داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه و کتابداری
«بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه های تخصصی در سازمانها»
به گزارش لیزنا، طبق دستور جلسه ابتدا دبیر نشست گزارشی از عملکرد سه ماهه کمیته کتابخانه های تخصصی را ارائه کرد. سپس موصوع "نقش و جایگاه کتابخانه های تخصصی در ایران و تقویت نگرش مدیریتی مدیران در ارتقای سطح کتابخانه ها در سازمان" که بر اساس نظر سنجی گروه بعنوان موضوع نشست انتخاب شده بود، به بحث گذاشته شد.
در ادامه در راستای حل مشکلات کتابخانه های تخصصی پیشنهاد شد وضعیت موجود، موانع و مشکلات فعلی کتابخانه ها و علل بروز آنها شناسایی شوند و راهکارهایی برای حل آنها ارائه شود همچنین اعضا یادآور شدند که فائق شدن بر این موانع و مشکلات نه تنها در نشست به بحث گذاشته خواهد شد بلکه نیار به بر نامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت پس از برگزاری نشست هم دارد.
سپس اعضای حاضر پس از بحث و بررسی همه جانبه، عنوان "بازتعریف نقش و جایگاه کتابخانه های تخصصی در سازمانها"را به عنوان موضوع اصلی کنگره انتخاب کردند و موضوعات زیر را به عنوان موضوعات فرعی مورد بحث در نشست پبشنهاد دادند:
۱--تعریف جدید از کتابخانه تخصصی بر اساس تغییر در وظایف و عملکرد آنها
۲-- ارتقای ساختار تشکیلاتی کتابخانه
۳--تعیین ملاک و معیار هایی برای انتخاب مدیران لایق و متخصص
۴-- ایجاد تمهیداتی در جهت افزایش بودجه کتابخانه ها
۵- تقویت مهارتهای تخصصی کتابداران با استفاده از برنامه های بازآموزی برای شاغلان و پیشنهاد بازنگری در دروس دوره های تحصیلی دانشجویان
۶- ایجاد شبکه اشتراک منابع برای کتابخانه های تخصصی هم موضوع
برای سایر موضوعات مطرح شده در نظر سنجی پبشنهاد شد تا کار گروههای تخصصی به شرح زیر تشکیل گردد:
۱- کارگروه مدیریت دانش
۲- کارگروه استانداردهای کتابخانه های تخصصی
۳- کارگروه روزآمدسازی فهرست کتابخانه های تخصصی به منطور ایجاد شبکه کتابخانه های تخصصی در ایران و نظارت، پایش و ارزیابی آنها
همچنین پیشنهاد شد تا در مورد انتخاب و ترکیب اعضای نشست؛ تقسیم وظایف و همچنین ترکیب کارگروهها و نحوه فعالیت آنها در جلسات بعدی کمیته تصمیم گیری شود.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.