داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
فعالیتهای کتابخانه عمومی روستای گنجینه خوزستان با هدف اشتغالزایی در روستا
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان، توجه به اقتصاد مقاومتی از محوریترین روشهای مقابله با مشکلات اقتصادی و بیکاری در جامعه است که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نیز همواره به آن اشارهکرده است.
یکی از روشهای تحقق اهداف شعار اقتصاد مقاومتی و قطع وابستگی، ایجاد زمینههای اشتغال زودبازده و کارآمد است که میتواند در کتابخانههای عمومی به مخاطبان آموزش داده شود.
فعالیت کتابخانه روستایی گنجینه در ۴۵ کیلومتری شهرستان مسجدسلیمان در بخش گلگیر از نمونههای موفق، برنامههای کتابخانههای عمومی باهدف ایجاد اشتغال برای جوانان و بانوان روستایی در قالب اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی است.
این کتابخانه با زیربنای ۲۲۰ مترمربع، دارای ۶۷۵ عضو فعال (شامل ۹۰ عضو کودک و ۵۸۵ عضو جوان و بزرگسال) و بخشهای کودک و نوجوان، استان شناسی و کمکدرسی است که با دو هزار جلد کتاب به مردم این روستا خدماترسانی میکند.
خدیجه اسکندری، کتابدار کتابخانه روستایی گنجینه درباره فعالیتها و اقدامات این مرکز گفت: کتابخانه روستایی به دلیل محدودیتها و تنگناهای زیرساختی روستا، گاهی بهعنوان فرصت و زمانی بهعنوان تهدید شناخته میشود.
وی با اشاره به این مطلب که «بیشتر ساکنان این روستا کشاورز و دامدار هستند» گفت: برنامههای این کتابخانه ضمن تقویت بنیان خانواده، روشهایی برای ایجاد اشتغال و حل مشکلات معیشتی به مخاطبان بهویژه بانوان ارائه میکند.
اهمیت کمکهای خیرین در پیشبرد فعالیتهای این کتابخانه
اسکندری با اشاره به اهمیت استفاده از کمکهای خیرین در پیشبرد فعالیتهای این کتابخانه، گفت: منابع مالی این کتابخانه محدود است و باید برای اجرای برنامهها و فعالیتهای عمرانی از کمک مسئولین، خیرین و مردم استفاده کنیم.
وی افزود: تأمین بخشی از منابع کتابخانه، شیب بندی و ایزوگام، کاشت نهال و تهیه جوایز برنامههای فرهنگی، بخشی از فعالیتهایی است که با کمک خیرین انجام میشود.
فعالیت کتابخانه روستایی گنجینه بهعنوان یک پایگاه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی
کتابدار کتابخانه گنجینه افزود: این کتابخانه روستایی باهدف جذب ساکنان روستا به فعالیتهای کتابخانه، به برگزاری دورههای آموزشی برای رشد اقتصادی خانوادهها، اقدام میکند.
وی با اشاره به نقش بانوان در هدایت خانواده به سمت کتابخوانی، افزود: حضور بانوان در کلاسهای آموزشی معرقکاری، چرمدوزی و...، زمینه اشتغال خانگی ۲۰ تن از این مخاطبان را فراهم کرده است.
اسکندری با اشاره به حضور فعال بانوان در کلاسهای آموزشی این کتابخانه ادامه داد: برگزاری کلاسهای آموزشی برای حفظ بهداشت و سلامت دام و طیور و آشنایی با تزریق دارو و واکسن به حیوانات از دیگر خدمات این کتابخانه عمومی است که با همکاری خانه بهداشت روستا، محقق شد. ه است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.