کد خبر: 32015
تاریخ انتشار: سه شنبه, 14 آذر 1396 - 10:29

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

رونمایی از پنج کتاب تاریخ مشهد و حرم مطهر

منبع : لیزنا
در مراسمی که در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد برگزار شد، از پنج کتاب پژوهشی با موضوع تاریخ مشهد و تاریخ حرم مطهر رضوی که به دست جمعی از پژوهشگران آستان قدس رضوی تألیف شده است، رونمایی شد.
رونمایی از پنج کتاب تاریخ مشهد و حرم مطهر

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌قدس‌رضوی، در ماه پایانی سال 2017، و در راستای شناساندن تاریخ غنی حرم مطهر رضوی و مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مراسم رونمایی از پنج کتاب منتشر شدۀ آستان قدس رضوی در حوزۀ تاریخ مشهد و حرم مطهر رضوی برگزار شد. این کتب پژوهشی به دست جمعی از پژوهشگران سازمان کتابخانه‌ها،موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌قدس رضوی و با تکیه بر اسناد و مطبوعات موجود در این مرکز با پیشنۀ چند صد ساله تألیف شده است.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان‌قدس‌رضوی در این مراسم، مشهد را شهری اثرگذار در تاریخ خواند و حرم مطهر رضوی را با پیشنیه‌ای چند هزار ساله، و تاریخی پر فراز و نشیب، آینۀ تمام‌نمای هنر و معماری دانست. وی مسجد گوهرشاد را نگین معماری ایران لقب داد و گفت: همکاران ما با تکیه بر اسناد موثق در بخش‌هایی مانند تاریخ موزه، مسجد گوهرشاد، معماری حرم مطهر، تاریخ مشهد، و مطبوعات به پژوهش‌های دقیق پرداختند که امروز از آثار به چاپ رسیده در این حوزه رونمایی می‌شود. محمدهادی زاهدی، خراسان را یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های مطبوعاتی کشور دانست و خاطرنشان کرد: روزنامه‌نگاران خراسان نقش بزرگی در تحولات تاریخی کشور داشتند. وی با بیان اینکه مشهد میراث‌دار طوس بزرگ است اظهار داشت: امیدواریم پژوهشگران بتوانند ابعاد ناگفته‌ای از این مرکز فکر و اندیشه را در نگاه مخاطبان خود قرار دهند.

ابوالفضل حسن‌آبادی؛ مدیر بخش اسناد و مطبوعات آستان‌قدس‌رضوی نیز در این مراسم، این کتب را در راستای معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام خواند و افزود: ما در مرکز اسناد و مطبوعات آستان‌قدس رضوی بیش از 16 هزار و 500 مصاحبه  دربارۀ مشهد داریم که تاریخ شفاهی قابل قبولی را ارائه می‌دهد. وی همچنین به انتخاب مشهد به عنوان مرکز سنگ‌های قیمتی در دنیا اشاره کرد و گفت: پژوهش‌های بسیار خوبی نیز دربارۀ مستندسازی سنگ‌های قیمتی انجام شده است. حسن‌آبادی افزود: حرم مطهر رضوی به عنوان مرکز پیوستۀ معماری مطرح است و مسجد گوهرشاد هویت مشترک فرهنگی ایران و آسیای مرکزی  است و در حوزۀ مطبوعات نیز خراسان یکی از قطب‌های روزنامه‌نگاری در کشور بوده است. وی خاطرنشان کرد: در این پژوهش‌ها سعی شده مرکزیت مشهد در هویت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مد نظر باشد.

 

«نشانی از مشهد قدیم در گذر اسناد تاریخی» تألیف زهرا طلایی و شکوه‌السادات سمیعی؛ «موزه‌های آستان‌قدس‌رضوی»، تألیف حشمت کفیلی، مریم حبیبی قاینی و محمدرضا شاهرودی‌زاده؛«گزیده اسناد مسجد گوهرشاد (از صفویه تا قاجار)»، اثر زهرا طلایی و الهه محبوب فریمانی؛ «تاریخ تحلیلی روزنامه‌ها، مجله‌ها و سالنامه‌های خراسان: جلد اول، دورۀ قاجار»، تألیف ابراهیم حافظی و زینب‌ اسماعیلی بایگی و «گزیده اسناد معماری و تعمیرات حرم و اماکن متبرکه رضوی (از صفویه تا قاجاریه)» اثر اعظم نظرکرده، کتبی بودند که در این مراسم با حضور نویسندگان آن‌ها رونمایی شد.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: