داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
نشست معرفی و نقد ۶ کتاب برندگان جایزه نوبل ادبیات در اردبیل
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در این نشست، ایجاد فضای ذهنی و آرامش در جامعه را بستر لازم برای مطالعه دانست و افزود: در بسیاری از مواقع افراد به کتابخوانی علاقه دارند اما به خاطر انباشته شدن دغدغه های زندگی نمی توانند روی مطالعه تمرکز کنند.
شفیع شفیعی با تأکید بر اینکه خانواده ها باید کتاب دوست باشند و فرهنگ مطالعه را در فرزندان بپرورانند، افزود: نباید به امید نظام آموزشی از تربیت فرزندان خود غافل شویم. نظام آموزشی ما، کتاب خواندن را در دانش آموزان نهادینه نمی کند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش ما در آموزش، کنکور محور عمل می کند، خاطرنشان کرد: در نظام آموزشی کنکور محور، دانش آموزان مهارت های اجتماعی و مهارت زندگی کردن را نمی آموزند چرا که فرصتی برای مطالعه خارج از کتاب های درسی برای دانش آموزان نمی ماند.
مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با ابراز نگرانی از افزایش آسیب های اجتماعی در اردبیل اظهار داشت: امروزه طلاق به این دلیل افزایش یافته که زوجین توان گفت وگو ندارند و هنگام صحبت، خشونت کلامی را پیشه می کنند. جامعه ای که رمان و شعر نخواند و تئاتر و فیلم تماشا نکند، توانایی گفت وگو را نخواهد داشت.
شفیعی با بیان اینکه خشونت در استان اردبیل طی ۲۰ سال اخیر روند کاهشی نداشته، افزود: تنها راه حل کاهش خشونت، ترویج فرهنگ مطالعه و خردورزی است لذا کمترین انتظار ما این است که ده درصد جمعیت استان کتاب خوان باشند.
وی با اشاره به اینکه کتاب راه رسیدن به دانایی است، افزود: مادامی که دانایی و فهم مشترک اتفاق نیافتاده، مشکلات بر جامعه چیره خواهد شد. هرچه فعالیت های فرهنگی در اردبیل بیشتر باشد، افراد بیشتری به سمت کتاب و کتابخوانی سوق می یابند.
در ادامه، افراد حاضر در نشست به معرفی و نقد کتابهای برگزیده خود پرداختند:
رمان «جنگ آخر الزمان» از ماریو بارگاس یوسا توسط مسعود شهبازی معرفی شد. به گفته شهبازی، نوشتن این کتاب که یک رمان تاریخی محسوب می شود و اکثر شخصیت های آن، واقعی هستند، بیش از ۵ سال طول کشیده است. رمان «جنگ آخر الزمان» به بخشی از تاریخ برزیل اشاره دارد.
حسین فیضی نیز در معرفی رمان «ترجیع گرسنگی» نوشته ژان ماری گوستاو لوکلوزیو اظهار داشت: فرانسه موطن اصلی رمان در جهان است. پس از جنگ جهانی دوم، نویسندگان به تولید آثار با محتوای تلخ روی آوردند. بنابراین با تلخ شدن ادبیات فرانسه، رمان «ترجیع گرسنگی» نیز از این ویژگی دور نماند به طوری که این رمان شبیه مرثیه بر علیه جنگ یا مرثیه ای برای مرگ پاریس است. با وجود این، باور نویسنده به عشق و ایمان بسیار جزئی دیده می شود.
مریم مالک پور نیز در معرفی رمان «صد سال تنهایی» اثر گابریل گارسیا مارکز گفت: این رمان به سبک سورئال جادویی نوشته شده است که اگر جادو را از آن بگیریم، جذابیت خود را از دست می دهد. «صد سال تنهایی» روایت تنهایی و انزوای مردم آمریکا است. احساس لجوجانه مارکز بر نقض قوانین و جدال سنت با مدرنیته در این کتاب ملموس است
همچنین مژگان نظری با معرفی «مو قرمز» نوشته اُرهان پاموک، توضیحاتی در مورد نویسنده داد و گفت: رمان های پاموک به ۵۶ زبان دنیا ترجمه شده اند که پیش از دریافت جایزه نوبل هم گستردگی جغرافیایی یافته بود. پاموک به سبک پست مدرن می نویسد و در آثار او مضامین فرهنگ، هنر، تاریخ و انسانیت به چشم می خورد. مو قرمز تازه ترین رمان ارهان پاموک است که در ایران نیز با استقبال خوبی روبرو شده است.
پنجمین رمان با عنوان «هرگز ترکم مکن» اثر کازوئو ایشی گورو توسط نور الله جعفری معرفی شد. ایشی گورو که یک ماه پیش نوبل ادبی ۲۰۱۷ را دریافت کرد، در این رمان درباره زندگی می گوید اینکه زندگی آدمیان با پیر شدن و مرگ به پایان می رسد، چیزی که می دانیم و باید آن را بپذیریم. اما به زعم کتی و تومی شاید هنر و عشق آن را به تعویق بیندازد و حتی جاودانه کند. این کتاب توسط انتشارات ققنوس به چاپ چهارم رسیده است.
در پایان کتاب شعر «آدم ها روی پل» از ویسواوا شیمبورسکا توسط وحید محمدی معرفی شد. خانم ویسواوا شیمبورسکا شاعر و مترجم لهستانی، جز ۱۴ زن جهان است که موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شده است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.