کد خبر: 8510
تاریخ انتشار: سه شنبه, 19 ارديبهشت 1391 - 10:14

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

گزارش

کتابخانه کنگره در سال 2013، RDA را جایگزین AACR2 خواهد کرد

  در کارنامه نشر سرای اهل قلم و در کارگاه «آر.دی.اِی» FRBR  و RDA و کارکردهای آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

به گزارش لیزنا، کارگاه آموزشی «آر.دی.اِی» توسط دکتر محسن حاجی زین العابدینی (عضو هیأت علمی مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی) روز دوشنبه 18 اردیبهشت 1391 از ساعت 10 آغاز شد.

در این کارگاه دو ساعته دکتر حاجی زین العابدینی به بحث راجع بهFRBR  و کارکردهای آن و در ادامه به RDA و کارکردهایش پرداخت.

وی گفت: FRBR یک قاعده فهرستنویسی نیست، حتی قالبی برای پیشینه های کتابشناختی نیز نمی باشد بلکه این یک مدل مفهومی است که فعالیت های کاربران مهمترین بخش آن را تشکیل می دهند.

ما می خواهیم به مدیریت دانش برسیم.

وی در ادامه افزود: ما می خواهیم به مدیریت دانش برسیم و این روابط است که دانش ما را شکل می دهد و در واقع در دنیای جدید هم ما نیاز به این دانش داریم.

چرا RDA جایگزین AACR2 شد ؟

دکتر زین العابدینی گفت: در سال 2005 بود که کار با RDA آغاز شد و کتابخانه کنگره اعلام کرده است که در سال 2013 آر.دی .اِی را جایگزین AACR2 (ویرایش دوم قوانین انگلوامریکن) خواهد کرد.RDA  هم برای توصیف فیزیکی و معمولی و هم به عنوان یک استاندارد محتوایی در نظر گرفته شده است که نه تنها برای محیط های دیجیتالی بلکه برای محیط های چاپی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

وی در پایان گفت: FRBR زیر بنای RDA و یک الگوی مفهومی برای ایجاد فهرست های کتابخانه ای است تا بتواند اطلاعات را در دنیای مجازی و معمولی راهبری کند. دنیای فرهنگی بشر یا در کتابخانه ها یا در موزه ها و یا در آرشیو ها باید حفظ شود که این امر با بکارگیری  RDA برای سامان دهی آرشیو ها و موزه ها میسر خواهد شد.

این کارگاه دو ساعته پس از پرسش و پاسخ در ساعت 12 به پایان رسید.

گفتنی است، کارگاه  «آر.دی.اِی» از مجموعه کارگاههای کارنامه نشر سرای اهل قلم در ششمین  روز از برپایی بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ازسوی انجمن كتابداري و اطلاع رساني ايران، موسسه خانه كتاب و اتحاديه انجمنهاي كتابداري و اطلاع رساني ايران (ادكا) برگزار شد.

گزارش: فاطمه محمودی

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: