کد خبر: 29683
تاریخ انتشار: دوشنبه, 16 مرداد 1396 - 09:30

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان برگزار شد

منبع : لیزنا
اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان با حضور عضو هیئت‌امنای کتابخانه‌های عمومی کشور در بندر انزلی برگزار شد.
اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان برگزار شد

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی گیلان، مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی دوازدهم مردادماه با حضور مهردخت وزیرپور، عضو هیئت‌امنای کتابخانه‌های عمومی کشور و مشاور دبیرکل نهاد؛ محمدحسین قربانی و سیدکاظم دلخوش، نمایندگان مردم آستانه‌اشرفیه و صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرشمس‌الدین حسینی، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه بندرانزلی؛ علی پورحسن، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان؛ مجید فاتحی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی؛ اسفندیار ضیایی، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، میرشمس مومنی‌زاده فرماندار بندر انزلی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان؛ ‌زهرا بدن‌آرا، سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان و جمعی از مسئولین در مجتمع فرهنگی، هنری شهید مطهری منطقه آزاد انزلی برگزار شد.

مهردخت وزیرپور در ابتدای این مراسم یکی از مهم‌ترین اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی را ترویج به کتاب و کتابخوانی دانست و اظهار داشت: مشارکت مردم در جشنواره کتابخوانی رضوی امسال بیش از ۲.۵ برابر میزان مشارکت سال گذشته بود. منابعی که برای هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی انتخاب شد به‌صورت مکتوب، دیجیتال و گویا در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

وزیرپور با اشاره به حضور پرشور کودکان و نوجوانان در هفتمین دوره جشنواره کتابخوانی گفت: کودکان و نوجوانان به‌عنوان سرمایه‌های با ارزش مملکت می‌توانند موجب پیشرفت و بالندگی ایران شوند؛ به همین سبب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همواره توجه ویژه‌ای به این گروه‌ سنی داشته است.

مشاور دبیرکل نهاد در بخش دیگری از سخنانش، گیلان را استانی تاریخی و بافرهنگ معرفی کرد و گفت: گیلان می‌تواند باوجود مسئولانی دلسوز، رسالت خود را در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به‌خوبی انجام دهد؛ چراکه با خلاقیت و برنامه‌ریزی می‌توان کتابخوانی و مطالعه را توسعه و ترویج داد.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان نیز در ادامه این مراسم در خصوص برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در این استان بیان کرد: این جشنواره از فروردین‌ الی تیرماه سال جاری با معرفی ۶ عنوان کتاب برای سه گروه سنی کودک، نوجوان، بزرگ‌سال در دو قالب مکتوب و آنلاین، به‌صورت فردی و خانوادگی برگزار شد. ۲۲ هزار و ۱۵۰ گیلانی در این جشنواره مشارکت داشتند؛ ۳۴۰۰ نفر در بخش خانوادگی، ۳۳۰۰ نفر در بخش نوجوان، ۳۲۰۰ نفر در بخش کودک و بقیه به‌صورت انفرادی در این جشنواره شرکت کردند.

بدن‌آرا برگزاری پویش کتاب‌خوان مجازی برای کودکان را ویژگی متمایز این جشنواره نسبت به دوره‌های گذشته دانست و ادامه داد: یکی از اهداف برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی بوده است. درواقع، با توجه به اینکه جامعه ما برگرفته از ارزش‌های اسلامی است، باید ارزش‌ها و باورهای درست را به مردم تعلیم دهیم.

وی بحران هویت و تضاد، تقابل نسل‌ها، فاصله گرفتن اعضای خانواده از یکدیگر و رشد افکار منفی را ازجمله آسیب‌های جامعه امروز عنوان کرد و گفت: این آسیب‌ها مسئولیت دستگاه‌های فرهنگی را سنگین‌تر می‌کند؛ اداره کل کتابخانه‌های عمومی گیلان برای جلوگیری از آسیب‌ها و پیاده کردن زندگی مطالعه محور در تلاش است با برگزاری چنین جشنواره‌هایی، رسالت خود را به‌درستی انجام دهد. با مطالعه کتاب در قالب این جشنواره‌ها مردم با مهارت‌های مختلف و سبک زندگی ائمه اطهار (ع) آشنا می‌شوند؛ این آشنایی می‌تواند الگویی مناسب برای جوانان ایجاد کند.

وی در پایان از مشارکت ۱۷ دستگاه اجرایی گیلان با اداره کل کتابخانه‌های عمومی در برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی تقدیر کرد.

محمدحسین قربانی، نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم نقش خانواده‌ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی را مؤثر دانست و بیان کرد: باید فرهنگ کتابخوانی در همه طبقات جامعه رواج یابد. اگر بخواهیم سهمی در تولید علم دنیا داشته باشیم باید مطالعه را توسعه دهیم و نباید در فضای مجازی غرق شویم.

سیدکاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: باید به دنبال افزایش سرانه مطالعه در کشور باشیم و بودجه‌های فرهنگی موردنیاز برای تحقق این هدف را افزایش دهیم.

مجید فاتحی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی نیز با قدردانی از اقدامات ارزنده نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: ۱۰ درصد از ساکنین منطقه آزاد انزلی عضو کتابخانه‌های ثابت و سیار هستند که این آمار یک رکورد محسوب می‌شود. منطقه آزاد انزلی در کنار فعالیت‌های اقتصادی همواره توجه ویژه‌ای نیز به مسائل فرهنگی داشته است. توسعه فرهنگی و اجتماعی در دستور کار ما قرار دارد و با پرداختن به مقوله کتاب و کتابخوانی به دنبال افزایش شاخص‌های مطالعه هستیم.

اسفندیار ضیایی، سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان نیز با تقدیر از اداره کل کتابخانه‌های عمومی در برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، بر لزوم هم‌افزایی و همدلی مسئولان فرهنگی استان تأکید کرد.

اجرای گروه سرود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با عنوان «مشرق دل‌ها» و تجلیل از ۴۵ برگزیده استانی، از دیگر برنامه‌های اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان گیلان بود.

در این مراسم همچنین از کتابداران ۲ شهرستان استان گیلان، ۲ کتابخانه برتر و فعال در برگزاری جشنواره، ۶ کتابدار و رابط فرهنگی فعال در حوزه جلب مشارکت در جشنواره تجلیل شد. همچنین از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و نیز ۵ دستگاه فعال و حامی جشنواره هفتم نیز تجلیل و لوح یادبود جشنواره به مسئولین این دستگاه‌ها اهدا شد.

 

گفتنی است، هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی استان گیلان در سال جاری با مشارکت فعال بیش از ۲۲ هزار نفر از مردم گیلان و با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، سازمان منطقه آزاد انزلی و بیش از ۱۷ دستگاه اجرایی برگزار شد.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: