داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
بازدید معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد از شهرستان های سیل زده گلستان
به گزارش لیزنا، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد با همراهی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گلستان از کتابخانه های عمومی دولت محمد آزادی شهرستان سیل زده آق قلا و میرفندرسکی شهرستان گرگان بازدید کرد.
مهدی رمضانی پس از بازدید از کتابخانه دولت محمدآزادی آق قلا گفت: در شهرستان آق قلا ۵ کتابخانه داریم. ۲ کتابخانه شهری و ۳ کتابخانه روستایی. خوشبختانه ۲ کتابخانه شهری از نفوذ آب محفوظ مانده و آب وارد کتابخانه نشده است. ۱ کتابخانه مان در منطقه ای قرار دارد که هنوز آب در آن وجود دارد. البته آقای میرزاعلی تمهید کرد و تجهیزات و کتاب ها را قبل از نفوذ گسترده آب به کتابخانه به طبقات بالای کتابخانه منتقل کردند. معلوم هم نیست این حجم آبی که در این منطقه هست کی تخلیه می شود. مسلما تا زمانی که آب از منطقه خارج نشود نمی توان در مورد میزان خسارت ها و تمهیداتی که لازم است سخن گفت.
وی افزود: همچنین در شهرستان آق قلا ۳ کتابخانه روستایی داریم که به لحاظ سیل آسیب جدی ندیده است و در حد رطوبت گرفتگی است و کتابخانه بدون مشکل می تواند خدمات خود را ادامه دهد اما چون برای رفع آبگرفتگی در این روستاها اقداماتی صورت گرفته است دسترسی به این کتابخانه ها سخت شده است.
رمضانی تصریح کرد: شهرستان گمیشان دارای سه کتابخانه امام محمد غزالی گمیشان، ابن سینای سیمین شهر و شهدای خواجه نفس است. این سه کتابخانه دچار آسیب نشدند اما به دلیل شرایط نامساعد جوی وعدم امکان مراجعین به دلیل آبگرفتگی و سطح بالای آب درشهر در اثر سیل تعطیل شده اند.
وی تأکید کرد: شهرستان آق قلا نیز دارای پنج کتابخانه عمومی دولت محمد آزادی که به دلیل شرایط حادتر نسبت به گمیشان امکان خدمات دهی وجود ندارد، کتابخانه عمومی فرخی سیستانی در روستای انقلاب که دایراست، کتابخانه خیام یولمه سالیان، کتابخانه ابونصر فارابی در انبارالعلوم و بایزید بسطامی گری دوجی که آنها نیز به خدمات رسانی مشغولند.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد در ادامه با اشاره به نقش موثر آخوند عبدالحی میرزاعلی در حل مشکلات مردم گفت: نقش آقای میرزاعلی خیلی مهم و تاثیرگذار است. وی از روز اول بین مردم بوده و حل کننده بسیاری از مشکلات بوده است. او جز معدود افرادی است که جایگاه اجتماعی دارد و از روز اول بین مردم بوده است. مهم ترین نکته این است که سنگ صبور مردم است و در شرایطی که از نظر روحی مردم دچار آسیب شده اند بین آنها حضور دارد و با هدایت ها و اقداماتش کمی از این رنج را میکاهد. مکرر دیدم که خانم ها و آقایان با خشم و ناراحتی فراوان به ایشان مراجعه می کردند و ایشان آنها را آرام می کرد و سعی داشت کمی از دردها و رنج هایشان بکاهد.
رمضانی با اشاره به کتابدارانی که خانه و زندگیشان در سیل استان گلستان آسیب دیده است گفت: ما در آق قلا ۳ کتابدار داریم که سیل مشکلاتی برای زندگی ۲ تن از آنها به وجود آورده است و اقداماتی توسط نهاد برای رفع مشکلات آنها اندیشیده شده است.
وی افزود: یکی از نکات مهم بازدید از منطقه آق قلا این بود که متوجه شدم آقای میرزاعلی ساکن یکی ازروستاهای آق قلا است که این روستا اولین روستایی که آب گرگانرود وارد آن شده و خانه ایشان هم در معرض آبگرفتگی قرار گرفته است.
همچنین عبدالحی میرزاعلی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی گلستان در این دیدار گفت: کتابخانه های عمومی در سراسر استان در ساعات اداری به خدمات فرهنگی می پردازند و به خدمت رسانی به هم استانی ها مشغولند.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی در ادامه افزود: کتابخانه های شهرستان های مینودشت، گنبد و بندر ترکمن چون سایر کتابخانه ها باز هستند.
میرزاعلی سطح آبگرفتگی در برخی مناطق شهرستان آق قلا چون کتابخانه را یک متر عنوان کرد که امکان استفاده از کتابخانه دولت محمد آزادی را غیرممکن کرده است.
همچنین مهدی رمضانی و آخوندعبدالحی میرزا علی با امانگلدی ضمیر، فرماندار شهرستان آق قلا دیدار و مشکلات کتابخانه های عمومی این شهرستان را بررسی کردند.
در ادامه مهدی رمضانی از کتابخانه دولت محمد آزادی و کتابخانه میرفندرسکی شهرستان گرگان بازدید کرد و باکتابداران این کتابخانه به گفتگو نشست.
گفتنی است ۲۸ اسفند ماه استان گلستان شاهد ورود سامانه بارشی شد که بارندگی های طولانی طی چند روز خساراتی را در چندین شهرستان از جمله شهرستان های گنبد، مینودشت، بندر ترکمن، آق قلا و گمیشان به وجود آورد. میزان سیل زدگی در شهرستان های آق قلا و گمیشان به نحوی بوده که ادارات این شهرستان ها تعطیل شدند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.