داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
نشست کتابخوان انقلاب اسلامی در مشهد مقدس برگزار شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، نشست کتابخوان ویژه انقلاب اسلامی به همت اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و مشارکت مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمال شرق کشور با حضور هادی بختیاری، معاون فرهنگی شهردار مشهد؛ براتعلی منصوریان، معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزشوپرورش خراسان رضوی؛ اکبر شیخ، سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمال شرق کشور؛ حسین اکبری، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و جمعی از نویسندگان و کتابخوانان برگزار شد.
حسین اکبری مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی در این مراسم با اشاره به فرارسیدن ایام دهه فجر عنوان کرد: همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند «انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود». ایشان معتقد بودند: «فرهنگ مبدأ همه خوشبختیها و بدبختیهای یک ملت است» لذا راه اصلاح یک جامعه اصلاح فرهنگ آن است.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای کتابخوان، بیان کرد: نشستهای کتابخوان، با هدف، ایجاد عادت به مطالعه در همه اقشار، معرفی کتابهای مفید، به اشتراکگذاری کتابهای خواندهشده و آشنایی با شیوههای استاندار معرفی کتاب برگزار میشود.
اکبری افزود: کتابخانههای عمومی و مدارس آموزشوپرورش در سال جاری، میزبان هزار نشست کتابخوان بودند و پنج هزار عنوان کتاب را با علاقهمندان به اشتراک گذاشتند.
وی با اشاره به فعالیت دو کتابخانه سیار در میان ۱۱۷ کتابخانه عمومی استان، گفت: سومین کتابخانه سیار استان بهزودی در کاشمر افتتاح خواهد شد.
در ادامه، هادی بختیاری معاون فرهنگی شهردار مشهد درباره ویژگی آگاهیبخشی کتاب گفت: قرآن کریم، بهترین کتاب برای مسلمانان است، چراکه انسان را از ظلمت خارج کرده و بهسمت نور هدایت میکند.
معاون امور فرهنگی شهردار مشهد با اشاره به ضرورت بهکارگیری ادبیات متناسب با جامعه هدف در برنامههای فرهنگی، افزود: توجه به نیازهای مخاطب و ارائه برنامههایی متناسب با وی از مهمترین دلایل موفقیت برنامههای فرهنگی است.
وی با تأکید بر اشاره قرآن کریم به مأموریت حضرت موسی (ع) یادآور شد: هر قومی میتواند با صبر و شکر بهسوی نور سوق داده شود و انقلاب ۵۷ نیز مسیری بود که جامعه را به سمت نور و سعادت هدایت کرد.
در این نشست چهار عنوان کتاب با علاقهمندان بهاشتراک گذاشته شد که بدین شرح است؛
«مفتون و فیروزه» تألیف سعید تشکری/ ارائه توسط نویسنده اثر
مفتون و فیروزه رمانی دوجلدی است که به تعبیر نویسنده، میتوان آن را تاریخ خصوصی ملت ایران در قالب داستان و رمان دانست. این رمان و سیر داستانی آن، برای نخستین بار از زاویه دید فعالان فرهنگی و نه سیاسی روایت میشود و متنی فراتر از تاریخنگاری شخصی و نمایاندن پردهای مغفول و ناشناخته از انقلاب است.
قهرمانان مفتون و فیروزه برخلاف شخصیتهای کتابهای مشابهی با محوریت تاریخ شفاهی و رمان تاریخی، از جنس سیاسیون و مبارزان نیستند؛ بلکه بهشکلی هدفمند و هوشمندانه بستر فعالیتهای فرهنگی و هنرهای دراماتیک را برای مبارزات خود انتخاب کردهاند.
«انقلاب رنگها» تألیف حسن سلطانی/ ارائه توسط نویسنده اثر
انقلاب رنگها در سه فصل به فعالیتهای علیرضا خالقی در زمینه خطاطی، نقاشی و تصویربرداری در دوران انقلاب و دفاع مقدس در حزب جمهوری اسلامی و تبلیغات جنگ میپردازد.
اثر بهیادماندنی خالقی، تصویری بزرگ از حضرت امام خمینی (ره) است که در راهپیماییهای مردم مشهد در سال ۵۷ پیشاپیش جمعیت حرکت داده میشد. رهبر انقلاب (مدظلهالعالی) در این خصوص میگویند: «عکس بزرگی از امام ساختهشده بود که طولش ۱۷-۱۶ متر بود و به همین تناسب عرض داشت... دوستان میگفتند این مثل علامت مخصوص بنیاسرائیل است که در هر جنگی این را با خودشان میبردند پیروز میشدند. آن روز هم -۹دی- که این عکس بزرگ را با خودمان حمل میکردیم دلهایمان قرص بود که امروز هم حادثهای پیش نمیآید.»
کتاب «انقلاب رنگها» مجموعه کاملی از آثار تجسمی علیرضا خالقی را در بخش «پوسترها و نقاشیها» برای علاقهمندان نمایش میدهد.
در بخش ضمایم نیز مصطفی گودرزی استاد دانشگاه و عضو پیوسته فرهنگستان هنر در مقالهای تحلیلی به موضوع هنر انقلاب و مردمی در برابر هنر غربزده میپردازد.
«هشت میلیمتر از انقلاب» تألیف احمد عسکری/ ارائه توسط نویسنده اثر
کتاب هشت میلیمتر از انقلاب روایتی از رویدادهای تأثیرگذار تاریخی سبزوار در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی است که بهمرور روند فیلمسازی مستند در بحرانیترین روزهای کشور در سال ۵۷ در قالب خاطرات علی میرقطبی میپردازد.
این اثر اولین کتاب از مجموعه واحد تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی سبزوار و حاصل ۲۰ ساعت گفتگو با علی میر قطبی است که از سال ۸۹ آغازشده و مصاحبه، تحقیق و تدوین آن را محمد اصغر زاده بر عهده داشته است.
«دختران هم شهید میشوند» تألیف آزاده فرزام نیا/ ارائه توسط نویسنده اثر
این کتاب زندگی مهری زارع عباسآبادی نوجوان ۱۳ سالهای را روایت میشود که در جریان راهپیماییهای مشهد، برای نجات جان یکی از هموطنانش زیر تانک میرود و شهید میشود.
فاطمه عزتآبادی، مادر شهید مهری زارع در خصوص شهادت فرزندش میگوید: «بعد از اعلام خبر برگزاری راهپیمایی، ما بهصورت دستهجمعی و خانوادگی برای شرکت در راهپیمایی به فلکه ضد رفتیم و پیاده به سمت استانداری حرکت کردیم. مجبور شدم قبل از چهارراه لشکر برای لحظاتی بایستم، مهری دختر ۱۳ ساله من و خواهرش اقدس که در آن زمان هشت یا نه سال داشت، به همراه یکی از همسایهها از چهارراه لشکر گذشتند و در شلوغی تانکها و فرار مردم گم شدند. بچهها را که پیدا نکردم؛ بهطرف بیمارستان امام رضا(ع) راه افتادم... صبح روز بعد که به بیمارستان مراجعه کردیم مهری را درحالیکه سرش را تراشیده بودند، نصف سرش برداشتهشده بود و تمامصورتش با باند بستهشده بود، پیدا کردیم. سه ماه و ده روز طول کشید تا مهری به شهادت رسید. امیدوارم با انتشار این کتاب یاد و نام شهدای مظلومی مثل دختر من زنده نگاه داشته شود تا جوانان این مرزوبوم بدانند وارث چه خونهایی هستند.»
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.