داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برپایی 10نشست کتابخوان و معرفی 64کتاب در کتابخانههای عمومی فارس
به گزارش لیزنا، طبق اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی فارس، در هفته پایانی آذرماه کتابخانههای عمومی شهرستانهای قیروکارزین، ارسنجان، سروستان، پاسارگاد، اقلید، داراب، ممسنی و خرامه با برگزاری 10 نشست کتابخوان میزبان دوستداران کتاب و کتابخوانی بودند که در این نشستها 64 کتاب معرفی شد.
همزمان با هفته وحدت کتابخوان کتابخانه گنجینه دانش شهرستان قیروکارزین میزبان نشست کتابخوانی بود که در آن شش کتاب به حاضران معرفی شد. در این گردهمایی کتابهای «آشنایی با نماز»، «شاهزده و چوپان:قصههای شکرستان»، «خطش قرمز»، «دایرهالمعارف شغلها»، «قصههای بهرنگ» و «تب نیلوفری» معرفی و بررسی شد.
چهارمین نشست کتابخوان مدرسهای کتابخانه صادق آلمحمد(ص) اقلید نیز با همکاری دبستان دخترانه فاطمیه در بخش کودک این کتابخانه برگزار شد.
در این نشست کتابهای «روزی بود و روزی نبود»، «14 قصه 14 معصوم»، «راز مثلهای ما»، «50قصه شیرین ایرانی» و «صابون چرا حباب میسازد؟ و پرسشهای دیگر درباره علوم» به اشتراک گذاشته شد.
همچنین در نشست کتابخوان دیگری که با همکاری دبستان شهید صمد چشم وهام و کتابخانه عمومی عرفان اقلید در این دبستان برگزار شد کتابهای «پنج قصه از یاسمن و جوجهها»، «شیرین چون عسل»، «علی کوچیکه»، «امام اول علی (ع)» و «آخرین مصلح» را به حاضران پیشنهاد کردند.
علاوه بر آن در هفته پایانی آذر ماه، کتابخانه استاد شهید ممسنی نیز با برپایی نشست کتابخوان و معرفی شش کتاب به پیشواز زمستان رفت. در این نشست کتابهای «اگر فردا بیاید»، «دارو مسئله پزشکی قرن»، «شبهای رادنث»، «سرزمین های درگیر در واقعه شریف ظهور»، «به خواب شیرین بروید» و «زندگی با معنا» به اشتراک گذاشته شد.
کتابخانه شهید برفی داراب نیز در این هفته هشتمین نشست کتاخوان خود را با همکاری مدرسه ابتدایی شهید جواهری برپا کرد که در آن کتابهای «آشتی با امام زمان»، «گل خندان»، «نمکی و مار عینکی»، «پرنده آتش و گرگ خاکستری»، «شب به خیر کوچولو» و «قصه های مهتاب» معرفی شد.
شهرستان ارسنجان نیز با برگزاری دو نشست کتابخوان 15 کتاب خواندنی را به اشتراک گذاشت. هشتمین نشست کتابخوان کتابخانه پروین اعتصامی جمال آباد ارسنجان در مدرسه هاجر(س) برگزار شد که در آن کتابهای «قصه های خوب برای بچه های خوب؛ قصه های شیخ عطار»، «نامههایی به هیچکس»، «سگ من آقجا»، «الاکلنگ کودکی»، «پیش از بستن چمدان»، «سیاوش» و«دوفرشته دو برادر» معرفی شد.
افزون بر این نشست کتابخوان مدرسهای دیگری نیز در این شهرستان به همت کتابخانه ابوذرکتکی باهمکاری مدرسه راهنمایی شهدای کوهنجان برپا شد که در آن کتابهای «قصه ما مثل شد»، «پیامبر(دوران نوجوانی)»، «نگاهی گذرا به بسیج و بسیجی»، «پند واندرز لقمان حکیم»، «به خواب شیرین بروید»، «در محضر پیامبر»، «همنام با گلهای بهاری توسط حمید روستا و «هجوم خاموش» به همت صفرعلی روستایی به اشتراک گذاشته شد.
در ادامه نشست کتابخوان مدرسهای آذر ماه کتابخانه محمدرسول الله (ص) که با همکاری مدرسه ولی عصر (عج) برپا شد، با معرفی 9 کتاب همراه بود که در آن کتابهای «قاف»، «میرزا کوچک خان»، «ترانه های نوازش» و «به خواب شیرین بروید» کتابهای طرح کتابخوان ماه ویژه آذر معرفی و بررسی شد. علاوه بر آن کتابهای «شماس شامی»، «خاطرات مرضیه حدیدچی»، «افسانه شیرین داراب نامه»، «امام پاکان» و «اعتماد به نفس و تقویت اراده» نیز کتابهای دیگری بود که توسط دانش آموزان آن مدرسه معرفی شد.
کتابخانه شهیدان رضایی کوهنجان سروستان نیز در هفته پایانی آذر با برگزاری نشست کتابخوان دوستداران یار مهربان را در کنار هم نشاند که حاصل آن معرفی پنج اثر برگزیده بود. در این گردهمایی کتابهای «گناهان کبیره»، «شما که غریبه نیستید، «آنک آن یتیم نظرکرده»، «کتاب حدودآزادی در تربیت» و « امانتداران عاشورا» برای حاضران گفتند.
در روز پایانی آذرماه نیز نشست کتابخوان با طعم شب یلدا در کتابخانه آل طه اکبرآباد پاسارگاد برپا شد که در آن شش کتاب با محوریت کتابهایی درباره حضرت محمد(ص) و سیره و آداب و رسوم زندگی ایشان به اشتراک گذاشته شد.
در این نشست کتابهای «مسیا»، «همنام گلهای بهاری»، «الگوی نیکو»، «قاف»، «میرزا کوچک خان» و «ملاقات موسی و خضر» به اشتراک گذاشته شد.
شایان ذکر است نشستهای کتابخوان با هدف افزایش فرهنگ مطالعه و سهولت بهرهمندی آحاد مردم در کتابخانهها برگزار میشود که در این جلسات کتابداران، نویسندگان، شخصیتهای فرهنگی و سایر علاقمندان به معرفی کتابهای مدنظر خود میپردازند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.