کد خبر: 28571
تاریخ انتشار: دوشنبه, 25 ارديبهشت 1396 - 10:21

داخلی

»

اخبار کتاب

51 سال همراهی کانون پرورش فکری با کودکان ایران؛

مهمان‌های ناخوانده کانون ثبت ناملموس شد

منبع : لیزنا
قصه‌ اولین کتاب منتشر شده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با عنوان «مهمان‌های ناخوانده» اثر فریده فرجام در فهرست میراث ناملموس ثبت شد.
مهمان‌های ناخوانده کانون ثبت ناملموس شد

به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این خبر را در سامانه اینترنتی خود منتشر کرده و توضیح داده است این داستان به همت دفتر آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی ناملموس و دفتر کودک و نوجوان با شماره 1394 در فهرست میراث ناملموس قرار گرفت.

قصه «مهمان‌های ناخوانده»، قصه‌ای قدیمی است که سینه به سینه از سوی مادربزرگ‌ها یا دایه‌ها برای کودکان روایت شده است.

این کتاب که در شمار پرتیراژترین کتاب‌های کودک در نیم قرن گذشته است، برای اولین بار در سال 1345 برای گروه سنی «الف و ب» (3 تا 9 سال) از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

از این اثر ماندگار در عرصه‌ ادبیات کودک و نوجوان در همه‌ این سال‌ها اقتباس‌های زیادی صورت گرفته و کتاب‌ها، آثار سینمایی، رادیو تلویزیونی، نمایش‌ها و آثار صوتی متعددی ساخته شده است.

کتاب مهمان‌های ناخوانده طی 51 سال گذشته 20 بار از سوی کانون تجدید چاپ شده و 377هزار نسخه از این اثر در اختیار خانواده‌‌های ایرانی قرار گرفته است.

همچنین کتاب الکترونیک فارسی انگلیسی، کتاب صوتی، بریل، ترجمه به زبان کردی و همچنین انیمیشن «مهمان‌های ناخوانده» نیز در کانون تولید شده است.

داستان این کتاب در باره پیرزنی است که در ده کوچکی زندگی می‌کرد. یک شب باران تندی بارید و پیرزن که می‌خواست برود زیر لحاف و گرم شود، چندبار صدای تق تق در را شنید و هر بار با یک مهمان ناخوانده‌ای روبه‌رو شد.

لیلا کفاش‌زاده، مسوول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه و کارشناس این پرونده در سامانه اینترنتی پژوهشگاه بیان مفهومِ صلح و دوستی و پذیرش تفاوت‌ها، مهمان‌نوازی، مدیریت بحران، پناه‌جویی، آشتی با محیط زیست، ارتباط بین نسلی و آموزش هم‌زیستی مسالمت‌آمیز به کودکان را از ویژگی‌های این اثر ارزشمند برشمرده است.

وی در همین زمینه افزود: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری قصه مهمان‌های ناخوانده را در طرحی به نام «هفت موزه، هفت قصه» در هفت موزه، قصه‌گویی کرده است.

او ادامه داد: در این طرح سعی شد تا داستان با مشارکت کودکان و در موز‌ه‌ها به شکل‌های گوناگون ارایه شود

کفاش‌زاده از موزه صلح، موزه فرش، موزه رضا عباسی، باغ نگارستان، موزه مقدم، موزه ملی ایران، موزه آبگینه به عنوان موزه های مشارکت کننده در این طرح نام برد.

 

گفتنی است «فریده فرجام» کارگردان سینما و تئاتر، نمایش‌نامه‌نویس و داستان‌نویس است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: