به گزارش لیزنا به نقل از افکارنیوز، دکتر رحمت الله فتاحی ، رئیس سابق انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با خبرنگار افکارنیوز، خبر تغییر نام رشته کتابداری به " مهندسی ناوبری اطلاعات " را تکذیب کرد.
وی در ادامه گفت: این خبر ابتدا در پایگاه خبری کتابداری به عنوان دروغ سیزده منتشر شد که البته از محتوای خبر کاملا مشخص بود که دروغ سیزده است و محتوای آن جنبه مزاح و لطیفه گونه داشت و این خبر بیشتر برای ایجاد هیجان بین اعضای رشته کتابداری منتشر شد.
پس از انتشار خبر بدون ذکر منبع آن توسط خبرگزاری مهر ، بقیه سایتهای خبری بدون تشخیص محتوای طنز گونه این خبر اقدام به انتشار این خبر کردند که حتی بازتاب این خبر به رادیو ، برخی روزنامه ها و هیات علمی سایر رشته ها هم کشیده شد.
دکتر فتاحی افزود: فرایند تغییر نام رشته کتابداری، بسیار طولانی و زمانبر می باشد و بایستی عقلانی و منطقی تصمیم گیری شود.
رئیس سابق انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران ، خاطر نشان کرد حوزه کتابداری و اطلاع رسانی وزارت علوم، تغییر نام رشته را که در جلسه ۱۶-۱۲-۹۰ مطرح شد درتصمیم کار خود قرار داد و در حال بررسی می باشد و در این جلسه فراهم کردن مقدمات به بنده محول شد و قرار شد نتیجه نهایی تغییر نام رشته، از طریق جناب آقای دکتر مهراد، رئیس حوزه کتابداری وزارت علوم به اطلاع همگان برسد.
دکتر فتاحی ادامه داد: بر اساس پژوهش های انجام شده و همچنین بحث های انجام شده در کمیته برنامه ریزی وطی نظرسنجی ای که از اندیشمندان و صاحب نظران این حوزه در آینده به عمل خواهد آمد امیدواریم به نتیجه مشخص تری برسیم و اعلام عمومی کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به نظر شخصی خود در خصوص نام دورغین رشته کتابداری یعنی " مهندسی ناوبری اطلاعات " به خبرنگار افکار نیوز گفت: من با دوکلمه اول این نام مخالفم چون ما نه مهندس و نه ناوبر هستیم. نام کتابداری یک حرفه می باشد که باید جامعیت داشته باشد و زیرمجموعه های خود را تحت پوشش قرار دهد و اقشار جامعه با شنیدن نام جدید رشته متوجه جامعیت و کارکرد این رشته شوند .
گفتنی است خبرگزاری مهر خبر فوق را از سایت خود حذف کرده است.