کد خبر: 33624
تاریخ انتشار: یکشنبه, 20 اسفند 1396 - 08:33

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

گزارشی از  طرح ملی کتابخانه‌گردی/۱۴

ضرورت آموزش سیر کتابخوانی در کتابخانه های عمومی

منبع : لیزنا
رییس ستاد اقامه نماز و مشاور استاندار هرمزگان گفت: کتاب نقشه راه ما را در همه زمینه‌ها مشخص می‌کند، اگر کتابخانه‌ها بتوانند برنامه‌ای را تدارک ببینند که سیر کتابخوانی را به فرزندان ما آموزش دهد، کمک ارزشمندی به مردم ما می‌شود.
ضرورت آموزش سیر کتابخوانی در کتابخانه های عمومی

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ۱۷ اسفند ماه سال جاری، با مشارکت مسئولان، چهره‌های فرهنگی و اقشار مختلف مردم در طرح کتابخانه گردی، حال و هوای تازه ای را به فضای کتابخوانی کشور بخشید.

محمود رضا سعیدپور، رئیس اداره محیط  زیست پاکدشت با  حضور در کتابخانه عمومی این شهر گفت: چنین طرحی برای مردم منطقه دلگرم کننده و اثرگذار است و تأثیر آن در آینده نزدیک مشخص می‌شود. امیدوارم کتابخانه‌ها غنی تر شوند و به نظرم این کتابخانه در زمینه محیط زیست نیاز به غنای بیشتر دارد و ما هم تلاش می کنیم مجموعه کتاب‌هایی که در زمینه زیست محیطی برای مردم جذابیت داشته باشد را تأمین کنیم.

وی در ادامه اظهار داشت: مردم آنقدر هوشمند هستند که وقتی متوجه شوند در اطرافشان کانون کتاب و فرهنگ وجود دارد، از آن استقبال می کنند. طبیعی است که هر فردی در کنار منزلش کتابخانه داشته باشد استفاده می‌کند، قطعا تبلیغات هم موثر است. بنده هم روزانه نیم تا سه ساعت زمان می‌برد و بیست تا سی درصد مطالعاتم در ارتباط شغلم است.

صمد حسینی، بخشدار مرکزی شهرستان رباط کریم از کتابخانه اخوان بازدید کرد و گفت: چنین طرح‌هایی بر روند کاری ما هم تأثیرگذار خواهد بود و تلاش می کنیم در روستاهای اطراف مان کتابخانه داشته باشیم و مساعدت می‌کنیم کتابخانه های سیار در سطح روستاها گسترش یابد. قطعا این طرح ها در ارتقا شخصیت فرزندان ما مؤثر خواهد بود.

محمد حسن فروزان نژاد، رییس ستاد اقامه نماز و مشاور استاندار هرمزگان در کتابخانه عمومی فردوسی بندرعباس حضور یافت و عنوان کرد: بحث کتاب از مسائل اساسی نظام‌هایی است که می‌خواهند تکامل یابند. کتاب نقشه راه ما را در همه زمینه‌ها مشخص می‌کند اگر کتابخانه‌ها بتوانند برنامه‌ای را تدارک ببینند که سیر کتابخوانی را به فرزندان ما آموزش دهد، کمک ارزشمندی به مردم ما می‌شود.

وی همچنین گفت: مسئولان استان هم می بایست به این بخش کمک کنند. آبادترین فضاها در مجموعه استان می‌بایست کتابخانه‌ها باشند تا کل محتوای فکری، فرهنگی و تمدنی در این نقطه متمرکز باشند. مسئولان باید همت کنند تا هم خودشان شبانه روز کتاب بخوانند و عضو کتابخانه باشند و هم به کتابخوانی کمک کنند.

صفری رئیس شورای اسلامی شهر اشتهارد نیز عنوان کرد: الان شرایط فضای کتابخوانی و سرانه مطالعه در اشتهارد مناسب است. صحبتی شده بود که کتابخانه‌های اشتهارد به صورت شبانه روزی فعالیت کنند. چنین چیزی یک شرایط استثنایی می‌طلبد که به تنهایی نمی تواند صورت گیرد و از تهران مجوز می‌خواهد. درحال حاضر در کرج یک کتابخانه شبانه روزی است این امکان در اشتهارد هم وجود دارد که اگر مجوز از تهران گرفته شود این اتفاق می‌افتد.

حسین نصرالله، رییس بنیاد شهید در شهرستان ری به کتابخانه علامه دهخدا مراجعه کرده و در سخنانی گفت: برایند این طرح می‌تواند این باشد که مردم به کتابخوانی علاقه پیداکنند به ویژه نسل جوان. هر کاری که در کشور ما پیوست داشته باشد حتما تأثیرگذار است. همه اینها باعث می شود کتابخوانی بیشتر شود.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: