کد خبر: 36540
تاریخ انتشار: سه شنبه, 30 مرداد 1397 - 13:31

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

برگزاری نخستین جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب فارس

منبع : لیزنا
با همکاری ادارات کل کتابخانه های عمومی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس،‌ نخستین جشنواره روستاییان و عشایر کتابخوان استان فارس کلید خورد.
برگزاری نخستین جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب فارس

به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، پس از حضور موفق روستاهای استان فارس در چند دوره جشنواره‌ روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور، نخستین جشنواره روستاییان و عشایر کتابخوان استان فارس کلید خورد. نشست خبری این رویداد با حضور روح الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی؛ صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد؛ کمال پاک فطرت، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس و جمشید رضایی، دبیر این جشنواره در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد. در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری بین مدیران کل این سه نهاد امضا شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس در این نشست با اشاره به اینکه میزان کتابخوانی در روستاها نسبت به شهرها بیشتر است و برخی روستاها اهداف افق ١٤٠٤ را پشت سرگذاشتند، عنوان کرد: فارس بیشترین تعداد کتابخانه نهادی در کشور را دارد و در حال حاضر ۵۰ روستای این استان دارای کتابخانه عمومی هستند؛ اما به دلیل وسعت این استان، نیازمند برنامه ریزی و اجرای فعالیت های کتابخوانی و ایجاد کتابخانه در بسیاری از روستاهایی هستیم که هنوز کتابخانه ندارند.

روح الله منوچهری با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور دو هدف اساسی توسعه کتابخانه ها و توسعه کتابخوانی را دنبال می کند، گفت: اجرای برنامه های فرهنگی همچون جشنواره روستاییان و عشایر کتابخوان در راستای توسعه کتابخوانی است که بسیاری از این طرح ها به توسعه کتابخانه ها هم منجر می شود.

وی تصریح کرد: هسته اولیه جشنواره روستاها و عشایر کتابخوان کشور از سال ٩٣ شروع شد، که استان فارس از سال ۹۴ به این موضوع ورود کرد و در دومین دوره روستای لایزنگان داراب به عنوان روستای دوستدار کتاب برگزیده شد.

منوچهری با اشاره به حضور موفق روستاهای فارس در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و تأثیر کتابخانه های عمومی در برگزیده شدن روستاها، افزود: در سومین دوره این جشنواره دو روستای خواجه جمالی نی ریز و فهلیان ممسنی و در چهارمین دوره نیز دو روستای امامزاده بزم بوانات و فیشور لارستان، عنوان روستاهای دوستدار کتاب را از آن خود کردند و فهلیان نیز به عنوان روستای برگزیده برگزیدگان دوستدار کتاب انتخاب شد. در سال گذشته روستاهایی داشتیم که در جمع ٢٠ روستا بودند و می توانستند این عنوان را کسب کنند. امیدواریم این جشنواره سببی شود تا سهم خود را در کشور بالا ببریم و روستاها و شهرهای بیشتری قابلیت خود را در سطح کشور معرفی کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس از اجرای طرح کتاب رسان سیار در فارس خبر داد و گفت:  این طرح به منظور دسترسی بیشتر روستاها و مناطق عشایر نشین به کتاب و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش عشایر انجام می شود که در این طرح  بسته های کتابخوانی توسط رابطان به دست کودکان و دانش آموزان عشایر می رسد.

منوچهری افزود: می توانیم این طرح را در روستاهای محروم استان فارس نیز گسترش دهیم تا با همکاری رابطان، دسترسی به کتاب برای مناطق دور افتاده نیز تسهیل شود.

راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره روستاها و عشایر کتابخوان فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در این نشست، گفت: با توجه به اینکه جشنواره یادشده در فارس برای اولین بار است که اتفاق می افتد، به همین خاطر به دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری ارتباط یافته زیرا حضور شوراها و دهیاری ها در این جشنواره از اهمیت برخوردار است.

صابر سهرابی با بیان اینکه جشنواره فوق چند سالی است که در حوزه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده، افزود: به دلیل جایگاه و اهمیت کتابخوانی، وزارت ارشاد در سال های گذشته جشنواره های متعددی را از جمله جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران راه اندازی کرده است. بر همین اساس استان فارس نیز نخستین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را در سال جاری با  چند هدف برگزار کرده است.

