کد خبر: 29043
تاریخ انتشار: شنبه, 10 تیر 1396 - 11:20

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

کتابخانه های خوزستان تا پایان امسال به ۲۳۰ باب افزایش می یابند

منبع : لیزنا
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به فعالیت ۲۱۶ کتابخانه در استان از افزایش کتابخانه های عمومی استان به حدود۲۳۰ باب تا پایان سال جاری خبر داد.
کتابخانه های خوزستان تا پایان امسال به ۲۳۰ باب افزایش می یابند

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان، گفت: سال گذشته سال پرباری برای کتابخانه های عمومی استان به لحاظ تولید و فعالیت های فرهنگی بود و خوشبختانه از نظر امانت، عضو و استقبال از فرهنگ مطالعه در ۶ ماهه دوم سال ۹۵ و سه ماهه اول ۹۶ بین ۹ تا ۱۶ درصد رشد را شاهد بودیم و این درحالی است که در کشور شاهد کاهش عضو بودیم.

وی با بیان اینکه این نکته مثبتی است و باید تلاش شود که این شاخص ها استمرار پیدا کند، افزود: بیش از سه هزار برنامه فرهنگی در قالب نشست کتاب خوان، برگزاری نمایشگاه کتاب، برنامه های فرهنگی کودک،  شب شعر مدافعان حرم، مسابقات کتابخوانی و غیره را برگزار کردیم و با اعتباراتی که به این امر اختصاص داده شد توانستیم بیش از ۲۰ کتابخانه را تجهیز، بازسازی و احداث کنیم.

حجت الاسلام سپهر، اضافه کرد: ۲۱۷ کتابخانه در استان وجود دارد که ۲۱۲ باب آن فعال است و پنج کتابخانه به دلیل تجهیز و بازسازی از سیستم خارج شده تا پس از نوسازی دوباره فعال شود، تا پایان سال ۹۶ باید کتابخانه های عمومی استان به مرز ۲۳۰ کتابخانه برسد.

وی با اشاره به اینکه با ورود خیرین به امر کتابخانه سازی، تعمیر، تجهیز، منابع و غیره شاهد ارتقای فرهنگ کتابخوانی در سطح کشور هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر استان دارای ۱۱۱ هزار و ۶۰۵ متر زیربنای کتابخانه، ۱۵۲ هزار و ۷۴۵ عضو و سه میلیون و ۴۷۵ هزار و ۷۶۱ جلد کتاب است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در این راستا برخی پروژه ها در حال مطالعه است، اذعان داشت: در استان قریب به ۳۸ پروژه در حال احداث، بازسازی و مرمت داریم و شاید در کشور چنین حجمی در حوزه ساخت و ساز کتابخانه ها کار قابل توجهی باشد.

وی بیان کرد: در سال ۹۶، چهار باب کتابخانه را در اهواز افتتاح خواهیم کرد و با این افتتاح شاخص زیربنای مطالعه در اهواز نسبت به حدود ۴۰ سال اخیر کار بسیار قابل ملاحظه ای خواهد بود و شاخص اهواز رشد محسوسی خواهد داشت؛ اگر مشکل زمین در شهر اهواز حل شود، بهترین شهر در حوزه کتابخانه های کشور خواهد شد و بیش از ۲ هزار مترمربع زیربنا به کتابخانه های استان اضافه می شود.

وی با اشاره به اینکه در ملاشیه، منبع آب، غیزانیه و کوی آغاجری کتابخانه هایی در حال احداث داریم که در سال ۹۶ افتتاح می شود، اظهار کرد: همچنین در برخی شهرستان ها از جمله باوی، ایذه و ... افتتاح کتابخانه داریم و با اهتمام خوب مدیریت استان و برنامه و بودجه، فضای تامین اعتبار، تامین زمین، ساخت و ساز و توسعه کتابخانه ها مطلوب است.

حجت الاسلام سپهر، بر توجه به منابع بخش کودک در کتابخانه ها تاکید کرد و ادامه داد: در بیش از ۲۰۰ کتابخانه استان بخش کودک فعال شده و فضای مطلوبی دارد همچنین در بخش نابینایان در کشور اول هستیم، لازم است کتاب های این بخش ها به لحاظ محتوایی ارتقا داده شود.

