کد خبر: 33984
تاریخ انتشار: سه شنبه, 28 فروردين 1397 - 08:39

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

نمایشگاه «دوره قاجار؛ منتخب هنر اسلامی- ایرانی» در کتابخانه و موزه ملی ملک

منبع : لیزنا
نمایشگاه «دوره قاجار؛ گزیده هنر اسلامی- ایرانی» با آثاری گوناگون از هنرمندان سرشناس ایران در دوره قاجار، هم‌زمان با برگزاری آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسین (ع) در روز چهارشنبه 29 فروردین ساعت 15 در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش می‌یابد.
نمایشگاه «دوره قاجار؛ منتخب هنر اسلامی- ایرانی» در کتابخانه و موزه ملی ملک

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، این نمایشگاه، آثار گوناگون تاریخی از دوره قاجار در زمینه‌های سندهای تاریخی (فرمان، نامه‌نگاری خصوصی و رسمی، حکم، عقدنامه)، قالی و دیگر دست‌بافته‌ها، قطعه‌ها و مرقع‌های خوش‌نویسی (قرآن مجید، شعر، حدیث، دعا، روایت‌ها)، لاکی (قاب‌آینه، جلد، قلمدان)، روزنامه‌های تاریخی، نگارگری، تذهیب، گل‌ومرغ، نقاشی (پرتره، منظره، شمایل‌نگاری)، سفرنامه‌های تاریخی و نسخه‌های خطی را دربرمی‌گیرد. از میان آثار نمایشگاه «دوره قاجار؛ گزیده هنر اسلامی- ایرانی»، به نمونه‌هایی چون فرمان ناصرالدین شاه به مویدالدوله فرمانفرمای خراسان و سیستان، عقدنامه آقامیرزا ابوالقاسم فرزند حاج میرزا ابوطالب تاجر با رباب خانم، قالی تمام ابریشم سالارخانی ترکمن بافت طایفه یموت، بیرق قلمکار عزاداری عاشورایی، نامه منسوب به میرزا ابوالقاسم قائم‌مقام به فرزندش، حدیث از حضرت علی علیه‌السلام، بیت‌هایی از شعرهای شاعرانی چون حافظ و سعدی، دعای تحویل سال، سوره‌ها، آیه‌ها و عبارت‌های قرآنی، قاب‌آینه لاکی با نقش گل و پرنده، قلمدان با نقش ابروباد معروف به قلمدان ابری، نگاره شکارگاه، قطعه نگارگری و تذهیب شمایل‌نامه حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله و سلم، نگاره گل میخک، نگاره ناصرالدین شاه قاجار، نگاره میرزا یوسف آشتیانی (مستوفی‌الممالک)، نگاره برگرفته از نسخه خطی شهنشاه‌نامه، مرقع خط ناخنی، نگاره‌هایی از نسخه خطی هفت‌اورنگ، قرآن مجید به خط سیدمحمد بقای اصفهانی، سفرنامه ناصرالدین شاه به خراسان و روزنامه دولت علّیه ایران می‌توان اشاره کرد.

دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی به ویژه هنرشناسان و پژوهشگران گستره‌های هنر و تاریخ و تمدن، در این نمایشگاه جذاب، آثاری از هنرمندان برجسته دوره قاجار همچون درویش عبدالمجید طالقانی، زین‌العابدین اصفهانی، محمدشفیع تبریزی، ابوالقاسم شیرازی، میرزا محمدشفیع وصال شیرازی، سیدعلی‌اکبر گلستانه، میرزا غلامرضا اصفهانی، ام سلمه قاجار، آقا لطفعلی، ابوطالب مدرس همدانی، محمود خان ملک‌الشعرا، ابوالحسن غفاری (صنیع‌الملک)، میرزا باقر صورتگر، میرزا ابوالحسن بقایی، میرزا بابا الحسینی، عبدالله نقاش‌باشی، فتحعلی بن محمد صبا، میرزا محمدرضا کلهر و ابوتراب غفاری را به تماشا خواهند نشست. آثار نمایشگاه «دوره قاجار؛ گزیده هنر اسلامی- ایرانی» از مجموعه اصلی گنجینه وقفی حاج حسین آقا ملک بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک و دیگر واقفان به این گنجینه همچون علی حجت‌زاد، نسرین دست‌غیب بهشتی و عزت‌ملک ملک فراهم آمده است. این نمایشگاه که در نگارخانه کتابخانه و موزه ملی ملک برپا می‌شود، در کنار نمایش آثار، همچنین دستاوردهایی پژوهشی و کارشناسانه در زمینه‌های هنر، هنرمندان و تاریخ دوره قاجار در قالب‌های رویدادنگاری قاجاریه و نوشتارهایی از هنرمندان و پژوهشگران معاصر به مخاطبان ارایه خواهد کرد.

کتابخانه و موزه ملی ملک، با گشایش نمایشگاه «دوره قاجار؛ گزیده هنر اسلامی- ایرانی»، رنگین‌کمان دل‌انگیز از هنر ایرانی- اسلامی دوره قاجار را هم‌زمان با برگزاری آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسین علیه‌السلام به عنوان یکی از جشن‌های وقف‌نامه‌ای کتابخانه و موزه ملی ملک به سفارش حاج حسین آقا ملک در وقف‌نامه، در روز چهارشنبه 29 فروردین 1397 خورشیدی ساعت 15 به نمایش درمی‌آورد. این نمایشگاه تا پایان اردیبهشت 1397 خورشیدی برپا خواهد بود.

نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی، دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی را به حضور در آیین گشایش این نمایشگاه و بازدید از گنجینه زیبای آثار ارایه‌شده فرامی‌خواند. ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی (ره)، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد» جای گرفته است.

گزیده‌ای از تصویر آثار نمایشگاه «دوره قاجار؛ گزیده هنر اسلامی- ایرانی» را در این لینک می‌توانید ببینید.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: