داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری کارگاه آموزشی «آشنایی با کتابخانه و مخاطب» در اردبیل
به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان اردبیل، رباب عزیزخانی ضمن سخنانی در کارگاه آموزشی «آشنایی با کتابخانه و مخاطب»، پرورش را در کنار آموزش دارای اهمیت ویژه ای دانسته و اظهار داشت: تربیت دانش آموزان هم دارای بعد آموزشی و هم پرورشی می باشد و لذا نباید از حوزه پرورش غافل شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، سوق دادن دانشآموزان به سمت مطالعه کتاب غیر درسی در کنار کتب درسی را بخشی از برنامه پرورشی مدارس قلمداد کرد و افزود: دانش اموزان با ورود به دنیای کتابهای عمومی همچون شعر، رمان و تاریخ، لذت بردن از مطالعه و کتابخوانی را تجربه خواهند کرد.
وی، معلم را سفیر کتابخانه های عمومی در مدارس دانسته و تصریح کرد: انتظار ما از معلمان اینست که از اهمیت کتابخوانی و مطالعات غیردرسی دانشآموزان غافل نشوند.
عزیزخانی، خانواده، مدرسه و کتابخانه را سه نهاد مهم در پرورش کودکان و نوجوانان برشمرده و افزود: کتابخانه های عمومی با فراهم آوردن محیط مناسب، تهیه منابع لازم و اجرای برنامههای فرهنگی و کتابخانهای، تلاش دارد در پرورش دانشآموزان و آموزش مهارتهای زندگی، ارتقای آگاهیهای عمومی و نهادینه کردن ارزشهای اجتماعی، سهم خود را ایفا کند.
در این نشست، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز با تأکید بر اهمیت کتابخوانی فرهنگیان، از آنان خواست با گسترش مطالعات عمومی خود، الگوئی برای دانشآموزان باشند.
مصطفی کافی با اشاره بر نقش خانواده در نهادینه کردن ارزشهای فرهنگی و اجتماعی افزود: مدارس باید با اصلاح و تثبیت ارزشهای نهادینه شده، دانشآموزان را به سمت عادتهای فرهنگی همچون کتابخوانی و مطالعه سوق دهند.
وی، قرآن کریم را مهمترین مصداق تأثیر کتاب بر توسعه فرهنگی جوامع دانسته و ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) با بهرهگیری از این کتاب آسمانی، توانستند انقلابی در اصلاح ارزشهای فرهنگی و اجتماعی همه اعصار بوجود آورند.
همچنین در این کارگاه آموزشی، فرشاد موفق رئیس کتابخانه مرکزی اردبیل، مباحثی در خصوص نحوه فعالیت و مدیریت کتابخانههای عمومی و وحید ضیائی کارشناس فرهنگی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مبحث برانگیختن دانش آموزان به سمت کتابخوانی را مطرح نمودند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.