کد خبر: 39178
تاریخ انتشار: شنبه, 25 اسفند 1397 - 13:06

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

کتابخانه عمومی سپهر دانش در شهرستان رامهرمز خوزستان افتتاح شد

منبع : روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان
 در سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی سپهر دانش در شهرستان رامهرمز افتتاح شد.
کتابخانه عمومی سپهر دانش در شهرستان رامهرمز خوزستان افتتاح شد

به گزارش لیزنا، همزمان با سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتابخانه عمومی سپهر دانش در شهرستان رامهرمز با حضور غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان؛ علی حسین حسین زاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار؛ منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان؛ اقبال محمدیان، نماینده مردم شهرستان های رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی، سعید رضوانی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خوزستان و مسئولان استانی و اهالی دهستان مربچه افتتاح شد.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در مراسم افتتاح کتابخانه در روستای مربچه رامهرمز ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب، میلاد باسعادت امام محمدباقر (ع) و گرامیداشت ۱۷ اسفندماه، سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌ها، گفت: سال گذشته در هفته دولت عملیات احداث این کتابخانه آغاز شد و امروز با افتتاح این مرکز فرهنگی آن را به اهالی این روستا تقدیم  می کنیم.

وی احداث و افتتاح این کتابخانه را اقدام فرهنگی ارزنده‌ای دانست و اظهار کرد: روستای مربچه که در جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب دو سال پیاپی رتبه برتر کسب کرده و باشگاه های کتابخوانی بسیاری در آن شکل گرفته، ما را بر آن داشت که حتما در مراسم افتتاحیه این کتابخانه حضور داشته باشیم.

شریعتی افزود: روستایی که این چنین خودجوش در مسیر کتابخوانی و مطالعه تلاش کرده است، حتما در آینده شاهد موفقیت های بیشتر خواهد بود و ان شاالله جوانان این روستا بتوانند در آینده‌ای نزدیک امورات شهر، روستا و کشور به عهده بگیرند.

 در آیین افتتاح کتابخانه عمومی سپهر دانش، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، گفت: در جهان امروز اگر تمامی لوازم مربوط به توسعه در جامعه فراهم باشد اما شاخص مهم انسان توسعه یافته وجود نداشته باشد، توسعه و پیشرفت در آن کشور امکان پذیر نیست.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، تصریح کرد: آگاهی است که می تواند به ما کمک کند تا در مسیر پیشرفت گام برداریم.

 وی با اشاره به اینکه استاندار خوزستان تاکیدات فراوانی بر انجام کارهای فرهنگی دارد، افزود: دنبال آن هستیم که در سال آتی با همکاری اداره کل روستایی استانداری کتابخانه های حداقلی را در روستاهای بالای یک هزار نفر ایجاد و کتابخانه های بیشتری را در روستاهای بالای ۵ هزار  نفراحداث کنیم.

 وی به سرانه پایین مطالعه با تمام امکانات موجود در کشور اشاره کرد و اذعان داشت :با توجه به سابقه تمدنی ایرانی و آموزه های دینی ما که تاکیدات فراوانی بر امر قلم و مطالعه داشته می بایست سرانه مطالعه در کشور  را با اجرای برنامه های فرهنگی افزایش دهیم.

 حسین زاده، ادامه داد: شایسته است با توجه به تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری در این راستا و با ایجاد امکانات کتابخانه ای در مناطق مختلف استان و گسترش فرهنگ کتابخوانی به ساخت آینده ای بهتر برای مردم و مملکت کمک کنیم.

همچنین در این مراسم، منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با اشاره به این‌که توجه به مناطق روستایی و محروم از اولویت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است، اظهار کرد: در استان خوزستان در حال حاضر ۴۳ کتابخانه روستایی فعال داریم و امروز چهل و چهارمین کتابخانه‌ را افتتاح کردیم.

کوهی رستمی با بیان اینکه کتابخانه روستایی در مربچه، دومین کتابخانه‌ای است که بعد از روستای صلیعه باوی افتتاح شده، تصریح کرد: در روستاهای دهکده حمیدیه، رمیله رامشیر، خروسی شادگان و سوره خرمشهر نیز کتابخانه‌های در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ تا ۱۰۰ داریم که به زودی به اهالی این روستاها تقدیم می شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان بعنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی باید به محلی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند و پایگاهی برای کمک به سوادآموزی روستاییان و تقویت سواد بین بزرگ‌سالان و رشد و ارتقای کودکان هستند.

