کد خبر: 37278
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 04 مهر 1397 - 10:01

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس در شیراز برگزار شد

منبع : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس
 نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس در شیراز با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شیراز و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس برگزار شد.
نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس در شیراز برگزار شد

 به گزارش لیزنا، نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس با حضور روح الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس؛  سرهنگ حمیدرضا گرامی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس، فاطمه زارع مهذبیه مشاور امور بانوان و  فرهاد امیدوار معاون فنی و امور عمرانی فرمانداری شیراز، به مناسبت هفته دفاع مقدس و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدا برگزار شد.

 مدیر کل کتابخانه های عمومی استان فارس در این دیدار با بزرگداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی و تسلیت حادثه اخیر تروریستی در اهواز گفت:  این حادثه این موضوع را یادآوری کرد که اگر دفاع مقدس و ایثارگری شهدا نبودند وضعیت کنونی ما چگونه بود. روح الله منوچهری هدف از نشست های  کتابخوان را ترویج و تبلیغ مطالعه کتاب دانست و گفت: سلسله نشست های کتابخوان، نشست های به اشتراک گذاری کتاب های خوانده شده است. کتاب هایی که در این نشست ها معرفی می شوند جز بهترین کتاب های هر حوزه هستند و شایسته است که افراد این کتاب ها را تهیه و مطالعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: معرفی کتاب یک گام کوچک است که وقتی با گام های دیگر همراه می شود، سبب توسعه همه زمینه ها می شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس نیز در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و شهدای حادثه ترور اهواز، با قدردانی از برگزاری نشست تخصصی معرفی کتاب‌های دفاع مقدس، عنوان کرد: شهدا الگوی زندگی هستند و هرکسی که بتواند یک کتاب درباره شهدا را مطالعه کند، در تمامی ابعاد زندگیش تأثیرگذار است.

سرهنگ حمیدرضا گرامی تصریح کرد: همه ما در فضای انقلاب که به برکت خون شهدا و ایثارگری‌های  آنها رقم خورده است، چهل سال عزت مندانه سپری کردیم و توطئه ها را با محوریت ولایت و رهبری دفع کردیم و امروز باید منسجم تر، قوی تر و با برنامه تر از گذشته عمل کنیم.

وی دانش اندوزی و کسب علم درباره شهدا را ضروری دانست و گفت: دانش ما درباره دوران دفاع مقدس و شهدا باید به روز باشد و از اندوخته های شهدا به عنوان تجربه بهره ببریم و این تجارت ارزشمند را در رسانه ها نشر دهیم. و تمام این موارد در قالب مطالعه کتاب‌های برتر در حیطه دفاع مقدس امکان پذیر است.

گرامی با تأکید بر اینکه توجه به کتاب ها و ادبیات دفاع مقدس باید در تمامی جامعه نهادینه شود،  اضافه کرد: خانواده، آموزش و پرورش و رسانه ملی باید به معرفی ادبیات دفاع مقدس و سوق دادن افراد به مطالعه این آثار توجه کنند.

وی بیان کرد: مطالعه در ابعاد مختلف به تکامل و توسعه کشور کمک می کند و در نهایت هدف حاکمیت تمدن اسلام که راهبرد جمهوری اسلامی ایران است را محقق خواهد کرد.

در ادامه این دیدار، کتابخوانان شش کتاب برتر در ادبیات دفاع مقدس را به اشتراک گذاشتند:

کتاب «سلام بر ابراهیم» نخستین کتاب این دیدار بود که به دست فریبا زارعی مسئول کتابخانه عمومی سبزپوشان شیراز معرفی شد. زارعی ضمن معرفی کتاب قسمت هایی از کتاب را قرائت کرد.

«خنده های عمل نکرده» کتاب بعدی بود که به دست نویسنده اثر معرفی شد. عبدالرضا قیصری با بیان اینکه این کتاب پایان نامه کارشناسی ارشد است و  با موضوع طنز دفاع مقدس نوشته شده است، گفت: این کتاب در دو بخش جبهه و اسارت تنظیم شده است. بخش جبهه به بررسی طنز در موضوعاتی چون غذا، اعتقادات، بهداشت، ارتباط با خانواده در پشت جبهه، ترس، ناامیدی و خواب پرداخته و بخش اسارت شامل خاطرات طنزآمیز درباره ورزش و سرگرمی، نیازهای اولیه اسارت، نحوه اسارت و بازجویی، شکنجه، اختلاف زبان با زندان بان، جنگ تبلیغاتی دشمن، صلیب سرخ است.

فاطمه ساریخانی سومین کتابخوان این دیدار بود که خواندن کتاب «دختری با روسری آبی» نوشته فریبا طالش پور را پیشنهاد کرد و درباره آن گفت: این کتاب روایت زندگی شهید نسرین افضل از زمان دبیرستان تا سال زمان شهادت در سال 61 است. کتاب به فعالیت های این بانوی شهید در قبل از انقلاب، حضور در مناطق دورافتاده به عنوان معلم و سپس رفتن به جبهه در زمان جنگ و شهادت وی پرداخته است.

«ما بر علیه ما» نوشته دکتر ساجده تقی زاده عنوان بعدی این نشست بود که فاطمه رعیت نژاد آن را بررسی کرد و با بیان اینکه این کتاب پایان نامه کارشاسی ارشد نویسنده و برگزیده ششمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب اسلامی است، گفت:  «ما بر علیه ما» پژوهشی درباره اعتراض و خود اتهامی در شعر دفاع مقدس است و در پنج فصل تنظیم شده است.  به گفته وی اعتراض یکی از مضمون‌های اصلی دفاع مقدس از دهه شصت است که در دهه هشتاد به اوج خود رسید.

در ادامه کتاب «پژوهش نامه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» نوشته غلامرضا کافی پنجمین اثر این دیدار بود که ساجده تقی زاده آن را بررسی کرد.  تقی زاده در معرفی این کتاب گفت: این کتاب پژوهشی علمی در نقد و بررسی قالب ها و گونه های شعر دفاع مقدس  است که در نه دفتر تنظیم شده است. «انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره)»، «ادبیات انقلاب اسلامی چیست»،  «جایگاه شعر در انقلاب اسلامی»، «جایگاه نثر و تغییر آن در انقلاب اسلامی»، «نقد ادبی»، «طنز در ادبیات دفاع مقدس»، «ادبیات کودک و نوجوان»، «پژوهش های در باب ادبیات دفاع مقدس» و «معرفی نام آوران ادبیات دفاع مقدس» موضوع فصل های این کتاب است.

محمد سمیعی، کارشناس امور فرهنگی اداره کل کتابخانه های عمومی فارس به عنوان آخرین کتابخوان، کتاب «یادت باشد» نوشته محمد رسول ملاحسنی را بررسی کرد و درباره آن گفن: این کتاب روایت داستانی زندگی شهید مدافع حرم حمید سیاهکالی مرادی از زبان همسر این شهید است و آیینه تمام نمای زندگی مدافعان حرم است. یادت باشد کتابی از جنس عاشقانه های دفاع مقدس است که می توان ساعت ها با آن خندید و ساعت ها با آن گریه کرد.  این کتاب در 3 فصل و 10 بخش نوشته شده است.

گفتنی است نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس با اهدای لوح تقدیر به معرفی کنندگان کتاب و بازدید مسئولان از نمایشگاه هنرمندان شیرازی با موضوع «اهواز تنها نیست... دفاع همچنان باقیست» به پایان رسید.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: