کد خبر: 33908
تاریخ انتشار: سه شنبه, 21 فروردين 1397 - 11:28

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

برگزاری نشست «معرفی و تحلیل آثار هنر انقلابی در آثار مکتوب» در کرمانشاه

منبع : لیزنا
به مناسبت «هفته هنر انقلاب اسلامی» حوزه هنری استان کرمانشاه با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، نشست «معرفی و تحلیل آثار هنر انقلابی در آثار مکتوب» روز دوشنبه ۲۰ فروردین ماه در سالن جلسات کتابخانه امیرکبیر برگزار شد.
برگزاری نشست «معرفی و تحلیل آثار هنر انقلابی در آثار مکتوب» در کرمانشاه

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، با حضور معصومه حسنی خونسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و افشین آزادی سرپرست و قائم مقام حوزه هنری استان کرمانشاه و به مناسبت «هفته هنر انقلاب اسلامی» نشست «معرفی و تحلیل آثار هنر انقلابی در آثار مکتوب» با معرفی کتاب های «آینه جادو» نوشته: شهید آوینی؛ «سینمای اشراقی» نوشته: محمد مددپور؛ «انفطار صورت» نوشته: شهید آوینی؛ «دین و سینما» نوشته: محمد مددپور؛ «هنر و فرهنگ» نوشته: دکتر رضاداوری اردکانی؛ با حضور هنرمندان و اندشمندان روز دوشنبه ۲۰ فروردین ماه راس ساعت ۱۰ در محل سالن جلسات کتابخانه عمومی امیرکبیر برگزار شد.

معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ضمن تبریک سال نو و ماه مبارک رجب خاطر نشان کرد: همه ما می دانیم که شهید آوینی در ۲۰ فروردین سال ۷۲ در مناطق جنگی به شهادت رسیده است، در تمام لحظات زندگی پر ثمر خود سعی کرد که در خدمت هنر و انقلاب بوده است و در ترویج هنر و اهداف انقلابی فعالیت ها و گام های موثری هم چون «روایت فتح» و ... نموده است.

خونسار در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر که پیرامون این شهید بزگوار که در ترویج فرهنگی کارهای شهید آوینی را سرمشق خود قرار داده و ترویج دهید، گفت: کاری که ما توانستیم با همکاری حوزه هنری استان در جهت پیروی از بیانات رهبری انجام دهیم، نشست «معرفی و تحلیل آثار هنر انقلابی در آثار مکتوب» که به نوعی یک نشست کتاب‌خوان تخصصی در حوزه هنر انقلاب است برگزار کردیم.

در ادامه افشین آزادی سرپرست و قائم مقام حوزه هنری استان، این روزها و ایام را بسیار مبارک و منشاء خیر و برکت دانست و گفت: پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری کردند.

آزادی در ادامه گفت: شهید آوینی در دهه ۶۰ حرف هایی در مورد توسعه و پیشرفت از منظر انقلاب اسلامی را مطرح کرد که پس از گذشت قریب به سی سال هنوز آن مسائل به نوعی تازگی دارد و مورد بحث است.

در ادامه جلسه، امیر کرم نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر، ضمن معرفی کتاب «آینه جادو» نوشته شهید مرتضی آوینی؛ گفت: شهید آوینی غریب بود و علاوه بر اینکه از طرف افراد روشنفکر مورد هجمه بود، حتی در برابر برخی افراد به ظاهر مذهبی هم دچار مشکلاتی می شد.

وی در ادامه گفت: کتاب آینه جادو درباره سینمای اسلامی مطالب مهمی دارد. آوینی تلاش کرده بر اساس نظریه مک لوهان بگوید رسانه دارای پیام است و ذات سینما بر اساس کارکردهای تکنیکی غربی شکل گرفته است. اگر می خواهیم سینمای اسلامی داشته باشیم باید به این ذات سینما توجه ویژه داشته باشیم.

در ادامه هوشنگ حسینی، مدرس سینما، کتاب «سینمای اشراقی» نوشته: محمد مددپور؛ آقای زیبایی، کارشناس حوزه هنری، کتاب «انفطار صورت» نوشته: شهید آوینی؛ ونوس قادری، کارشناس امور کتابخانه های اداره کل کتابخانه های عمومی، کتاب «دین و سینما» نوشته: محمد مددپور را معرفی و مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.

رضاکریمی، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی، در پایان کتاب «هنر و فرهنگ» نوشته: دکتر رضا داوری اردکانی؛ معرفی کرد و در مورد کتاب چنین گفت: کتاب «هنر و حقیقت» نگاه متفاوتی نسبت به پژوهشگران هنر دارد و هنر را با حقیقت تعریف می‌کند، نه با زیبایی شناسی.

وی در ادامه گفت: به اعتقاد دکتر داوری اردکانی ذات هنر شعر است و شعر بودن هنر یعنی آشکار شدن حقیقت موجودات. این تعریف از هنر نتایج مهمی دارد از جمله نتایج این است که منشأ اثر هنری طبع پذیرنده است و شعر منشأ غیبی دارد. لذا اثر هنری تابع هنرمند نیست بلکه هنرمند تابع اثر هنری است. یک نتیجه مهم دیگر این نوع نگاه به هنر این است که می فهمیم  تا صورت و ماده شعر را از هم جدا نکنیم نمی توانیم آن را نقد کنیم در حالی که نقد ما معمولا صوری و شکلی است ولی نقد باید دریافت کلیت و وحدت اثر هنری باشد.

در پایان از ارائه دهندگان با اهدای لوح سپاس تقدیر و تشکر شد.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: