داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
مشکلات و برنامههای کتابخانههای عمومی شهرستان دزفول بررسی شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان، منصور کوهی سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان در بازدید از کتابخانههای عمومی شهرستان دزفول با کتابداران این شهرستان در کتابخانه آیتالله قاضی دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست صمیمی، منصور کوهی رستمی سرپرست کتابخانههای عمومی با اشاره به سیاستها و برنامههای راهبردی در توسعه فرهنگی کتابخانههای عمومی گفت: کتابخانههای عمومی بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای توسعه فرهنگی در مسیر رشد جامعه و ارتقاء سطح آگاهیهای مردم و توسعه فرهنگی، نقش بیبدیلی دارند.
وی افزود: اگر توسعه فرهنگی را فراهم آوردن امکانات آفرینندگی فرهنگی و هنری بر پایه مشارکت تمامی افراد جامعه و ایجاد بستری برای جستوجوی خلاقیت بدانیم؛ در این صورت باید به کتابخانههای عمومی بهعنوان یکی از نهادهای مؤثر در توسعه فرهنگی، به شکلی جدی توجه کنیم و این توجه باید شامل همه ابعاد کتابخانههای عمومی ازجمله کتابداران، کتابخانه و جامعه باشد.
رستمی ادامه داد: وجود چشمانداز، راهبرد و برنامههای اجرایی در سه حوزه اصلی کتابخانههای عمومی (کتابداران، جامعه و کتابخانه) رمز موفقیت کتابخانههای عمومی در مسیر توسعه فرهنگی است. کتابداران بهعنوان حلقه واسط بین جامعه و کتابخانه، نقش حساسی در توسعه فرهنگی دارند و میتوان گفت «کتابداران پیشگامان توسعه فرهنگی در هر جامعه هستند».
وی با اشاره به کسب دانش و تسلط به حرفه کتابداری در ارتباط با جامعه افزود: کتابداران کتابخانه عمومی بهدلیل ارتباط با طیف وسیعی از اقشار، باید ضمن تسلط به مهارتهای کتابداری به دانش و مهارتهای ارتباطی، جامعهشناسی و روانشناسی نیز احاطه داشته باشند تا بتواند ضمن ایجاد ارتباط مناسب با مخاطبان، خدمات بهتری ارائه کنند. همچنین تسلط به فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی نیز در این عرصه، بسیار ضروری است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان در خصوص مطالبه کتابداران برای برگزاری دورههای آموزشی تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر با توجه جدی دبیر کل محترم نهاد، بسیاری از دغدغههای معیشتی کتابداران کشور برطرف شده است و مطالبات آموزشی کتابداران نیز در قالب برنامههای آموزشی دقیق و مبتنی بر نیاز کتابخانههای عمومی، برای ششماهه دوم سال جاری، برنامه ریزی شده و به زودی به اطلاع کتابداران میرسد.
رستمی ضمن اشاره به نقش مهم کتابداران در جذب جامعه به کتابخانههای عمومی گفت: برای جذب جامعه به کتابخانههای عمومی باید بهشکلی ریشهای و عمیق فعالیت کنیم. لازم است کتابداران برای تأثیرگذاری بیشتر در مخاطب از چهاردیواری کتابخانه فراتر رفته و کتابخانههای عمومی را به یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنند.
رستمی با اشاره بهضرورت فعالیت در حوزه کودک و خانواده گفت: یکی از برنامههای مهم استان، آموزش دانش و مهارت حضور در فضای خانواده و کودک به کتابداران است؛ در همین راستا پس از شناسایی کتابداران علاقهمند، چندین کارگاه آموزشی با این موضوع برگزار خواهد شد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.