داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
نبود کتابخانه مرکزی یکی از محرومیتهای اصلی البرز است
به گزارش لیزنا، طبق اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان البرز، هیجدهمین جلسه مشترک انجمن کتابخانههای عمومی استان در سالن اجتماعات حوزه استاندار البرزبرگزار شد.
در این جلسه سیدحمید طهائی، استاندار البرز؛ فتحالله حقیقی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری؛ ذبیح اله قائمی، رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی و بودجه؛ سید محمد حسن موسوی، مشاور عالی استاندار؛ حجتالاسلام فلاح، مدیر کل کتابخانههای عمومی استان؛ سید موسی حسینی کاشانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سیدمحمدرضا رضوی اکمل، مدیرکل امورشهری روستایی و شوراها استانداری؛ فضلاله ذاکری، مشاور استاندار در امور روحانیت؛ محمد کریم صابری، معاون اداره کل کتابخانههای عمومی استان؛ محمد علی بخشی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر کرج؛ نادر ایزدبین، معاون مالی و پشتیبانی نظام پزشکی؛ حجت الاسلام و المسلمین علی الهی، نماینده ولی فقیه در هلال احمر البرز؛ مسعود باباپور فاتحی، معاون شهردار طالقان و میثم شیخ حسنی، کارشناس انجمنهای کتابخانههای عمومی استان البرز حضور داشتند.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین فلاح بر اساس دستور جلسه به ارائه گزارشی از مصوبات جلسه قبل و توضیحاتی در این زمینه و گزارشی از وضعیت کتابخانههای عمومی استان در بخش تعداد کتابخانه ها، زیربنا ، منابع و عضو و امانت و جایگاه استان البرز در بین سایر استانها پرداختند.
در ادامه سیدحمیدطهائی ضمن تأکید بر لزوم فرهنگسازی در ترویج امر کتاب و کتابخوانی گفت: انجمن کتابخانههای عمومی استان در حال ترسیم طرح جامعی از وضعیت کتابخانهها و سرانههای مربوط به کتابخانهای در البرز است و تمام تلاش خود را برای توسعه فضای کتابخانهای بکار گرفته است.
وی ضمن اشاره به پیگیریها برای تخصیص زمین به کتابخانه مرکزی استان و لزوم تأسیس و تأمین زیرساختهای مطالعه در سراسر نقاط افزود: تحقق سهم نیم درصدی بودجه شهرداریها، جهت توسعه سرانههای فرهنگی در شهرها، از جمله اقداماتی است که چراغ کتابخانههای عمومی را در نقاط مختلف روشن نگه میدارد. در کنار آن تشویق خیرین برای ترویج امر کتابخوانی نیز از جمله برنامههای این انجمن بشمار می رود.
استاندار البرز همچنین با اشاره به گسترش محافل کتابخوانی در دنیا با سبک و سیاقی جدید، گفت: ایران اسلامی با قدمت چندین هزاره تاریخی خود همواره مبنای مطالعه و علم و دانش بوده است؛ حتی در نزدیکترین اعصار تاریخی شاهد شکلگیری محافلی همچون شاهنامهخوانی و شمایلخوانی بودهایم که مصداق همین گردهماییهای امروزی در فضاهای مجازی است و تنها شیوه و سبک آن متفاوت شده است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به فضاهای روشنفکری مبتنی بر دانش در جامعه افزود: در آن دوران مجاری ارتباط مردم در تعامل با همین محافل ادبی و غیره گسترش پیدا میکرده است، حال با شیوهای جدید شاهد شکلگیری کافهکتابها و محافل ادبی هستیم که میتواند نسل جوان را به توسعه تازههای فناوری روز دنیا تجهیز کند.
استاندار البرز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر فرهنگ مطالعه از محیط حقیقی به فضاهای مجازی تصریح کرد: گامها برای مطالعه در فضای مجازی نیز باید برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه آگاهی نسل نو مبنای اداره بهتر جامعه در آینده خواهد بود، افزود: با توسعه فضای مطالعه و گسترش محافل کتابخوانی بنوعی جاذبه برای نسل جدید در مطالعات علمی بیشتر خواهد شد و به فراخور آن تصمیمات آتی جامعه نیز با آگاهی است.
سید محمد حسن موسوی نیز با بیان اینکه نبود کتابخانه مرکزی یکی از محرومیتهای اصلی این استان است، گفت: باید از خیرین برای ساخت کتابخانههای عمومی و اهدای کتاب در سطح استان البرز کمک گرفت.
وی اظهار داشت: باید فعالیتهای انجام شده در این بخش به صورت یکپارچه و با همکاری همگانی کلیه دستگاهها انجام شود و باید به این نکته اذعان داشت که کتابخانه یکی از مهمترین مسائل در یک استان است؛ چرا که کتابخانهها پذیرای سیل عظیمی از جوانان هستند.
موسوی در ادامه افزود: میتوان با ایجاد کتابخانههای عمومی در مناطق آسیبپذیر و حاشیهنشین از لحاظ توسعه فرهنگی به مردم این مناطق کمک شایانی کرد.
حجت الاسلام شمسالله فلاح گفت: در طی دوسال شاهد اجراییشدن بسیاری مصوبات این انجمن بودهایم بطوری که بیش از 90درصد آنها اجرایی شده است .
وی در مورد مصوبات اجرایی نشده گفت: به دنبال رسیدن به نتایج قابل قبول درمورد آنها هستیم.
فلاح با اشاره بر اینکه این کتابخانه، اولین کتابخانه سند دار البرز است، افزود: در استان البرز تنها شهرستانی که کتابخانه ندارد طالقان است. با همراهی فرماندار این شهرستان و همکاری شهرداری با تامین بودجه نیم درصدی، درصدد رفع مشکل آن هستیم.
در این نشست مقرر شد کتابخانه طالقان نیز تا دهه فجر امسال افتتاح شود.
در پایان جلسه مدیر کل کتابخانههای عمومی استان البرز به معرفی کتاب «حماسه حسینی» نوشته مرتضی مطهری پرداخت و با تشویق اعضای انجمن کتابخانههای عمومی البرز به مطالعه این اثر گفت: این کتاب که در دوجلد به چاپ رسیده است حاصل سخنرانیها و یادداشتهای مرتضی مطهری از سال 1343 تا 1352 میباشد، و هر کس این کتابها را مطالعه کند، سنجش در گفتار را سرلوحه رفتارش قرار خواهد داد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.