داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
گردهمایی بانوان فعال در حوزه فرهنگ در کتابخانه مرکزی تبریز در آذربایجان شرقی
به گزارش لیزنا، گردهمایی بانوان فعال در حوزه فرهنگ و ادب تبریز به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) و گرامیداشت روز زن و تکریم مقام مادر با حضور رقیه صادق زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی؛ شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، تعدادی از اساتید دانشگاه، نویسندگان، هنرمندان و بانوان شاعر استان در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.
شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ابتدای مراسم گفت: حضور در کتابخانه های عمومی و بهره مندی از منابع آن، درایت و بینش آحاد جامعه را افزایش خواهد داد و یکی از مکان هایی که می تواند آگاهی و سواد را به درون جامعه منتقل کند، کتابخانه است.
وی ادامه داد: در تعالی جامعه، مادران نقش بی بدیلی دارند. آن ها تربیت آینده سازان این میهن و حفظ بنیان خانواده ها را عهده دار هستند و این موضوع می طلبد که این عزیزان هر چه بیشتر بر علم و دانش خود بیافزایند و با مطالعه کتاب و مراجعه به کتابخانه های عمومی، اطلاعات و دانش خود را افزایش دهند.
خدایی به ایجاد بخش های کودک در کتابخانه های عمومی اشاره کرد و اظهار داشت: اهتمام به تربیت نسل کتابخوان، نهاد کتابخانه های عمومی را بر آن داشت تا نسبت به ایجاد و توسعه بخش های کودک و نوجوان در کتابخانه های عمومی اقدام کند.
در ادامه برنامه رقیه صادق زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی سالروز ولادت فرخنده و با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها، روز پاسداشت مقام شامخ مادر و روز زن و همچنین سالروز ولادت حضرت امام خمینی(ره) را تبریک گفت.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی اظهار داشت: ولایتمداری حضرت زهرا (س) را در تمام شئون زندگی این حضرت می توان مشاهده کرد و تعمیق در روایات و احادیث این حضرت، بالندگی روحی و معنوی والای ایشان را نمایان می کند.
وی ادامه داد: مقام زن در اسلام مقام رفیعی است و در قرآن کریم نیز اختصاص سوره نساء و سوره های متعدد دیگری که در آیات آن به جایگاه زن و حفظ حقوق زن اشاره شده است، مبین این موضوع است که خداوند متعال، زن را صاحب شأن و شخصیتی والا می داند. همچنین الگوبرداری از سبک زندگی حضرت امیر المومنین علیه السلام و زهرای مرضیه سلام الله علیها توسط خانواده ها و تسری این نگرش در جامعه امروز می تواند حفظ بنیان خانواده و تعالی جامعه را تضمین کند.
رقیه صادق زاده از اجرایی شدن طرح هایی همچون تاب آوری اجتماعی برای بانوان در سطح شهر تبریز و شهرستان ها و راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی برای دختران جوان و تدوین سند ارتقای جایگاه بانوان در راستای توانمندسازی بانوان استان خبر داد.
در ادامه برنامه معصومه معدن کن، استاد بازنشسته دانشگاه تبریز و عضو هیأت امنای کتابخانه مرکزی تبریز با اشاره به اینکه به دلیل تهاجم فرهنگی، فرهنگ کتابخوانی با تهدید مواجه شده است، افزود: تا انسان بینش و فکر صحیحی نداشته باشد، زندگی خوبی نخواهد داشت؛ چراکه یکی از فواید کتابخوانی ایجاد تحول مثبت در بینش انسان است.
سپس سولماز زرداری، استاد دانشگاه تبریز و رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی شاخه آذربایجان با اشاره به لزوم الگو قرار دادن بانوانی همچون حضرت فاطمه زهرا(س) که پا به پای حضرت علی(ع) حرکت می کردند و همچنین حضرت زینب (س) که بدون هیچ ترس و اضطرابی در مقابل یزید سخنرانی می کردند، به بانوان جامعه توصیه کرد تا با اعتماد به نفس در جامعه حاضر شوند.
همچنین زرداری به معرفی چند کتاب برای افزایش اعتماد به نفس و توانمند سازی بانوان پرداخت.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.