داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
کتابخانه عمومی شهرک چوکای گیلان بزودی به بهرهبرداری میرسد
به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی گیلان، در این جلسه که روز شنبه، 9بهمن و با حضور زهرا بدنآرا، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان، عسگرحسنیپور فرماندار شهرستان رضوانشهر، ملیحه پورخدایار رئیس اداره کتابخانههای عمومی این شهرستان و نیز اعضای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان رضوانشهر و در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، در خصوص مسائل و مشکلات کتابخانه های عمومی رضوانشهر بحث و تبادل نظر شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان در ابتدای این جلسه با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر یکی از مهمترین راهبردها در برنامهریزی فرهنگی را توسعه امر کتابخوانی برشمرد و گفت: اگر توسعه فرهنگی در جامعه الگوی پیشرفت باشد یقینا جامعه از هر نظر رشد خواهد یافت.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم فاصله خود را با جوامعی که در این حوزه پیشرو هستند کم کنیم و اگر بخواهیم از فرهنگ غنی و عظیم سرزمینمان پاسداری کنیم باید برای اهمیت خواندن عمیقا بیاندیشیم.
بدن آرا با بیان اینکه باید از جامعهای که مردم آن اهل مطالعه نیستند ترسید افزود: خوشبختانه امروز اهمیت و جایگاه کتاب و کتابخوانی بعنوان یک ارزش در کشور ما مطرح شده و جایگاه افراد کتابخوان در میان مردم جایگاه والایی است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان در ادامه در خصوص وضعیت شاخصهای مطالعه در شهرستان رضوانشهر نیز گفت: امروز در کتابخانههای عمومی این شهرستان به ازای هر 100 رضوانشهری 7/1متر فضای مطالعه، از هر 100 نفر دو نفر عضو کتابخانههای عمومی و به ازای هر نفر یک کتاب در کتابخانههای عمومی وجود دارد.
بدن آرا اظهار داشت: کتابخانه های عمومی شهرستان رضوانشهر امروز با بهبود شرایط فیزیکی و نیز شادابسازی گامهای اساسی برای جذب مخاطب برداشته شده است، اما این رسالت مهم جز با همکاری و عزم همگانی همه متولیان امر در شهرستان امکانپذیر نخواهد بود.
وی در پایان با قدردانی از فرماندار، شهرداران رضوانشهر و پرهسر و نیز روسای ادارات آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت ایشان از مجموعه کتابخانههای عمومی این شهرستان را بسیار خوب توصیف کرد.
فرماندار شهرستان رضوانشهر نیز در این جلسه با اذعان به اینکه عرصه فرهنگی عرصه زیرساخت، تولید و پیشرفت همه جانبه کشور است تاکید کرد: موضوع کتاب و کتابخوانی اگرچه ظاهری بسیار ساده دارد اما از اهمیت فراوانی برخوردار است.
عسگر حسنیپور افزود: اگر کتابخوانی به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود همه از مزایای آن بهرهمند خواهند شد. وی سوقدادن جامعه به سمت مطالعه و کتابخوانی را عامل بازدارنده قوی برای کاهش ناهنجاریهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: همه مسئولین شهرستان باید در جهت فرهنگ کتابخوانی و گسترش آن تلاش کنند.
حسنیپور کاهش سرانه مطالعه را عاملی برای اشاعه خرافهگرایی، بیمنطقی و بنیادگراگرایی و رواج رادیکالیزم دانست. وی با ابراز نگرانی از عدم گرایش جوانان و نوجوانان به مطالعه نیز گفت: امروز بدلیل عدم نیاز به مطالعه و کتابخوانی گرایش جوانان و نوجوانان ما کتابهای که فرهنگ عمومی جامعه را میسازد کم، رنگتر شده است.
فرماندار شهرستان رضوانشهر با اشاره به فوائد مطالعه و اینکه چگونه از کتاب استفاده کنیم گفت: مطالعه یک فرآیند ذهنی است که پایههای مهارت را میسازد، بر خلاف تصاویر دیداری هنگام مطالعه فکر بیشتری هزینه و از هوش خود بیشتراستفاده میکنیم.
حسنیپور اقدامات اخیر نهاد کتابخانههای عمومی در ایجاد لذت خواندن میان اقشار مختلف مردم را بسیار ارزنده و موثر دانست و گفت: برخلاف رسالت اصلی این نهاد، امروز کتابخانههای عمومی یکی از مهمترین اماکن ایجاد انگیزه برای مطالعه در جامعه بخوبی عمل میکند.
وی صحبتهای خود را با خبر خوشی به پایان رساند و اظهار داشت: با رایزنیهای صورت گرفته با مسئولین کارخانه چوکای تالش، کتابخانه عمومی شهرک چوکا تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
در ابتدای این جلسه نیز ملیحه پورخدایار رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رضوانشهر ضمن ارائه گزارش از وضعیت کتابخانههای عمومی این شهرستان، حمایت مسئولین شهرستانی از این حوزه را بسیار امیدوار کننده توصیف کرد.
گفتنی است پس از این جلسه سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان از کتابخانههای عمومی باقرالعلوم(ع) رضوانشهر، نبی اکرم(ص) پرهسر و رسول اکرم(ص) پونل بازدید و با کتابداران و اعضای این کتابخانهها دیدار و گفتگو کرد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.