داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
برگزاری بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانههای عمومی اصفهان
به گزارش لیزنا، امیر هلاکویی، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان، گزارشی از فعالیتها و اقدامات انجام شده در کتابخانههای عمومی اصفهان طی سال ۹۷ ارائه کرد.
امیر هلاکویی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو، اعیاد مبارک شعبانیه و همچنین عرض تسلیت و ابراز همدردی با هموطنان عزیز سیل زده در برخی استانهای کشور، بیان کرد: کتابخانههای عمومی استان اصفهان و همکاران پر تلاش اداره کل کتابخانههای عمومی اصفهان با حمایتهای مجموعه مدیریتی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در سال ۹۷ همچون سالهای گذشته با جدیت و تلاش فراوان توانستند خدمات شایسته و ارزنده بسیاری در حوزه فرهنگی به خصوص کتاب و کتابخوانی به مردم عزیز استان اصفهان ارائه کنند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی اصفهان، با اشاره به اجرای برنامههای متنوع فرهنگی در سطح کتابخانههای عمومی استان افزود: در سال ۹۷ در راستای سیاستها و رسالت فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و همچنین در جهت افزایش سطح آگاهی و فرهنگ مطالعه در بین عموم مردم، در سال ۹۷ بیشتر از ۸۵۰۰ فعالیت فرهنگی ثبت و در کتابخانههای عمومی استان اجرا شده است. از این بین میتوان به اجرای ۲۹۲۰ فعالیت در بخش کودک؛ ۱۲۰۰ نشست کتابخوان؛ ۱۲۵۰ برنامه مناسبتی؛ ۷۴۲ برنامه آموزشی؛ ۶۸۳ جلسه مطالعاتی؛ ۸۱۶ نمایشگاه کتاب؛ ۷۱۳ مسابقه کتابخوانی؛ ۱۷۰ جلسه مشاوره و ... اشاره کرد.
امیر هلاکویی با بیان این موضوع که همواره تلاش داریم که برنامههای فرهنگی در استان با بهترین کیفیت و تأثیر گذاری انجام شود، گفت: در سال ۹۷ برنامههای فرهنگی شاخصی در سطح استان صورت گرفته که از جمله میتوان به برگزاری آیین چهل قلم با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل؛ آیین تجلیل از مقام کتابدار به همراه تجلیل از مقام شامخ شهید محسن حججی در شهرستان نجف آباد؛ برگزاری جشنواره منطقهای قصه گویی در شهر کاشان، پایتخت کتاب ایران؛ آیین تجلیل از خانواده شهدای مدافع حرم در شهرستان برخوار؛ برگزاری اختتامیه جشنواره رضوی در بخش استانی و کتابخانهای؛ مراسم کتابخانهگردی در کتابخانههای جدید التأسیس و آیین تجلیل از ۸۵ نویسنده در همایش فروغ صبح دانایی۳ در شهرستان شهررضا اشاره کرد.
سرپرست کتابخانههای عمومی اصفهان با اشاره به اهمیت فضای فیزیکی کتابخانههای عمومی در جهت رفاه حال مراجعان در سطح استان، گفت: اهم اقدامات عمرانی انجام شده در سه سال گذشته در سطح کتابخانههای عمومی استان شامل تعمیر اساسی تعداد ۳۲ باب از کتابخانههای استان؛ تعمیر تعداد ۱۷ باب از کتابخانههای استان و تعمیر جزئی تعداد ۷۱ باب از کتابخانههای استان است. تعدادی از کتابخانههای استان همچنان نیازمند تعمیرات اساسی و جزئی با برآورد هزینه حدود ۵۰ میلیارد ریال هستند که جهت رفع مشکلات موجود با جذب منابع استانی و استفاده از پتانسیل خیرین محترم استان، این مهم مرتفع خواهد شد.
وی در ادامه گفت: تعداد ۱۷۴ باب کتابخانه در سال ۹۵ به ۱۸۴ باب کتابخانه تا پایان سال ۹۷ رسیده است و بیش از ۱۰ باب پروژه ساختمانی با رشد فیزیکی بالای ۹۵ درصد، آماده افتتاح و خدماترسانی به مردم شریف استان اصفهان به ویژه در شهرها و روستاهای فاقد کتابخانه و مناطق کمتر برخوردار است. در افتتاح کتابخانههای مذکور، نهایت تلاش شده تا حتی الامکان از منابع خیرین، برای تکمیل یا تجهیز استفاده شود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای انجمنهای کتابخانههای عمومی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۷ با پیگیریهای صورت گرفته حدود ۵۵ جلسه انجمن تشکیل شد و از لحاظ کمی و کیفی نسبت به سال ۹۶ شاهد رشد حدود ۲۰۰ درصدی بودیم.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان با اشاره به ضرورت تلاش بیشتر در سال جدید برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و همچنین افزایش آگاهی عمومی با تدوین برنامههای مدون در اداره کل کتابخانههای عمومی اصفهان، افزود: افزایش شاخصهای کتابخوانی در استان، توسعه هر چه بیشتر زیر ساخت های کتابخانه های عمومی، بهبود عملیات تعمیر و تجهیز کتابخانه های عمومی، افزایش و بهبود فعالیتهای فرهنگی به خصوص توجه به حوزه کودک و نوجوان، اجرای برنامههایی جهت توانمندسازی، دادن انگیزه و آموزش به کتابداران استان، افزایش جلسات انجمن کتابخانههای عمومی در سطح استان، رشد شاخص امانت و عضو و ... از مهمترین برنامههای این اداره کل در سال ۹۸ خواهد بود.
امیر هلاکویی در پایان رشد و توسعه کتابخانهها و توفیقات روز افزون درحوزههای فرهنگی را مستلزم حرکت جهادی و تعامل با تمامی دستگاههای فرهنگی استان دانست و اظهار داشت: از طریق تعامل با نهادها و سازمانهای دولتی و خصوصی میتوانیم شاهد پیشرفت کتابخانهها باشیم.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.