وی از اصحاب رسانه و صدا و سیما خواست نسبت به بحث فرهنگ مطالعه اهتمام بیشتری داشته باشند، ابراز کرد: در حال حاضر استان در بسیاری از شاخص ها به نسبت میانگین کشوری از وضعیت خوبی برخوردار است و امیدواریم با قول هایی که داده شده و مساعدت های فرمانداران و همراهی های شهرداری ها شاهد آینده ای خوب و رشد شاخص های مطلوب در نهاد کتابخانه ها باشیم.

اختصاص ۱۶۰ میلیارد ریال به کتابخانه‌ها در سال جاری در خوزستان

استاندار خوزستان نیز در این جلسه با تبریک فرا رسیدن عید سعید فطر بر برگزاری کیفی تر این گونه جلسات تاکید کرد و گفت: در جلسه ای که همه فرهیختگان و مسئولان فرهنگی و دانشگاهی حضور دارند انتظار می رود جلسه از لحاظ محتوایی پربارتر باشد.

غلامرضاشریعتی، با اشاره به اینکه باید وضعیت فرهنگی استان همچون انتخاب کتاب، نوع گرایش و غیره را تحلیل کنیم و ببینیم در چه نقطه ای قرار داریم و به چه سمتی باید حرکت کرد، ادامه داد: مجموعه کتابخانه های استان باید تیمی داشته باشد که این موارد را آنالیز کند که البته در این جلسه تا حدودی به این امر پرداخته شد و امیداوریم این مساله همچنان ادامه یابد.

شریعتی عنوان کرد: اگر نهاد کتابخانه‌ها در جهت محتوا مسیر را ادامه بدهد می‌توان فاصله میان تصمیمات مسوولان و نیازهای جامعه را کاهش داد زیرا تمام مسوولان باید تلاش خود را کنند تا فاصله میان جامعه و آنچه مردم به آن احتیاج دارند و آنچه مسوولان تصمیم گیری می‌کنند کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه  هدف استانداری در بحث های فرهنگی ارزش گذاری و اهتمام است گفت: ما بیشترین سرمایه‌گذاری های خود را در بحث آموزش و کانون فرهنگی کودکان و فرهنگ جامعه داریم زیرا در روند جامعه تاثیر بسزایی خواهد داشت.

استاندار خوزستان، از اختصاص مبلغ ۱۶۰ میلیارد ریال به کتابخانه ها در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: از این مبلغ ۱۱۰ میلیارد  ریال برای تکمیل و تجهیز کتابخانه های استان که بیشترین اعتبار در کل کشور است و ۵۰ میلیارد  ریال هم برای کتابخانه های دیجیتالی و راه اندازی آن در استان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به هماهنگی بین آموزش و پروش و کانون پرورش فکری با کتابخانه های استان و راه اندازی کتابخانه های سیار و روستایی، عنوان کرد: خوزستان اگرچه در برخی شاخص ها در کشور رتبه های اول تا سوم را دارد اما از شاخص های برنامه پنج ساله ششم بسیار عقب هستیم و این امر در کل کشور مشاهده می شود که باید آن را گسترش دهیم.

وی در ادامه بر گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و بیان داشت: در بحث مطالعه هر چقدر نیاز به هزینه باشد حمایت می کنیم و دریغ نداریم چرا که کتاب بنای مستحکمی برای جامعه است و موفقیت درازمدت را در پی خواهند داشت؛ همچنین باید تلاش شود تا با ارائه برنامه های خوب زمینه جذب اعتبارات را فراهم کنیم.

وی در خصوص جشنواره کتابخوانی رضوی، یاد آور شد: برای این منظور تمام دستگاه ها باید مشارکت جدی داشته باشند و علاقه مندان را برای شرکت در این جشنواره تشویق کنند و سعی شود سیره و سنت رضوی و حضرت ثامن الحجج (ع)، مسیر راه همه مردم کشور خصوصا استان خوزستان باشد.

 

در پایان استاندار از اختصاص ۲ میلییارد ریال مساعدت به کتابخانه های عمومی جهت تامین نیازمندی های منابع و خرید کتاب در استان خبر داد و افزود: با احتساب این مبلغ جمع کل مساعدت ما به کتابخانه برای کتابخانه های عمومی به ۵ میلیارد ریال رسید که امیدواریم با خرید منابع بروز و با ذایقه مردم بخشی از کمبودهای حوزه منابع مرتفع شود.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: