کد خبر: 31655
تاریخ انتشار: شنبه, 27 آبان 1396 - 08:29

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

در جشنواره آشتی با یار مهربان

از اعضای نمونه کتابخانه آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی تقدیر شد

منبع : لیزنا
 مراسم افتتاحیه دومین جشنواره آشتی با یار مهربان با حضور مدیران کتابخانه آستان قدس رضوی و شهرداری مشهد، در محل کتابخانه آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی وابسته به آستان قدس رضوی برگزار و از اعضای نمونه کتابخانه تقدیر شد.
از اعضای نمونه کتابخانه آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی تقدیر شد

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان ‌قدس ‌رضوی،هم‌زمان با روز کتابدار و هفته کتاب و کتاب‌خوانی مراسم افتتاحیه دومین جشنواره آشتی با یار مهربان با حضور رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌ قدس ‌رضوی، مسئول کتابخانه‌های وابسته آستان قدس رضوی، ریاست کمیسیون اقتصادی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد، مدیریت ناحیه یک شهرداری منطقه شش، و دیگر مسئولین مربوطه در محل کتابخانه آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی وابسته به آستان قدس رضوی برگزار شد.

در این برنامه، ضمن رونمایی از پوستر افتتاحیه جشنواره، از اعضاء نمونه این کتابخانه که در سال گذشته بیش از یکصد کتاب را مطالعه کرده بودند، و نیز از نخبگان کتابخانه شامل مخترعین و نویسندگان جوان با اهدای جوایزی تقدیر شد.

مدیریت ناحیه یک شهرداری منطقه شش مشهد در این مراسم، به اولین دوره جشنواره اشاره کرد و گفت: در اولین دوره این جشنواره که اوایل آبان‌ماه سال گذشته برگزار شد و در تاریخ 24 آبان ماه مصادف با روز کتابدار و هفته کتاب خاتمه یافت، 450 اثر در قالب نقاشی، پاورپوینت، روزنامه‌دیواری، شعر، قصه، تیزر، و خلاصه‌نویسی به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید که از این میان 30 اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد و از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد و نیز 300 کتاب با عنوان طرح اهدای کتاب جمع‌آوری شد که در محدوده توزیع شد.

ابراهیم‌زاده ضمن بیان اینکه امسال دومین دوره این جشنواره هم‌زمان با روز کتابدار و هفته کتاب و کتاب‌خوانی آغاز شده و در 25 آذرماه سال جاری مراسم اختتامیه انجام خواهد شد، افزود: «علاقمندان پس از این می‌توانند آثار خود را تا تاریخ بیستم آذرماه سال جاری به دبیرخانه این جشنواره، ارسال کنند.

در ادامه، مسئول کتابخانه‌های وابسته آستان قدس رضوی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون کتاب چاپی در اختیار 200 هزار نفر عضو کتابخانه قرار دارد و 3200 صندلی مطالعه در کتابخانه‌های سطح شهر مشهد برای مراجعین فراهم شده است.

صفر صالحی به برخی خدمات ویژه کتابخانه‌های وابسته آستان قدس اشاره و بیان کرد: کتابخانه گویای رضوی با خدمات ویژة روشندلان، با دارا بودن 8 هزار منبع صوتی به مراجعان روشندل ارائه خدمات می‌کند و نیز کتابخانه سیار با خدمات رایگان تحویل‌دادن و گرفتن منابع درخواستی در درب منزل، به افراد معلول، جانباز، اعضای هیأت علمی حوزه و دانشگاه، و بازنشستگان کشوری و لشکری، خدمات ویژه ارائه می‌دهد.

وی به دیگر فعالیت‌های انجام‌شده اشاره کرد و اظهار داشت: در دهه کرامت نیز پنج مرکز در پنج نقطه کم‌برخوردار شهر مشهد تجهیز شد که نزدیک به 10 هزار منبع در اختیار مراجعین منطقه قرار گفت. همچنین، سه ایستگاه کودک در سطح شهر مشهد برای مراجعینی که همراه فرزندانشان به کتابخانه مراجعه می‌کنند، در حال ارائۀ خدمات است.

صالحی در پایان افزود: اقدام خوبی که اخیرا در کتابخانه سیار آستان قدس رضوی انجام شد، اهدای منابع مازاد بر نیاز به مراکزی بود که به این منابع نیاز داشتند، تا مراکز فرهنگی در مشهد و به ویژه حاشیه شهر مشهد از این منابع به صورت اهدا و امانت بلندمدت استفاده نمایند.

از دیگر رویدادهای جانبی آیین افتتاحیه، درج امضای یادگاری میهمانان ویژه برنامه بر روی پوستر جشنواره، و نیز اهدای تابلوی نقاشی به کتابخانه آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی با موضوع کتاب و کتاب‌خوانی از طرف یکی از اعضای کتابخانه بود.

در حاشیه این برنامه، برخی از اعضاء برگزیده کتابخانه هاشم قزوینی، در گفتگو با خبرنگار ما، یکی از دلایل سطح بالای مطالعه در این مرکز را، برخورد خوب و شایسته، راهنمایی‌های پیوسته، و بالابودن سطح دانش کتابداران و مسئولان کتابخانه عنوان کردند.

 

گفتنی است که معاونت امور کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی، بجز 17 باب کتابخانه سطح شهر مشهد، کتابخانه مرکزی و 12 کتابخانه تخصصی، دارای 21 باب کتابخانه در شهرستان‌ها و یک باب کتابخانه در کشور هندوستان است که برخی از آنها زیر نظر موقوفات یزد و کرمان، و طبس و کاشمر اداره می شود.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: