داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
اختتامیه کارگاه آموزشی سازماندهی و تجمیع اطلاعات
به گزارش لیزنا، کارگاه آموزشی سازماندهی و تجمیع اطلاعات، 17 شهریور ماه طی مراسمی با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور پس از دو روز به کار خود خاتمه داد.
این کارگاه توسط معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد و اداره کل امور کتابخانهها، با هدف دسترسی آسان کاربران، امکان تحلیلهای آماری و همچنین یکپارچه سازی اطلاعات در نرمافزار سامان برگزار شد.
وضعیت دادههای کتابشناسی موجود در نرمافزار سامان حاکی از وجود 35 میلیون نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی کشور است؛ از این میان حدود 2 میلیون رکورد در سامانه مدیریت، ورود اطلاعات شده است؛ که بر اساس برآوردهای اولیه دو سوم رکوردهای موجود در نرم افزار تکراری هستند؛ همچنین در حال حاضر آماری واقعی از موجودی منابع در کتابخانههای عمومی و تعداد رکوردهای وارد شده در نرم افزار در دسترس نیست؛ وجود رکوردهای تکراری در سیستم علاوه بر اینکه منجر به ایجاد آمار و گزارشاتی نادرست و غیرقابل اعتماد می شود، در فرایند جستجو و بازیابی اطلاعات نیز اختلال ایجاد خواهد کرد. از این رو، با توجه به تاکید دبیرکل نهاد مبنی بر احصاء آمار میزان امانت کتابهای ناشران از سامانه مدیریت و در راستای بهبود فرایند مجموعه سازی و عملکرد مربوط به ذخیره و بازیابی اطلاعات و همچنین تولید فهرستگان عمومی و یکپارچه کشور، اقدامات لازم برای برگزاری کارگاه سازماندهی و تجمیع اطلاعات به منظور تسریع در فرایند تجمیع و اصلاح دادهها با استفاده از نیروهای مجرب سطح کشور انجام شد.
این کارگاه طی دو روز با حضور 30 تن از فهرستنویسان برتر کشور و با تفکیک بخشهای نظری و عملی به مباحثی همچون اصول و مبانی فهرستنویسی، استانداردهای فهرستنویسی، ابزارها و روشها بر اساس نرمافزار سامان؛ اصول و مبانی ردهبندی دیویی، ابزارها و روشها در نرم افزار سامان و آشنایی نظری با تجمیع رکوردهای تکراری و زائد و امکانات موجود در نرمافزار سامان پرداخت. در اختتامیه این دوره آموزشی لوح تقدیر هر یک از شرکتکنندگان دوره از سوی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به آنان اهدا شد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.