داخلی
»اخبار کتاب
سابقه ادبیات کودک درایران به حدود یک قرن میرسد
به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده کشورمان به دعوت دپارتمان زبان فارسی دانشگاه ذاکر حسین که قدیمیترین دانشگاه دهلی نو است در آغاز سال تحصیلی این دانشگاه درکلاس درس دانشجویان سال اول زبان فارسی این دانشگاه حضور یافت.
رحماندوست درخصوص ادبیات کودک و نوجوان گفت: یکی از مهم ترین اهداف خلق اثرادبی برای کودکان آشنا ساختن آنها با ارزش واقعی زندگی است. کودکان و خردسالان به اشعارکوتاه و آهنگین مانند لالایی علاقه بیشتری ازخود نشان میدهند. بخشی از این ترانهها ممکن است جنبههای آموزشی نداشته باشد اما به عنوان ادبیات کودک لحاظ میشود که به این گونه آثار «هیچانه» یا «مهملات» گفته میشود.
وی درخصوص ارتباط ادبیات کودک با سطح آموزش و سواد کودک گفت: با بالا رفتن سن کودک ادبیات کودک و نوجوان با سطح آموزش و سواد کودک ارتباط مستقیم دارد که میتوان آن را به دوره قبل از تولد و قبل از آغاز به تحصیل تقسیم کرد.
این شاعر و نویسنده کودک درمورد سابقه ادبیات کودک در ایران گفت: ادبیات کودک درایران حدود 100 سال سابقه و قدمت دارد. دراین حوزه من کارخود را از 40 سال گذشته آغازکرده ام. 3 نسل درایران با اشعار و آثارمن آشنا هستند.
رحماندوست درپایان تعدادی ازاشعارخود را به زبان انگلیسی و فارسی برای حاضران خواند و مورد تشویق قرارگرفت.
درادامه این نشست دکترسلیم ملک رئیس دپارتمان بخش فارسی دانشکده ذاکر حسین گفت: زیبائی هرشعری به زبان مبدا شعر است و بعد از ترجمه شعر از زیبایی آن کاسته می شود. به همین دلیل است که شعر هیچ وقت به درستی ترجمه نمیشود.
وی درادامه گفت: بسیاری ازشهرهای هند دارای تاریخ کهن هستند. دراین تاریخ کهن آثارفراوانی وجود دارد که در آن ها میتوان نشانی از حضور و تاثیر ایران یافت به صورتی که ما برای این که ایران را بشناسیم به جای سفر به ایران میتوانیم به شهرهای خودمان سفر کنیم و با فرهنگ ایران آشنا شویم.
دکتر سلیم درپایان سخنان خود به دانشجویان تاکید داشت تا با تمرین، پشتکار و مطالعه به یادگیری زبان فارسی بپردازند. چرا که این زبان دارای ریشه و فرهنگ غنی است.
موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با نمایش 500 عنوان کتاب درغرفهای به مساحت 18 مترمربع در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب دهلینو حضوردارد. این نمایشگاه 26 دی ماه به کار خود پایان میدهد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.