داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری کارگاههای آموزشی ـ فرهنگی در کتابخانههای عمومی استان قم
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی قم، کارگاه داستاننویسی ویژه بزرگسالان به مربیگری فاطمه نفری و با حضور شماری از علاقهمندان در کتابخانه امام صادق (ع) فرهنگیان تشکیل شد.
در این کارگاه، نفری به طرح موضوعاتی همچون ایده، نقشه و خلاصه داستان پرداخت و گفت: ایده برگرفته از یک تصویر ذهنی است که اولین گام برای نوشتن یک داستان خوب به شمار میرود و سادهترین روشی است که انسان را به تفکر درباره یک مسئله وامیدارد. طرح یا نقشه، همان چهارچوب و نظم و ترتیب حوادث در اثر ادبی یا هنری است؛ درواقع نوعی قاببندی است که وقایع و رویدادهای پیاپی را دربرمی گیرد و درنتیجه چارچوب داستان را تشکیل میدهد. حوادث داستان بر اساس نظمی خاص و به کمک شخصیتها پیریزی میشوند.
وی اضافه کرد: خلاصه داستان نیز شامل سلسله رویدادهایی است که به ترتیب از لحظه شروع داستان تا پایان آن رخ میدهد. در خلاصه داستان سلسله رویدادها به ترتیب در قالب یک داستان کوتاه نوشته میشود.
این نویسنده و مربی همچنین به بیان تفاوت طرح و خلاصه داستان اشاره کرد و گفت: در خلاصه داستان، هدف بیان چکیدهای از داستان است؛ درحالیکه طرح، نقشه و اسکلت داستان است که نویسنده پیش از نوشتن، آن را بهصورت ذهنی یا مکتوب طراحی کرده است.
وی همچنین توضیح کوتاهی درباره ژانر فانتزی ارائه داد و در پایان نیز هنرجویان جوان بر اساس مطالب ارائهشده در این کلاس، داستانی نوشته و بهنقد و بررسی آن پرداختند.
در ادامه سمیه عالمی، دیگر مربی کارگاه آموزش داستاننویسی به اهمیت داستانپردازی و شخصیتسازی در داستان اشاره کرد و گفت: موضوع موردنظر نویسنده باید بهگونهای باشد که وی را از اصول داستاننویسی جدا نکند؛ چراکه بیتوجهی به این مهم باعث نابودی داستان میشود. نویسنده موظف به ایجاد تکاپو در بین شخصیتها است تا گرهگشایی در داستان اتفاق افتد.
وی اضافه کرد: خلق سبکهای تازه و خلاقیت در داستاننویسی هنر یک نویسنده خوب است؛ علاوه بر این پیرنگ بلوغ در داستان باید رعایت شود.
عالمی در پایان به اهمیت محتوا و مضمون در معنا بخشی به داستان و شخصیتها اشاره کرد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.