داخلی
»مطالب کتابداری
»ایفلا
امکانات دانشگاه الزهرا فوق العاده است
به گزارش لیزنا، گلوریا پرز سالمرون، رئیس فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری (ایفلا) امروز (یکشنبه ۶ اسفند) در دومین روز سفرش به ایران از دانشگاه الزهرا(س) و کتابخانه تازه تاسیس این دانشگاه بازدید کرد.
پرز سالمرون که برای یک سفر پنج روزه به مناسبت هشتادمین سالگرد تاسیس کتابخانه ملی در ایران حضور دارد فردا در جشن سالگرد تاسیس این کتابخانه شرکت خواهد کرد. وی همچنین از دانشگاه شهید بهشتی و کتابخانه ملی شیراز نیز بازدیدی خواهد داشت. این اولین حضور یک رئیس ایفلا در ایران است.
شایان ذکر است خانم نفیسه احمد، رئیس کتابخانه ملی مالزی نیز در این بازدید پرز سالمرون را همراهی کرد. کوالالامپور، پایتخت مالزی امسال میزبان کنگره سالیانه ایفلا است.
هر کشوری میتواند برای میزبانی کنگره سالانه ایفلا درخواست بدهد
پرز سالمرون درباره سفرش به ایران به خبرنگار لیزنا گفت: برای ایفلا بسیار مهم است که کشورهایی مانند ایران که از فرهنگ غنی برخوردار هستند را نه تنها در میراث بلکه در مدیریت کتابخانهها با خود همراه کند. ایران میتواند یک نمونه برای دیگر کشورهای عضو ایفلا باشد.
وی امکانات دانشگاه الزهرا را «فوقالعاده» توصیف کرد و افزود: چیزی که در این کتابخانهها اهمیت دارد آزادی دادن به دانشجویان برای دسترسی به گردش اطلاعات است.
رئیس ایفلا با اشاره به بازدید از کتابخانه ملی ایران ادامه داد: کاری که کتابخانه ملی ایران انجام میدهد بسیار ارزشمند است، مخصوصا کاری که در زمینه دسترسی اطلاعات به دیگر کشورهای فارسی زبان انجام میگیرد. ارزش یک کتابخانه ملی به کمک کردن به علم کشور با فهرستنویسی و آرشیو اطلاعات است.
پرز سالمرون درباره ایجاد شرایط موجود برای میزبانی کنگره ایفلا در ایران عنوان کرد: من فکر میکنم همه کشورها این موقعیت را دارند تا برای میزبانی کنفرانس درخواست بدهند. میزبانی کار بسیار مشکلی است. مکان برگزاری، مدیریت چهار یا پنج هزار کتابدار، داشتن بودجه لازم و همکاری جامعه کتابداری از مسائلی است که برای میزبانی باید به آنها پرداخته شود. من فکر میکنم هر کشوری اگر تلاش کافی انجام دهد میتواند آن را برگزار کند.
وی در پایان گفت: ایفلا یک مجموعه بینالمللی است و و میزبانی کنفرانس نیازمند تابعیت از قوانین بینالمللی است.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.