کد خبر: 38393
تاریخ انتشار: یکشنبه, 30 دی 1397 - 13:52

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

 مراسم اختتامیه نخستین جشنواره منطقه ای نهاد کتابخانه های عمومی کشور در گیلان

منبع : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان
 جشنواره قصه گویی منطقه‌ای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور طی دو روز با حضور مسئولان استانی، چهره های فرهنگی، ۴۶ نفر از کتابداران استان‌های شمالی کشور و اصحاب رسانه با معرفی نفرات برگزیده برگزار شد.
 مراسم اختتامیه نخستین جشنواره منطقه ای نهاد کتابخانه های عمومی کشور در گیلان

به گزارش لیزنا، نخستین جشنواره منطقه ای قصه گویی کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی کشور در روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۲۵ و۲۶دی ماه) با هدف انتقال مفاهیم به کودکان، نوجوانان و بزرگسالان و به منظور شناسایی کتابداران قصه گو، ارزیابی توانمندی و مهارت کتابداران، ترویج قصه گویی و ایجاد انگیزه و رقابت بین کتابداران برگزار شد.

اندیشه های انسانی در قالب داستان عرضه شده اند

 در ابتدای این مراسم پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به اهمیت قصه و قصه خوانی و تأثیر آن در تعالی و رشد اندیشه و ساختار زندگی، اظهار داشت: انسان ها ناکامی ها، آرزوها، امیال و اندیشه های خود را در قالب داستان به مخاطبین خود انتقال داده اند.

وی قصه گویی را ابزار مناسبی برای علاقمند کردن مخاطبان به بحث کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: تلاش مربیان و کتابداران بخش کودک، تعالی اندیشه کودکان از طریق قصه گویی است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور به منظور ارزیابی توانمندی کتابداران خود نخستین جشنواره قصه گویی را برگزار کرده است، از بیش از ۱۸۰ اثر ارسالی توسط کتابداران و مربیان ۴ استان گیلان، قزوین، گلستان و مازندران و ۴۶ اثر برگزیده در رقابت منطقه ای و استانی خبر داد.

تاثیر مثبت و سازنده نهاد در حوزه کتاب و کتابخوانی

بهرام شاه ‌محمدلو، یکی از قصه‌گویان محبوب دهه ۶۰ نیز در این مراسم اظهار داشت: امروز باید در قالبی مختصر،‌ مناسب و با کیفیت، قصه‌گویی کرد. بنابراین کیفیت و محتوای قصه بسیار اهمیت دارد.

بهرام شاه ‌محمدلو با اشاره به اینکه هر چه کیفیت محتوای قصه و داستان‌ بیشتر باشد، خردسالان نیز بیشتر تأثیر می‌گیرند، تأکید کرد: پیاده کردن درست قواعد و اصول زندگی باعث بهتر شدن وضع فعلی می‌شود.

وی افزود: باید بتوانیم ساعات مختلفی برای قصه‌گویی در کتابخانه‌ها، کارگاه‌ها، مدارس و حتی کارخانه‌ها تعیین کنیم و برای قصه‌گویی به روز باشیم. چراکه این برنامه‌ها دارای آثار عظیم و تأثیرگذار در ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است.

وی با قدردانی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: باید از این نهاد فرهنگی که تاثیر بسیار مثبت و سازنده ای در حوزه کتاب و کتابخوانی برجای گذاشته تشکر و از اقدامات آن حمایت کرد.

فضاهای کودکانه منشأ نشاط خانوادگی و اجتماعی است

مونا ابروفراخ، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان نیز در این مراسم اظهار داشت: فضاهای کودکانه منشأ نشاط خانوادگی و اجتماعی است.

مدیرکل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری گیلان تلاش ها در حوزه کودک و برگزاری چنین جشنواره هایی در زمینه کتابخوانی کودک را فرصتی در جهت گام نهادن به حوزه قصه گویی، داستان نویسی و فعال تر کردن حوزه های مختلف هنری عنوان کرد.

