داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری نشست پژوهشی «بررسی نسخههای نفیس خواجوی کرمانی موجود در گنجینه ملک»
به گزارش لیزنا، نشست پژوهشی «بررسی نسخههای نفیس خواجوی کرمانی موجود در گنجینه ملک» با سخنرانی علیرضا هاشمینژاد، پژوهشگر پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه شهید باهنر کرمان و شیوا میهن، دکترای ایرانشناسی از دانشگاه کمبریج انگلیس در روز دوشنبه 19 شهریور 1397 از ساعت 14 میزبان هنرجویان و دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی خواهد شد. نسخههای خطی از دیوان این شاعر پرآوازه که در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک وجود دارد، در این نشست بازشناسی و بررسی میشوند.
کمالالدین ابوالعطاء محمود بن علیبن محمود، مشهور به خواجوی کرمانی، زاده سال ۶۸۹ هجری در کرمان و درگذشته سال ۷۵۲ هجری در شیراز، یکی از شاعران بزرگ نیمه نخست سده هشتم هجری است. خواجوی کرمانی در قالبهای غزل، قصیده، مسمط، ترکیببند، ترجیعبند، رباعی، قطعه و مستزاد، شعر سروده و آثاری نیز به نثر پدید آورده است.
کتابخانه و موزه ملی ملک، پیشتر در سال 1392 خورشیدی کتاب ارزشمند «کلیات اشعار مولانا الاعظم خواجو الکرمانی» را به شیوه چاپ نفیس عکسی (فاکسیمیله) با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کرمان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در یکهزار نسخه بازنشر کرده است. نسخه منتشر شده، نسخهای از کلیات خواجوی کرمانی به شمار میآید که به شماره ثبت ۵۹۸۰ در کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری میشود. محمد ابن عمران کرمانی این نسخه را به سال ۷۵۰ هجری کتابت کرده است.
کتابخانه و موزه ملی ملک، دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی را به حضور در نشست پژوهشی «بررسی نسخههای نفیس خواجوی کرمانی موجود در گنجینه ملک» در روز دوشنبه 19 شهریور 1397 از ساعت 14 فرامیخواند. این نشست در ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی (ره)، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق) برگزار میشود.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.