داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزار ی نشست کتاب خوان شهرستان فریمان خراسان رضوی ویژه بانوان
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، نشست کتاب خوان بانوان با همکاری کمیسیون بانوان فرمانداری فریمان، مکتب نرجس و با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و با ارائه ۵کتاب برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در این نشست گفت:در اسلام از زنان به عنوان مدیران و مسئولین خانواده یاد شده است و به این طریق جایگاه بسیار باعظمتی برای زن قائل شده است.
وی با اشاره به کتاب های انتخاب و ارائه شده در نشست کتاب خوان بانوان گفت: همه کتاب های ارائه شده در این نشست نشانگر دغدغه انسان سازی بود و نگاه ها از تمام طیف ها این است که خانواده، فردی در طراز جامعه اسلامی بسازد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز دغدغه بزرگ جامعه ما افسردگی و دور شدن از یاس و ناامیدی و رسیدن به نشاط و آرامش است گفت: همه افراد جامعه راه های مختلف رسیدن به آرامش و شادی را تجربه می کنند ولی شاید درست ترین و بهترین مسیر برای رسیدن به این امید و نشاط و آرامش انس باکتاب و مطالعه و باز شدن مسیر زندگی به سمت کتابخانه است.
در این جلسه زهرا صدیق کتاب مدافعان حرم بی قرار، مرضیه سبیلی کتاب آن بیست و سه نفر، زهرا نیازی کتاب زن بودن و معصومه چوپانی کتاب بودن با نبودن را با مخاطبان به اشتراک گذاشتند.
زهرا صدیق در معرفی کتاب «مدافعان حرم بی قرار» گفت: شهید مصطفی صدرزاده با نام جهادی «سید ابراهیم» فرمانده ایرانی گردان عمار از لشکر مقتدر فاطمیون بود. او آبان ماه سال ۱۳۹۴ روز تاسوعا در عملیات محرم در حومه حلب به شهادت رسید. فاطمیون از رزمندگان افغانستانی مدافع حرم تشکیل شده و همراه شدن مصطفی با فاطمیون روایت عجیبی دارد. همسرش نقل می کند که مصطفی توانایی عجیبی در یادگیری زبان و تقلید لهجه ها داشته است. او به مشهد می رود، ریش هایش را کوتاه می کند و به مسئول اعزام می گوید که یک افغانستانی است. مصطفی بیشتر از دو سال در مناطق مختلف سوریه درگیر نبرد با جریان تکفیر بود. و دست آخر به آرزویش که دیدار محبوب بود نائل آمد و عند ربهم یرزقون شد. این کتاب داستان هایی را از نزدیکان و دوستان ایشان روایت می کند.
مرضیه سبیلی نیز با معرفی کتاب «آن بیست و سه نفر» گفت: جنگ، بزرگ و کوچک نمیشناسد. وقتی که شروع میشود همه را درگیر خود میکند. مخصوصاً جنگ ما با عراق جنگی تحمیلی محسوب میشد و مردم ما همگی در حال دفاع از کشورشان بودند. به همین خاطر وقتی به روزهای دفاع مقدس نگاه میکنیم، میبینیم که پُر است از حماسهها و خاطراتی که به دست نوجوانان و زنان و حتی کودکان ایرانی رقم خورده است؛ از نوجوان سیزده سالهای به نام حسین فهمیده که با نارنجک به زیر تانک دشمن میرود گرفته تا دختر هفده سالهای که بیش از چهل ماه در اسارت دشمن میماند و باز هم با غرور و افتخار به کشورش برمیگردد و میشود معصومه آباد. از این دست نوجوانان در تاریخ درخشان دفاع مقدس زیاد بودهاند که «احمد یوسفزاده» و بیست و دونفر دیگر از دوستانش نیز از همین گروه محسوب میشوند. آنها که به «آن بیست وسه نفر» معروف شدند و شاید به عنوان اولین و یا حتی آخرین اسیرانی بودند که در دوران اسارت وادار به ملاقات با صدام حسین، دیکتاتور و رئیس جمهور آن روزهای عراق شدند.
در ادامه نشست زهرا نیازی کتاب زن بودن را معرفی کرد و گفت: طی تحقیقاتم، به طور تصادفی به مقاله ی ۴ صفحه ای جذابی نوشته یک تحلیلگر زوریخی به نام تونی ولف که تحقیقاتش را زیرنظر وی انجام می داد، رسیدم. خانم ولف در این مقاله ۴ نمونه اصلی هویت زنان را تبیین کرده است. ولف این ۴ نمونه اصلی را تحت عناوین زن آمازون، مادر، مدیال و هتایرا نامگذاری کرده است؛ آمازون به خاطر هوشمندی و قوه ی ادراکش، مادر به خاطر قابلیت های پرورشی اش، زن مدیال به خاطر توانایی های الهام بخشش و هتایرا به خاطر رابطه ی شخصی اش با مرد به عنوان ۴ نمونه هویت اصلی زنان تبیین شده اند. تونی گرنت در ادامه می نویسد: من نیز در تقسیم بندی خود اصطلاحات «جنبه آمازون» و «جنبه مادر» را که اصطلاحات بسیار واضحی هستند، به کار برده ام.
در پایان این نشست نیز معصومه چوپانی کتاب خود با عنوان «بودن یا نبودن» را با مخاطبان به اشتراک گذاشت. وی گفت: در این کتاب در خصوص خوآگاهی بر اساس مهارت های زندگی صحبت شده است و به طور اختصار در خصوص شناخت خواسته ها و تمایلات اعم از مثبت و منفی و هیجانات و همچنین چشم و همچمشی ها پرداخته ام.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.