داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری ۳هزار و ۳۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانههای عمومی کردستان در سال ۹۷
به گزارش لیزنا، محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان از برگزاری ۳۳۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانههای عمومی استان در سال ۹۷ خبر داد و گفت: این تعداد برنامه با مشارکت بالغ بر ۵۰ هزار نفر در ۵۰ باب کتابخانه عمومی نهادی استان برگزار شده است.
وی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۷ در بخش نشستهای کتاب خوان شامل نشست های کتابخانهای، مدرسهای، تخصصی و ویژه، نزدیک به هزار برنامه برگزار شده که بیشتر این نشستها مدرسهای و کتابخانهای بوده است.
عبدالملکی با اشاره به اجرای ۳۶۵ برنامه در بخش مسابقات فرهنگی در کتابخانههای عمومی سراسر استان کردستان در سال گذشته، بیان کرد: در این بخش که شامل مسابقات کتابخوانی مکتوب، نویسندگی، نقاشی، انشانویسی و ... است نزدیک به ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر مشارکت داشتهاند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان تصریح کرد: جلسات نقد و رونمایی کتاب، جلسات مطالعاتی، نمایشگاه کتاب و طرح با هم بخوانیم از جمله برنامههای دیگری بوده که که با استقبال مناسب علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در استان کردستان برگزار شده است.
وی اجرای برنامههای آموزشی را از دیگر اولویتهای این نهاد فرهنگی برشمرد و افزود: در سال گذشته بالغ بر ۴۶۰ برنامه متنوع آموزشی مانند داستان نویسی، نویسندگی، خوشنویسی، طراحی و نقاشی و کاردستی در کتابخانههای عمومی استان کردستان با حضور ۸ هزار و ۳۰۰ نفر برگزار شده است.
عبدالملکی با بیان اینکه در سال گذشته یکصد و ۶۰ برنامه مناسبتی و خلاقانه در ۵۰ باب کتابخانه عمومی نهادی استان کردستان برگزار شده است، گفت: در اجرای این برنامهها ۶ هزار و ۵۰۰ نفر مشارکت داشتهاند.
مدیرکل کتابخانه =های عمومی کردستان در ادامه با اشاره به اینکه استان با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارای ۸۰ باب کتابخانه نهادی و مشارکتی است، افزود: از این تعداد ۵۰ باب نهادی و بقیه مشارکتی است.
محمد عبدالملکی ادارمه داد: بیشترین تعداد کتابخانه نهادی استان کردستان مربوط به شهرستان سنندج با ۱۲ باب کتابخانه است و کامیاران نیز با ۹ باب کتابخانه دومین شهرستان استان در این بخش است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان افزود: بیشترین تعداد کتابخانههای عمومی مشارکتی با ۹ باب مربوط به شهرستان سقز است و شهرستان سنندج نیز با ۸ باب در رتبه دوم قرار دارد.
وی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر پنج باب کتابخانه بر تعداد کتابخانههای موجود در سطح استان اضافه شده است، گفت: کتابخانه امام جعفرصادق (ع) روستای خانم آباد، کتابخانه شهید یوسف مرادی روستای خامسان و کتابخانه شهید فریدون رستمی در روستای شیروانه، کتابخانه شهید حبیب الله معاذی در روستای طا و کتابخانه ماموستا هیمن در روستای کوله ساره پنج کتابخانه ایجاد شده در سالهای اخیر هستند.
عبدالملکی اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر ساخت و تجهیز کتابخانه زمان بر و بسیار پرهزینه است، ایجاد کتابخانههای دارای حق انتفاع و یا مشارکتی راهکار بسیار مطلوبی برای ارتقای فضای کتابخانهای است.
وی تعداد اعضای فعال کتابخانههای استان را ۴۸ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۲ هزار نفر را مردان و ۲۶ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
وی در پایان خواستار حمایت بیشتر مسئولان از کتابخانههای عمومی شد و اضافه کرد: کتابخانههای عمومی از مهمترین ارکان توسعه فرهنگی در کشور هستند که باید بیش از پیش مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.