نیکنام حسینپور، مشاور منابع و امور انسانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای سیاستگذاری بیستوپنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش کتاب در انتقال علوم و تبادل اطلاعات بیان کرد: کتاب یک ابزار است، هرچند که تکنولوژیهای مختلفی به وجود میآیند و تمامی مسئولان و کارشناسان دغدغه جایگزین شدن آنها را به جای کتاب دارند اما تاکنون هیچکدام از این تکنولوژیها نتوانستند جای کتاب را بگیرند.
وی با بیان اینکه کتاب هنوز نقش و جایگاه حرفهای خود را ایفا کرده است، ادامه داد: تاکنون تکنولوژیهای جدید نتوانستند نقش و جایگاه کتاب را از آن بگیرند، درواقع کتاب به عنوان یک حلقه ارتباطی است که میتواند مسائل اجتماعی یا فرهنگی را از کشوری به کشور دیگر ببرد.
حسینپور یکی از اهداف هفته کتاب را متوجه کردن نگاه مردم به کتاب و کتابخوانی دانست و اظهار داشت: پیشنهاد ما بر این است که به جای هفته کتاب، ماه کتاب را داشته باشیم و کمکم به این سمت رویم که آبان، ماه فرهنگی کتاب در نیمه دوم سال باشد همانطور که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را به عنوان یک برنامه فرهنگی در نیمه اول هر سال (اردیبهشت ماه) داریم و نگاه تمام مردم، کارشناسان و غیره متوجه کتاب میشود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه در روزهای عزاداری اباعبداللهالحسین (ع) هستیم این روزها میتوانند الگویی برای هفته کتاب باشند، درواقع همانطور که مردم در این ایام مشتاقانه و داوطلبانه در هر کوی و برزنی اقدام به برپایی تکیه و مراسم عزاداری میکنند برای این هفته هم فعالیتهایی را انجام دهند.
«ایران تنها تهران نیست» باید محقق شود
عضو شورای سیاستگذاری بیستوپنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر مردمیتر برگزار شدن برنامههای هفته کتاب ادامه داد: دولتیها باید از برگزاری برنامههای مختلف برای هفته کتاب قدری فاصله بگیرند هرچند که ممکن است این موضوع قدری سخت باشد اما نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید عباس صالحی، وزیر ارشاد، حرکت این برنامهها به سمت مردمی شدن است که امیدواریم بتوانیم پایههای این موضوع را قرار دهیم تا در سال آینده به صورت گستردهتر انجام شود.
وی با اشاره به برنامههایی که جای آنها در روزهای برگزاری هفته کتاب خالی است، ادامه داد: به نظرم جای نهادهای مدنی و NGOهایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی تشکیل شدند، در شوراهای سیاستگذاری و نهادهای تصمیمگیری خالی است و باید حضور آنان بیشتر باشد چون تاثیرشان زیاد خواهد بود.
حسینپور درباره نگاه به استانها در برنامههای هفته کتاب گفت: همه فعالیتهای ما نباید در تهران خلاصه شود درحالیکه متاسفانه این موضوع وجود دارد. علیرغم آنگه نگاه معاونت فرهنگی در زمان سیدعباس صالحی این بود که «ایران، تنها تهران نیست» و این امر را محقق کردیم اما این موضوع در کل وزارت ارشاد نتوانست تحقق پیدا کند لذا حال با وزارت صالحی و هفته کتاب شاید فرصت خوبی برای تحقق «ایران تنها تهران نیست» باشد و فعالیتهای هفته کتاب و ماه کتاب در همه روستاها و شهرها رخ دهد.
وی بیان کرد: اینگونه نیست که هر فردی فقط به یک موضوع خواندن یا فیزیک کتاب تاکید داشته باشد. قطعا بحث خواندن چه به صورت مطالعه کتابهای کاغذی و چه به صورت کتابهای دیجیتالی مهم است چرا که خواندن در رفتار خواننده تاثیر زیادی میگذارد هرساله در نمایشگاه کتاب افراد مختلف کتابهای متنوعی را تهیه میکنند اما آیا همه آن کتابها خوانده میشوند.
مشاور منابع و امور انسانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر کتابهای فراوان خریداری شده در نمایشگاه کتاب خوانده میشوند پس چرا تاثیر این مطالعه را در رفتار اجتماعی افراد نمیبینیم؛ لذا تاثیر خواندن در رفتار اجتماعی مهم است و امیدواریم بتوانیم مطالعه عمیقتری داشته باشیم تا تاثیر آن را در افزایش آگاهی و فرهنگ جامعه ببینیم.