داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری نشست کتابخوان، جمعخوانی و قصهگویی در خراسان جنوبی
به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی، همزمان با دهه مبارک فجر، جلسات جمعخوانی و قصهگویی برای کودکان و نوجوانان در کتابخانههای شهرستان بشرویه برگزار شد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بشرویه گفت: این جلسات به منظور گسترش فرهنگ مطالعه، انس با کتاب، رجوع به کتابخانهها، ایجاد رغبت و عادت به مطالعه در بین کودکان و نوجوانان، در حاشیه نشستهای مدرسهای در مدارس و در کتابخانه برای نونهالان و کودکان اجرا میشود.
کیانی افزود: جلسه جمعخوانی از مجموعه «سرداران ایران زمین» از سری کتابهای کتابخوان بهمن ماه، داستان «سردار سبز: میرزا کوچک خان جنگلی» نوشته میرکیانی با حضور کودکان عضو کتابخانه ملا عبدالله بشروی برگزار شد.
وی ادامه داد: این کتاب را انتشارات کتابهای شکوفه در سال 1392 برای گروه های سنی «ج» و «د» به چاپ رسانده است.
وی یادآور شد: مجموعه «سرداران ایران زمین» داستان «نیرنگ: آریوبرزن» نیز در کتابخانه ملا عبدالله بشروی جمعخوانی شد.
کیانی گفت: مجموعه «سرداران ایران زمین» به تمام سردارانی که از خاک ایران زمین در مقابل مهاجمان بیگانه شامل مقدونیها، رومیها، مغولها، عثمانیها، پرتغالی ها، هلندیها، روسها، انگلیسیها و بعثیها دفاع کردند، میپردازد.
وی افزود: در واقع این اثر کوشیده شده است برههای از تاریخ را به صورت داستان برای مخاطبان نوجوان بازگو کند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بشرویه گفت: کتاب «رضایت زناشویی» از سری کتابهای کتابخوان ماه نوشته عباس پسندیده، انتشارات دارالحدیث نیز با حضور تعدادی از اعضا در کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع) شهر ارسک جمعخوانی شد.
کیانی ادامه داد: این کتاب از سه فصل اصلی ترغیب به ازدواج، عوامل پیشینیِ پایداری و رضامندی و عوامل پسینیِ پایداری و رضامندی تشکیل شده است. در فصل ابتدایی کتاب، مسئله ازدواج و ترغیب به آن و در بخش بعدی کتاب، عوامل پیشینی رضامندی در زندگی زناشویی آمده است. در این بخش به دقت در امر انتخاب همسر و ویژگیهای لازم برای انتخاب همسر اشاره میشود.
وی یادآور شد: فصل انتهایی کتاب به بررسی عوامل پسینی پایداری و رضامندی زناشویی پرداخته است که مهمترین محور پایداری روابط از منظر اسلام، مودت و رحمت است. البته لازمه تحقق این مهم، تعامل سازندهای است که در ادبیات روایات دینی ما از آن به عنوان حسن معاشرت برای مردان و حسن تبعل (شوهرداری نیکو) برای زنان یاد شده است.
وی افزود: قصهگویی برای کودکان و خردسالان بوسیله کارت های قصهگویی از داستان حضرت موسی(ع) با عنوان «پسری که با رود آمد» از جمله برنامههایی بود که در حاشیه نشست های کتابخوان و جلسات جمعخوانی اجرا شد.
کتابخانه عمومی استاد سعیدی بیرجند نیز، دو نشست جمع خوانی با حضور جمعی از اعضا برگزار کرد.
جمع خوانی از کتاب های «روزهای فاطمه» و «زن در تاریخ و اندیشه اسلامی» در کتابخانه عمومی استاد سعیدی بیرجند برگزار شد.
نشست جمع خوانی کتاب «روزهای فاطمه»
به گفته سرپرست اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بیرجند، این کتاب توسط علی صفایی حائری نگاشته شده و انتشارات لیله القدر در 127 صفحه آن را منتشر کرده است.
حاجی افزود: این کتاب، شرح مختصری است از خطبه حضرت فاطمه(س). آنچه این نوشتار را نسبت به آثار مشابه متمایز میسازد، تحلیلهای کمنظیر و بینشزا از دلایل رخداد سقیفه و وقایعی است که تا غصب فدک ادامه یافته است.
وی ادامه داد: شاید بتوان گفت مهمترین دستاورد این کتاب این است که به ما میآموزد اگر چگونه باشیم در پیچ امتحانات از ولی خدا جدا میشویم و از یاری او باز میمانیم و برای پایمردی در رکاب ولی خدا چگونه باید باشیم.
سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بیرجند در مورد جمعخوانی کتاب «زن در تاریخ و اندیشه اسلامی» گفت: این کتاب نوشته فتحیه فتاحیزاده است و انتشارات بوستان کتاب آن را در 336 صفحه منتشر کرده است.
حاجی ادامه: این کتاب، کتاب برگزیده سال حوزه در سال84 13و کتاب برگزیده قرآنی در سال 1385 می باشد.
وی در خصوص موضوع کتاب نیز افزود: زن، نیمی از پیکره اجتماع انسانی است که رفتار، فرهنگ و اندیشه او در شکل گیری جامعه نقش بسزایی ایفا می کند. مکاتب و ادیان مختلف از روزگاران کهن تا به امروز، در این باره دیدگاههای متفاوتی ارائه کردهاند؛ اما اسلام در هر شرایطی بر آگاهی، بیداری، آزادی، انتخاب و خلاقیت زن تأکید میورزد و هرگز نگاه ابزاری به زن را بر نتابیده، بلکه به وی نگاهی عبادی و خلیفهاللهی دارد، از این روی به زنان توصیه میکند که هرگز گوهر وجودی خویش را ارزان معامله نکنند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.