داخلی
»اخبار کتاب
اختتامیه اولین جشنواره ادبی «شاه بیت» برگزار شد
به گزارش لیزنا روابط عمومی فرهنگسرای سرو، همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه(س) آیین اختتامیه اولین جشنواره ادبی «شاه بیت» با حضور محمد علی بهمنی، حمیدرضا شکارسری، صابر قدیمی و دیگر شاعران، استادان و هنردوستان و شعر خوانی شاعران آیینی، عصر سوم مردادماه در فرهنگسرای سرو برگزار شد.
در ابتدا پس از خیر مقدم گویی بهنام خادم مدیر فرهنگی هنری منطقه ۶ و رییس فرهنگسرای سرو، صابر قدیمی به عنوان دبیر جشنواره ادبی «شاه بیت» به دعوت مهدی فرج اللهی مجری برنامه پشت تریبون آمد و ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه (س) در خصوص جشنواره «شاه بیت» و اختتامیه اولین دوره این جشنواره بیان کرد: بیش از ۱۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و داوران بزرگواری که از شاعران نام آشنا هستند داوری آثار را انجام دادند تا این نتیجه حاصل شد. جا دارد از آقایان خادم، محمود داوود زاده، اسماعیل فلاح خیر و حسن آذری که بسیار لطف داشتند و زحمات زیادی کشیدند، تشکر کنم. امیدواریم دورههای بعدی با اضافه شدن بخشهای دیگر، جشنواره با شکوهتری داشته باشیم.
هر بیت کتابی در ذهن مخاطبان
محمد علی بهمنی از داوران جشنواره «شاه بیت» و از غزل سرایان مطرح کشور مهمان دیگری بود که برای شعر خوانی و سخن درباره جشنواره پشت تریبون آمد. وی گفت: از این که در چنین جمع دوست داشتنی حاضر شدم، بسیار خرسندم. از اینکه با درک درست و حس شاعرانگی توانستید این جشنواره را به خوبی و سرافرازی تا اینجا حمایت کنید و حضور داشته باشید، تشکر میکنم. درباره جشنواره میتوانم بگویم: «من و تو آینه رو به روی هم شدهایم / چقدر این همه با هم یکی شدن زیباست» امیدوارم همیشه این گونه باشد.
بهمنی پس از خوانش شعری با موضوع امام رضا (ع) بیان کرد: خیلی خوشحالم که توانستم در گوشهای از این جشنواره نفسی بکشم و شعری در حضور شما خوبان بخوانم. امیدوارم این تک بیتها هرکدام کتابی در ذهن مخاطبان شما باشد که حتما چنین خواهد بود.
توجه به کوتاهسرایی از نکات قابل توجه جشنواره شاه بیت
حمیدرضا شکار سری از دیگر داوران جشنواره شاه بیت و از شاعران و منتقدان کشور با تشکر از حاضران گفت: در روزگاری که سهم ما از فرهنگ عموما، سهم ما از هنر عموما، سهم ما از ادبیات خصوصا و سهم ما از شعر خصوصا تر روز به روز در حال کاهش است و از طرف دیگر نوع زندگی ما در این روزگار تکنولوژی زده باز هم از این سهم کم میکند و مدت زمان رویارویی ما با اثر هنری را بیش از پیش کم و کم تر میکند، شاید بتوانیم در این بستر و با جریان کوتاه سرایی که در جهان ما یک جریان کاملا غالب و شناخته شده است، به تعبیری توصیف کرد. از این رو من رویکرد گردانندگان، دبیران و مسئولان برگزاری جشنواره شاه بیت را هوشمندانه ارزیابی میکنم که نیاز روزگار را به نوع خاصی از شعر، به درستی تشخیص دادهاند.
وی افزود: در روزگاری که خواندن منظومههای بلند و خواندن شعرهای بلند برای مخاطبان حتی جدی، سخت و دشوار و زمان بر شده، جلب توجه به تک بیتها و شاه بیتها و شعرهای کوتاه و گونههای ادبی بسیار قابل توجه است. باید از این جریان صحبت شود و آسیبشناسی و تحلیل مناسب روی آن انجام شود.
شکار سری ضمن خوانش چند شعر کوتاه آیینی بیان کرد: در جلسات داوری که با حضور استاد بهمنی و آذری داشتیم، مدت زیادی بحث میکردیم که مثلا یک بیت یا حتی مصراع آیا این شایستگی را دارد که در جشنواره به عنوان برنده انتخاب شود یا نه؟! یا اینکه آیا مثلا شاعری که سن و سالش این قدر کم است این شایستگی را دارد به عنوان برگزیده جشنواره معرفی شود یا خیر؟! پس از بحثهای طولانی با راهنماییهای استاد گرانقدرم آقای بهمنی به نتیجه ای رسیدیم که امروز شما استفاده کافی را از آن ببرید.
شعرخوانی شاعران برگزیده جشنواره همچون یاسر قنبرلو، حسن آذری، امیر کیاشمشکی و ... از بخش های دیگر این جشنواره بود.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.