وی گفت: در خوزستان ۲۱ روستای بالای ۵۰۰۰ نفر جمعیت، ۸۳ روستای بین دو هزار تا ۴۹۹۹ نفر داریم، طی برنامه‌ای چند ساله در تلاش هستیم اعتبار لازم برای ساخت کتابخانه‌ برای این روستاها پیش‌بینی شود.

کوهی رستمی گفت: کتابخانه دهستان مربچه در سال گذشته کلنگ‌زنی شد و ساخت آن امسال خاتمه یافت و این کتابخانه با وسعت ۷۰۲ مترمربع و زیربنای ۲۲۰ مترمربع با ۲ سالن مطالعه برای خواهران و برادران طراحی شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان اذعان داشت: علیرغم اینکه در کشور به نوعی بیش‌ترین کتابخانه‌های روستایی را در استان خوزستان داریم، اما همچنان نیازمند توجه جدی برای توسعه کتابخانه‌های روستایی هستیم. در استان خوزستان یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۹۶ نفر در ۱۴۴ دهستان و ۴ هزار و ۴۲ روستا زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه روستاها نیز همچون شهرها نیازمند دریافت محصولات فرهنگی و اطلاعاتی هستند، افزود: کتابخانه‌های روستایی به عنوان نهادی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی درصورتیکه متناسب با سبک زندگی روستایی طراحی شوند، نقش بارزی در بهبود نگرش روستاییان ایفا می‌کنند و تفکر ریشه حیات هر تمدنی است.

منصور کوهی رستمی اذعان داشت: امروزه با ظهور تکنولوژی‌های ارتباطی تنها تفاوت روستا و شهر در بعد مسافت و شرایطی محیطی است و این امر نشان دهنده ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در روستاها است.

وی بیان کرد: نگاه ما به کتابخانه صرفا محلی برای خواندن کتاب نیست و برای کتابخانه‌های روستایی چندین کارکرد در نظر گرفته ایم که از مهم‌ترین آن ها ایجاد محیطی برای آموزش و فعالیت های فوق برنامه، پایگاهی برای فناوری اطلاعات و ارتباطات در روستا و کاهش شکاف اطلاعاتی بین روستا و شهر و پایگاهی برای سوادآموزی بزرگسالان و فراهم سازی زمینه رشد کودکان است. از آنجا که شرایط خدمات رسانی در روستاها متفاوت از شهر است لازم است چندین سازمان دیگر از جمله مدرسه، نهضت سوادآموزی، شورای اسلامی روستاها، خانه‌های دهیاری، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بسیج با همکاری کتابخانه‌های عمومی روستایی در این زمینه تلاش  کنند تا به توسعه و توانمندیهای روستاهای استان، کمک کنند و از کوچ افراد به شهر جلوگیری کنند.

کوهی رستمی، در پایان تأکید کرد که نباید از توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی در روستاها به علت شرایط خاص آن‌ها غفلت کرد، هرچند برای رسیدن به اهداف مدنظر شرایط سختی وجود دارد، اما اهمیت این مسئله، تحمل سختی‌ها را توجیه می‌کند.

اقبال محمدیان، نماینده مردم شهرستان های رامهرمز و رامشیر در آیین افتتاح کتابخانه های عمومی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، گفت: امروزه با پیشرفت تکنولوژی کتاب و کتابخوانی در کشور ما ارزشمند است و دانشمندان زیادی در عرصه علوم مختلف به تالیف کتاب های مهمی پرداختند که امروزه در سراسر جهان از آن ها بهره برداری می شود. جایگاه کتاب و کتابخوانی در دین مبین اسلام و همچنین اینکه معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب بود نشان می دهد کتاب تا چه اندازه می تواند در سیر تکامل انسان ها نقش ایفا کند.

وی ادامه داد: اهتمام جمهوری اسلامی به ساخت کتابخانه های عمومی و ترویج کتاب و کتابخوانی با هدف پیشرفت و تعالی مردم و کشور است و امروز کتابخانه سپهر دانش در این منطقه با این هدف ساخته و به بهره برداری رسیده است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: