کد خبر: 32377
تاریخ انتشار: شنبه, 09 دی 1396 - 15:28

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

برگزاری کارگاه داستان نویسی و نویسندگی در ورامین

منبع : لیزنا
هشتمین جلسه کارگاه داستان نویسی و نویسندگی یکشنبه سوم دی ماه 96 در محل کتابخانه ولیعصر ( عج )شهرستان ورامین برگزار شد.
برگزاری کارگاه داستان نویسی و نویسندگی در ورامین

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کتابخانه های عومی ورامین، به همت لیلا فاطمی کلش کتابدار کتابخانه ولیعصر (عج) و رضا شهابی مسئول کتابخانه هشتمین جلسه کارگاه داستان نویسی و نویسندگی با حضور 16تن از اعضای ثابت کارگاه برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمدرضا شرفی خبوشان مدرس کارگاه ازنظرات اعضا را درباره کتابها و مطالعاتشان در هفته ای که سپری شد، جویا شدند و سوالاتی را مطرح کردند. سپس از اعضا خواستند که در این جلسه صرفا به خواندن نوشته های آنها پرداخته شود. در این راستا یکی از تمرین های جلسات قبل تحت عنوان «نوشته ای درباره غذا» انتخاب شد و همه اعضا به ترتیب آثار خود را در کارگاه بازخوانی کردند. در خلال خوانش متن ها استاد با دقت به جزییات این نوشته ها اشاره داشتند و در پایان هر خوانش ،پیرامون آن متن توضیحاتی ارائه دادند. یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده این بود که استاد در حین خواندن متن ها از هر عضو می خواستند تا تجربه خود را از نوشتن روایت از غذا بیان کند. استاد شرفی معتقد بودند بهترین متن ها آن هایی می باشد که مکان وشخصیت هایی رادر داستان هایشان لحاظ کرده اند.

طبق جلسات پیش استاد متذکر بودند که هرگز از نوشتن هراس نداشته باشیم و باید هر چه به ذهن خطور می کند از آن نگذریم و خود سانسوری نکنیم. از دیگر نکات عنوان شده این بود که راز ماندگاری روایت ها فی البداهه گفتن آنهاست. شرفی صاحب اثر بی کتابی، رمانی که به تازگی نامزد جایزه جلال سال 96 شده است، نوشتن را اینگونه تعریف کرد: نوشتن کنکاش خویشتن است و هر نویسنده با نوشتن خود را آشکار و هویدا می کند. در برخی روایت های مربوط به جلسه هشتم جملات و کلمات رسمی و غیر عامیانه به کاربرده شده بود، که استاد توصیه کردند برای اینکه بتوان با متن ارتباط صمیمانه برقرار کرد باید از کلمات و جملات و اصطلاحات عادی و عامیانه و خودمانی استفاده کرد تا جملات کتابی و رسمی. در بخش دوم جلسه استاد چالش جدیدی را در پیش روی اعضای کارگاه قرار دادند. شرفی با آوردن یک تابلو عکس در اندازه 90*100   که تصویری از یک مرد بومی روستاهای ورامین بود، ا زاعضا خواست تا با دقیق شدن درجزییات عکس متنی را آماده کنند و بنویسند، تا در جلسات بعدی به آن پرداخته شود. استاد در این زمینه اشاره داشتند که دقت در عکس در به وجودآوردن توصیفات و روایت های توصیفی بسیار موثر است.

 

گفتنی است کارگاه آموزش نویسندگی وداستان نویسی با تدریس ارزشمند استاد محمدرضا شرفی خبوشان وحضورعلاقمندان به حوزه نویسندگی  روزهای یکشنبه ساعت 16 در محل کتابخانه عمومی ولیعصر(عج)شهرستان ورامین برگزار می شود. 

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: