کد خبر: 34858
تاریخ انتشار: شنبه, 12 خرداد 1397 - 14:35

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

نشست بررسی و نقد کتاب «دامادی خوبان» در استان هرمزگان

منبع : لیزنا
جلسه نقد و بررسی کتاب «دامادی خوبان» اثر زهرا نوری بشاگردی در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان برگزار شد.
نشست بررسی و نقد کتاب «دامادی خوبان» در استان هرمزگان

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، جلسه نقد و بررسی کتاب «دامادی خوبان» با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری بندرعباس و بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و با حضور رئیس انجمن نویسندگان استان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی و جمعی از علاقه‌مندان در سالن همایش اداره کل برگزار شد.

محسن زینلی تختی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان در این نشست اظهار داشت: با تلاش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، چندی پیش طرح «مدرسه جهادی خواندن» با هدف شناسایی استعدادهای ادبی در بشاگرد برگزار شد. اساتیدی چون علیرضا قزوه، مصطفی محدثی و ... در این دوره حضور داشتند و انگیزه و استعداد ادبی جوانان و نوجوانان بشاگردی علیرغم وجود محرومیت، مدرسان را به حیرت آورد و همگی اذعان داشتند که آن‌ها توانمند هستند. زهرا نوری بشاگردی، نویسنده کتاب «دامادی خوبان» نیز از افتخارات استان و بشاگرد به شمار می‌آید.

علی بهرامشاهی، رئیس انجمن نویسندگان استان هرمزگان به‌عنوان منتقد ادبی این اثر، در باب نقد بیان کرد: موضوع کتاب «دامادی خوبان»، موضوعی است که جوانان عصر حاضر با آن مواجه هستند. نبود غلط نگارشی در این کتاب، تسلط نویسنده بر موضوعات مختلف، پیاده‌سازی خوب مصاحبه‌های انجام‌شده  و پرداختن به شهدای گمنام شهرستان میناب از مزیت‌های عمده این اثر به شمار می‌رود.

وی به وجود سبک روایتگری در این کتاب اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه موضوع اصلی این اثر، خاطرات ازدواج شهداست؛ نویسنده می‌توانست فضای داستان‌ها را شاعرانه‌تر و زیباتر توصیف کند اما نوع چینش جملات و کاربرد کلمات، خواننده را به سمت نوعی روایتگری تاریخی کشانده و از بحث اصلی کتاب، دور می‌کند.

بهرامشاهی ادامه داد: عدم اشاره به بیوگرافی و تاریخ ازدواج شهدا، عدم ذکر نام روستاهایی که شهدا در آن متولد شده‌اند و به‌تبع آن نامأنوس بودن خواننده با رسم و رسومات ازدواج در روستاها، فرازوفرود نامناسب داستان‌ها و عبور سریع از اتفاقات جالب و چالش‌برانگیز، از نقاط ضعف این کتاب به شمار می‌رود.

سمیه باستین، منتقد ادبی این اثر بیان کرد: نویسنده با ظرافت و مهارتی خاص، توانسته خواننده را جذب و به دنبال خود بکشاند؛ ترویج سبک زندگی اسلامی و ساده زیستی شهدا از درون‌مایه‌های اصلی این کتاب به شمار می‌آید.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: