کد خبر: 40258
تاریخ انتشار: شنبه, 13 مهر 1398 - 12:36

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

گزارش

بخش کودک کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی افتتاح شد

منبع : لیزنا
بخش کودک و نوجوان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی افتتاح، و برای فرزندان اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه دسترس‌پذیر شد.
بخش کودک کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی افتتاح شد

 به گزارش لیزنا، بخش کودک و نوجوان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی با حضور معاونین پژوهشی و فرهنگی دانشگاه، اعضای هیئت مدیره شورای کتاب کودک، اساتید، صاحبنظران حوزه کودک و نوجوان و متخصصان علم اطلاعات در روز دوشنبه 8 مهرماه افتتاح شد.

دکتر امیر زندمقدم؛ سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این بخش در دانشگاه، از ویژگی‌های شخصیتی کودکان و نوجوانان و لزوم توجه به نیازهای مطالعاتی آنان سخن گفت، و ابراز امیدواری کرد که بتوان در آینده منابع تخصصی بیشتری به این مجموعه افزوده شود، و زمینه‌های همکاری بیشتری با ناشران کودک و نوجوان را فراهم کرد.

در ادامه، دکتر سید مهدی طاهری؛ رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی، ضمن خوشامدگویی به حاضران، از نخستین فعالیت‌های صورت گرفته در کتابخانه مرکزی به‌منظور ایجاد بخش کودک و نوجوان، بررسی و دقت بالا در تامین منابع و تجهیز آن، همکاری با ناشران کودک صحبت کرد و از برگزاری برنامه‌های متعدد در آینده خبر داد.

سپس دکتر میترا صمیعی؛ مدیر  گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه، ضمن تقدیر از کتابداران پرتلاش و با انگیزه کتابخانه، به نقش و اهمیت کتابداران کودک و نوجوان در کتابخانه‌ها اشاره کرد و درباره برخی از نمونه‌های کتابخانه‌های دانشگاهی خارجی که دارای بخش کودک و نوجوان هستند صحبت کرد.

در ادامه برنامه،  دکتر محسن زین‌العابدینی؛ رئیس کتابخانه‌های دانشگاه شهید بهشتی، از تجربیات ایجاد بخش کودک و نوجوان در دانشگاه شهید بهشتی سخن گفت، و افزود: از زمان ایجاد این بخش در کتابخانه، استقبال خوبی از سوی فرزندان اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه صورت گرفته است و برنامه‌های گوناگونی برای آنان برگزار می‌شود.

وی ضمن معرفی کتاب "مهره حیاتی" اثر ست گادین و دعوت از حضار برای مطالعه این کتاب، درباره کتابداران و موقعیت‌های کاری آنان سخن گفت.

سخنران بعدی مراسم افتتاحیه،فاطمه مرتضائی‌فرد؛ رئیس سابق کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی و عضو هیئت مدیره شورای کتاب کودک بود. وی ضمن تاکید بر اهمیت انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، از تجربه‌های چندین ساله خود در تدریس ادبیات کودکان و نوجوانان صحبت کرد.

مرتضائی‌فرد، گفت: فعالیت شورای کتاب کودک در روند پنجاه ساله در سه بخش سازماندهی شده که شامل ادبیات کودکان و نوجوانان، تالیف فرهنگنامه کودک و نوجوان و ترویج خواندن می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: همکاری مشترک و مناسبی بین شورای کتاب کودک و بخش کودک و نوجوان کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی شکا بگیرد.

در پایان، مژده دهقانی؛ کتابدار کودک و متخصص بازی‌های گروهی، بر کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان با انجام بازی‌های گروهی تاکید کرد. همچنین وی با حضور کودکان و نوجوانان حاضر در مراسم، چند بازی گروهی انجام داد.

اهدای جوایز مسابقه نقاشی و داستان‌نویسی، بخش پایانی این مراسم بود که در راستای افتتاح بخش کودک و نوجوان، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی، مسابقه داستان‌نویسی و نقاشی؛ در سه گروه سنی 4-8 سال مسابقه نقاشی، 8-12 سال و 12-15 سال مسابقه داستان‌نویسی برای فرزندان اعضای هیئت علمی و کارکنان در روز سه‌شنبه 2 مهرماه برگزار شده بود. اسامی برندگان مسابقه براساس نظرات داوران متخصص حوزه کتاب کودک و نوجوان بدین شرح بود: علی‌اصغر اسحاقی، پریا اختری‌زاده  و ملینا بکتاش در مسابقه داستان‌نویسی و محمدمهراد نقوی، آیدا زمانی و امیرحسین نیکوجمال در مسابقه نقاشی.

شایان ذکر است، فرزندان اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه افزون بر امکان دسترسی به منابع کودک و نوجوان در گروه‌های سنی الف، ب، ج و د، می‌توانند در برنامه‌های متنوعی همچون داستان‌نویسی، قصه‌گویی، شعرخوانی، نقاشی، کتابخوانی و بازی‌های گروهی شرکت نمایند. کودکان و نوجوانان می‌توانند با مراجعه به کتابخانه مرکزی، کارت عضویت خود را دریافت کرده، و منابع متنوع مرتبط را به امانت بگیرند.

کاظم حافظیان رضوی
|
Iran
|
1398/07/13 - 16:01
0
0
ضمن عرض سلام و تبریک به همکاران محترم در دانشگاه علامه برای همه عزیزان آرزوی موفقیت دارم. امیدوارم شاهد تداوم این بدعت ماندگار که از دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است و دانشگاه علامه آنرا ادامه داده در دیگر دانشگاهها باشیم. تقلید از حرکت های خوب فرهنگی هم پسندیده است بدون شک. موفق باشید و پایدار.
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: