داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
زیباترین کتابخانههای سال 2016 + عکس
به گزارش لیزنا، پروژههای معماری کتابخانه هایی که لایبرری ژورنال معرفی کرده است، موفق به دریافت جایزه «بهترین طرحهای کتابخانه» شدهاند. این جایزه هر دو سال یک بار از سوی موسسه معماران آمریکا (AIA) به بهترین طراحان و معماران اعطا میشود.
معمولاً طرحهایی موفق به دریافت جایزه میشوند که مفهومی خاص را در ذهن متبادر کنند. در میان کتابخانههای منتخب سال 2016، طرحهایی برنده شدهاند که توانستند به بهترین شکل ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی منطقه را نشان دهند.
1. "کتابخانه عمومی بیلینگز" در ایالت مونتانا (Billings Public Library)
این کتابخانه به شکلی طراحی شده است که بیشترین شباهت را با محیط درون خانههای ایالت مونتانا داشته باشد. پانلهای فولاد ضد زنگ و شیشههای فراوان استفاده شده در این سازه مستطیلشکل، کتابخانه بیلینگز را کاملاً منحصر بفرد کرده است.
2. "کتابخانه عمومی شیکاگو" در ایالت ایلینوی (Chicago Public Library)
این کتابخانه دو طبقه در شهر شیکاگو و در محله چینیها قرار دارد. شاید به همین دلیل در معماری آن از فلسفه فنگشویی استفاده شده است. ظاهر کتابخانه به شکل یک سنگریزه سه گوش است که جابهجایی راحتتر را بین بخشهای مختلف آن به ارمغان میآورد.
3. "کتابخانه واکر" در منطقه هنپین (Hennepin County Walker Library)، ایالت مینهسوتا
برغم کمبود بودجه بابت ساخت این کتابخانه، معماران موفق شدند این سازه بینظیر را به بهترین شکل و متناسب با ویژگیهای شهر "مینیاپولیس" بسازند.
نمای جلوی کتابخانه با شیشههای عایق صدا مزین شده و از آنجا که این ساختمان دو طبقه در مکانی پرتردد قرار دارد، مسیرهای مخصوص پیادهرو و دوچرخهسوار برای سهولت در جابهجایی بین قسمتهای متعدد آن در نظر گرفته شده است.
9 دستگاه حسگر خورشیدی تعبیه شده در سقف کتابخانه با توجه به شدت نور خورشید، نورپردازی داخل ساختمان را تغییر می دهند، به طوری که مراجعهکنندگان میتوانند به شکلی نوآورانه گذر ساعات روز را حس کنند.
4. "کتابخانه عمومی لارنس" در ایالت کانزاس (Lawrence Public Library)
استفاده بهینه از انرژی حرف اول را در معماری این کتابخانه میزند. این استفاده بهینه با عایقبندی بینظیر و ورود آسان نور خورشید به درون ساختمان میسر شده است.
کتابخانه عمومی لارنس همچنین دارای یک محوطه سرسبز و زیبا است که مکانهایی چون آمفیتئاتر، باغ مخصوص مطالعه و زمین اسکیت در آن به چشم میخورند.
5. "کتابخانه عمومی رنتون" در ایالت واشینگتن (Renton Public Library)
این کتابخانه بر روی یک رودخانه به حالت معلق ساخته شده است. معماران خلاق این سازه تلاش کردهاند با این طرح از یک طرف آسیب کمتری به طبیعت وارد کنند و از سوی دیگر مقاومت آن را نسبت به زلزلههای مختص ایالت واشینگتن افزایش دهند.
6. "مرکز یادگیری دانشجویان دانشگاه رایرسون" (Ryerson University Student Learning Centre)، شهر تورنتو
در معماری این کتابخانه از عناصر طبیعت الهام گرفته شده است. برای مثال یکی از سالنهای مطالعه آن به شکل ساحل طراحی شده است. هر کدام از بخشهای کتابخانه باعث تقویت قوه تخیل دانشآموزان میشود.
7. "کتابخانه سویر" در ایالت ماساچوست (Sawyer Library)
کتابخانه سویر هماهنگی بینظیری با محیط سرسبز و آرام اطرافش برقرار کرده است و مکانی ایدهآل برای غرق شدن در کتابها محسوب میشود.
عمرمون الکی بر باد رفت