اقدامات نهاد فرصت های مطالعه برای مردم ایجاد کرده است

امام جمعه بندرانزلی نیز در این مراسم با بیان اینکه قرآن بزرگ ترین و مطمئن ترین قصه ها و داستان های تاریخ را در خود جای داده است خاطرنشان کرد: دین مبین اسلام همواره بر لزوم عبرت گرفتن از سرگذشت پیشینیان تاکید داشته و در کلام پیامبر اکرم(ص) نیز این موضوع قابل درک است.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالجواد میرشمس موسوی اضافه کرد: انسان دانا، انسانی مطالعه گر و دارای فهم و درک از مسائل پیرامون خود است.

وی همچنین مطالعه و کتابخوانی را راهی برای ارتقای دانش و تکامل سجایای بشری و بهره مندی از اندرزها و حکایت های برجای مانده از پیشینیان را در مسیر زندگی بسیار تاثیرگذار دانست.

امام جمعه بندر انزلی در پایان با قدردانی از اقدامات ارزشمند نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ایجاد فرصت های مطالعه برای اقشار مختلف مردم، این اتفاقات فرهنگی در کشور را زمینه ساز رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی دانست.

انسان اسیر تجربیات است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان نیز در مراسم اختتامیه جشنواره منطقه ای قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه برگزاری جشنواره قصه گویی موجب شکوفایی بخشی از حافظه تاریخی مردم ایران و به‌ویژه گیلان است، اظهار داشت: انسان در مطرح کردن هر موضوعی اسیر تجربیات است.

فیروز فاضلی با اشاره به تفاوت های قصه و داستان اظهار داشت: ساده انگاری، نزدیکی به زبان محاوره، داشتن پیوند ضعیف، وجود اصطلاحات و ضرب المثل‌های عامیانه، داشتن جدایی آغازین با خیالبافی و رویدادهای خارق العاده از ویژگی های قصه است. قصه به اغراق‌های غیرواقعی توجه دارد، قهرمان قصه‌ها چهره مشخصی ندارند، قهرمانان قصه آدم هستند، قصه موضوعی قدیمی دارد، تقلیل‌گرا است، جنبه سرگرمی دارد و قصه‌ها را با آواز در کوچه‌ها می‌خواندند.

در پایان این جشنواره نیز  ۷ نفر از کتابداران استان های گیلان، مازندران، گلستان و قزوین به جشنواره ملی راه یافتند.

گفتنی است در این جشنواره منطقه ای که با مشارکت اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیریت بانک مسکن استان گیلان، حوزه هنری گیلان، سپاه، سازمان زیبا، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت، اداره کل آموزش و پرورش استان، سازمان بهزیستی استان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

شایان ذکر است در این جشنواره دو روزه بهرام شاه محمدلو(شخصیت محبوب آقای حکایتی)، نویسنده، بازیگر و تهیه کننده حوزه کودکان و نوجوانان؛  حجت الاسلام و المسلمین عبدالجواد میرشمس موسوی، امام جمعه بندر انزلی؛ پریسا کرمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان؛ فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان؛ مونا ابروفراخ مدیرکل اموراجتماعی وفرهنگی استانداری گیلان، مرضیه خالویی، معاون مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ زهرا صداقت علی، مدیر شعب بانک مسکن استان؛ مجید فاتحی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد انزلی؛ یاسر تقوی مسئول اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی گیلان، حجت الاسلام علیرضا ابراهیم زاده، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بندر انزلی، رویا اسماعیلی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین، آرزو ولی پور، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مازندران، زهرابدن آرا، معاون توسعه کتابخانه ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، رسول حقدوست، بازیگر و ترانه سرای برجسته گیلانی؛  ناصر وحدتی، نویسنده، بازیگر و ترانه سرای گیلانی؛ پرویز فکرآزاد، موسس گروه گیل قصه در گیلان و فعال رسانه ای؛ محمد بشرا، نویسنده و پژوهشگر مطرح، فعالان حوزه کودک و نوجوان، چهره های فرهنگی و جمعی از کتابداران و کتابخوانان کودک و نوجوان و بزرگسال و اصحاب رسانه حضور داشتند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: