داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
کتاب «ماموریت در تهران: خاطرات رابرت هایزر» نقد شد
به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، مسئول کتابخانه عمومی رضی الدین آرتیمانی، اظهار داشت: پرداختن به کتابهای خاطرات دوران سیاه ستم شاهی میتواند به نسل آینده این پیام را برساند که انقلاب اسلامی طلیعه نجات فرهنگ، اقتصاد و همه وابستگیها به استکبار است.
در ادامه کارشناس ارشد ادبیات و منتقد کتاب، بیان داشت: کتاب ماموریت در تهران خاطرات رابرت هایزر، ترجمه علی اکبر رشیدی است. این کتاب از چند فصل تشکیل شده که فصل اول آن در مورد ورود ژنرال هایزر و پیگیری اهداف تا رفتن شاه از ایران، بوده و فصل دوم آن به انتظار ورود امام(ره) به ایران و عکس العمل ارتش پرداخته و فصل سوم، زمان ورود امام(ره) و اتفاق پیش رو در مورد امام(ره) را بیان میکند.
وی افزود: هایزر، هدف اصلی از نوشتن کتاب خاطرات خود را جواب دادن به کسانی که در مورد او قضاوت میکردند، را عنوان میکند.
هایزر، برای مأموریتی ویژه در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۵۷ به تهران آمد تا دولت آمریکا را در تصمیمگیریهای بعدی و اطلاع از اوضاع ایران یاری کند. او در طول مدت اقامت بیش از یکماههٔ خود در ایران، فقط یکبار به دیدار محمدرضا پهلوی رفت و در آن جلسه، از روز و ساعت خروج محمدرضا پهلوی از ایران مطلع شد. علیرغم اینکه سفر وی به صورت محرمانه انجام شده بود، اما خبر ورود وی در دو روز بعد، یعنی در ۱۶ دی ۱۳۵۷فاش شد.
این کارشناس ادبیات ادامه داد: هایزر در کتاب خاطراتش نوشته که من برای بررسی این مسئله، مخفیانه به تهران آمدم که کودتا چگونه میسر است و آیا اصلاً به مصلحت هست یا نه؟ پس از بررسیهای بسیار، از واشنگتن دستور رسید که دولتی قوی به رهبری شاپور بختیار تشکیل شود. در صورتی که این کار شکست بخورد کودتای نظامی انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: از محاسن کتاب میتوان به دقیق و شفاف بودن مطالب، روان بودن و نگارش خوب کتاب، صادق بودن نویسنده، اشاره کرد و البته این اثر همچون دیگر آثار بشری خالی از عیب نیست که از جمله معایب کتاب، زیاد بودن حجم کتاب، تکراری بودن بعضی مطالب و عدم اعتماد مترجم به همه مطالب کتاب که در مقدمه به آن اشاره شده است را می توان بیان داشت.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.