

وی در پایان یادآور شد: همانطور که برای افزایش امکانات بهداشتی و تفریحی روستاها تلاش می شود برای فرهنگ آنان نیز باید برنامه ریزی هایی انجام داد. فرهنگ کتابخوانی باید در جامعه گسترش یابد و برگزاری چنین جشنواره هایی نقش مهمی در تغییر فرهنگ جامعه و ایجاد باورهای مثبت در بین مردم دارد. جامعه باید از این قبیل ایده ها استقبال کند و جشنواره های بیشتری را برای توسعه اجتماعی فرهنگی روستاها اختصاص دهد.