وی با بیان اینکه ادارت کل کتابخانه های عمومی، فرهنگ و ارشاد و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس شورای سیاست گذاری این جشنواره هستند، یادآور شد: دبیرخانه دائمی این جشنواره در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس راه اندازی شده است تا بتوانیم این جشنواره را به طور مستمر داشته باشیم و هرسال آن را بهتر از پیش برگزار کنیم.

وی یکی از اهداف جشنواره مذکور را زمینه سازی برای دریافت عنوان پایتخت کتاب اعلام کرد و گفت: فعالیت روستاهایی که در این حوزه ابتکار دارند، دیده و حمایت خواهد شد.

سهرابی با بیان اینکه مشارکت مردمی باعث می شود که همه در ترویج کتاب و کتابخوانی دست به دست هم دهند، یادآور شد: توجه ویژه به نهاد روستا و توزیع عدالت فرهنگی در روستاها و چادر عشایر و  پر کردن اوقات فراغت کسانی که در روستا علاقه مند به مطالعه هستند، از اهداف این جشنواره است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعلام اینکه در روستاها و بخش ها دهیاران، شوراها، بخشدارها و فعالان فرهنگی مساجد با این جشنواره همکاری می کنند، افزود: این جشنواره با انتشار فراخوان از امروز آغاز به کار می کند.

سهرابی با اعلام اینکه فراخوان این جشنواره روی پایگاه های اینترنتی مرتبط از روز دوشنبه، ٢٢ مردادجاری بارگذاری خواهد شد عنوان کرد: این فراخوان به دست تمام مخاطبان از جمله دهیاران خواهد رسید و ما دوره های آموزشی به منظور آشنایی با جشنواره برای دهیاران برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تصریح کرد: آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان نخستین جشنواره روستاها و عشایر کتابخوان استان فارس بهمن ماه امسال در شیراز برگزار می شود.

دهیاری های  ٢هزار و١٠٠ روستا ظرفیت هایی برای کتابخوانی است

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس در این نشست گفت: استان فارس دارای چهار هزار روستاست که بالغ بر ٢ هزار ١٠٠ روستای فارس دارای دهیاری هستند و ظرفیت های بسیاری برای کتابخوانی دارند. لذا با توجه به رسالتی که در روستاها داریم در کنار اعضای شورای سیاستگذاری آن هستیم.

کمال پاک فطرت با اعلام اینکه از ابتدای کار، در کنار موضوع عمرانی و بهسازی روستاها، نگاه ویژه ای به توسعه فرهنگی روستاها داریم و تمام توان دهیاری ها را به کار خواهیم گرفت، به سرانه اعتبارات روستاها اشاره کرد و گفت: براساس اعتباراتی که روستاها سالیانه از مرکز دریافت می کنند، ٣ درصد از بودجه روستاها به کار فرهنگی تعلق می گیرد اما در برخی از روستاها این بودجه تخصیص نیافته است، بنابراین، اولویت ما گسترش کتابخانه های عمومی است.

وی افزود: سال گذشته حدود ١٨٠ میلیارد تومان واریزی به ٢هزار و 100 دهیاری داشتیم که ٣ درصد از ٤٠ میلیارد به بودجه فرهنگی اختصاص یافت.

پاک فطرت با بیان اینکه استان فارس در کشور صاحب رتبه و اعتبار به لحاظ کتابخوانی است، تصریح کرد: نه تنها این جایگاه را حفظ خواهیم کرد بلکه آن را رشد خواهیم داد.

برگزاری کارگاه های توجیهی جشنواره برای ٥٠٠ دهیار

دبیر نخستین جشنواره روستاها و عشایر کتابخوان استان فارس هم در این نشست هدف اصلی این جشنواره را ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به رشد سرانه مطالعه در روستاها عنوان کرد و گفت: ستادهای شهرستانی تشکیل شده و کارگاه های توجیهی این جشنواره برگزار خواهد شد.

جمشید رضایی بیان کرد: بر اساس شاخص های تعریف شده، فعالیت هایی با رویکرد ترویجی از امتیاز برخوردار است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: