داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
کارگاه مشارکتی کتابخانههای آینده برگزار شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کارگاه «مشارکتی کتابخانههای آینده» چهارشنبه ۲۷ دی ماه، به همت محمدمهدی ذوالفقارزاده، مجری طرح «آیندهنگاری کتابخانههای عمومی» و عضو هیأت علمی آیندهپژوهی دانشگاه تهران و با حضور محمد جوهرچی، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانههای عمومی کشور به عنوان ناظر طرح، ۱۸ مدیر، کتابدار و کارشناس از ۱۲ استان و ستاد مرکزی (به انتخاب مجری طرح) و جمعی از دانشجویان دوره دکتری آیندهپژوهی و همکاران طرح، برگزار شد.
محمد جوهرچی، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد در این کارگاه با اشاره به پیشینه مطالعات آینده در نهاد کتابخانههای عمومی کشور و نگاهی گذرا به موضوع آینده پژوهی در کتابخانههای عمومی ایران و جهان، گزارشی اجمالی از شکلگیری این طرح و گامهای طیشده آن طی ۲ سال اخیر در نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ارائه کرد.
جوهرچی هدف از برگزار شدن این «کارگاه مشارکتی» را هماندیشی با برخی از کارشناسان و مسئولان و کتابداران کتابخانههای عمومی برای دست یافتن به تصویرهایی از آینده و نگاشتن سناریوهایی در این باره دانست و گفت: امیدوارم مجریان طرح بتوانند در این کارگاه و در صورتهای دیگر و گستردهتر، از دانش و تجارب کتابداران و کارشناسان نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای به انجام رساندن مطلوب این طرح بهرهمند شوند.
در ادامه محمدمهدی ذوالفقارزاده با تقدیر از مشارکت کتابداران و کارشناسان نهاد در این کارگاه، به تبیین موضوع کارگاه و اهداف آن پرداخت و گفت: ایجاد تغییر از اسباب اصلی پرداختن به آیندهپژوهی است که این موضوع توجه همزمان و همهجانبه به تغییرات در سازمانها در ابعاد مختلف نیروی انسانی، منابع، تصمیمگیری و ... را میطلبد. به عبارت دیگر یکی از اهداف تشکیل کارگاههای آیندهپژوهی تغییر در ذهنیتها و نگرش افراد است.
کارگاه مشارکتی آینده، با تقسیم شرکتکنندگان به پنج گروه ادامه پیدا کرد که این گروهها در سه بخش ۱۰۰ دقیقهای و با تعامل فعال، به بحث و تبادل نظر درباره موضوعاتی چون تعریف کتابخانههای عمومی از دیدگاه افراد و گروهها، کتابخانه عمومی از منظر اسناد بالادستی، نگاهی به دو فیلم کوتاه و ترسیم کتابخانه مطلوب و محبوب در اندیشه و عمل با رویکرد واگرا (کولاژ عکس و تصویر) پرداختند.
همچنین مباحثی چون تعیین نیروهای مؤثر بر کتابخانههای عمومی برای تحولآفرینی در آن، گفتگو درباره روندهای محیطی و جهانی، عدمقطعیتها و پیشرانها، انتخاب دو عدمقطعیت کلیدی و تدوین سناریوهای محتمل کتابخانههای آینده برمبنای چرخ آینده نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این کارگاه مورد بحث قرار گرفت.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.