کد خبر: 32097
تاریخ انتشار: دوشنبه, 20 آذر 1396 - 10:42

داخلی

»

اخبار کتاب

کتابخانه کودک محور «با من بخوان» پناهگاهی برای کودکان زلزله‌زده سرپل ذهاب +عکس

منبع : لیزنا
کتابخانه کودک محور «با من بخوان» در کانکسی ۳۶ متری در سرپل ذهاب راه اندازی شد.
کتابخانه کودک محور «با من بخوان» پناهگاهی برای کودکان زلزله‌زده سرپل ذهاب +عکس

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، کارشناسان و هم‌یاران برنامه ترویج کتابخوانی «با من بخوان» که یاری‌رساندن به کودکان در بحران را از وظایف مهم خود می‌داند، از روزهای آغاز رخداد زلزله در استان کرمانشاه، با کوله‌ها و کیف‌های کتاب به مناطق زلزله‌زده شتافتند تا با خواندن کتاب و گفت‌وگو با کودکان وحشت‌زده و دردمند، آرامش روحی و روانی را برای آنان فراهم کنند.

راه‌اندازی کتابخانه کودک محور «با من بخوان» در یک کانکس ۳۶ متری در سرپل ذهاب، از جمله گام‌هایی است که تاکنون برنامه «با من بخوان» با همکاری «خانه حمایتی آموزشی محمودآباد» شهرری و یاری نیکوکاران و همچنین مشارکت انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، انتشارات فنی ایران، انتشارات هوپا و انتشارات دیبایه که کتاب‌ها را فراهم کرده‌اند‌، با هدف یاری کودکان زلزله‌زده برداشته ‌است.

همکاران و ترویجگران برنامه «با من بخوان» تلاش کرده‌اند با فضاسازی و تجهیز کتابخانه کودک محور «با من بخوان» در داخل این کانکس و نقاشی‌های برانگیزاننده و شاد بر دیوارهای بیرونی آن، کتابخانه‌ای زیبا و دل‌پذیر برپا کنند؛ کتابخانه‌ای که در میان انبوه چادرهای خانواده‌های زلزله‌زده، پناهگاهی امن باشد برای کودکانی که از سپیده‌دم تا پاسی از شب به آن جا می‌آیند تا کتاب بخوانند، نمایش بازی کنند، با یکدیگر و با مربیان خود گفت‌وگو کنند و در یک کلام، ذهن آشفته و پرتنش خود را سامان بخشند و شب‌هنگام نیز کتابی به امانت گیرند تا در چادرهای خود با خواندن داستان، فضایی گرم و انسانی بسازند.

«با من بخوان» که از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برنامه‌ریزی می‌شود، سال‌هاست در بسیاری از مناطق محروم استان‌های ایران همچون استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و چندین منطقه دیگر، با پشتیبانی مالی شماری از شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و غیردولتی اجرا می‌شود. این برنامه با شعار «همه کودکان حق دارند کتاب‌های باکیفیت بخوانند» اصلی‌ترین هدف خود را که رساندن کتاب‌های مناسب و باکیفیت به دست گروهی از کودکان و نوجوانان است که در وضعیت معمول زندگی به کتاب‌های باکیفیت دسترسی ندارند، در این مناطق پیش می‌برد. «با من بخوان» همچنین در وضعیت‌های ویژه مانند وقوع رخدادهای فاجعه‌بار طبیعی و اجتماعی که کودکان نیاز به کتاب‌درمانی و دسترسی به کتاب‌های مناسب دارند، به یاری این گروه از کودکان می‌شتابد.

 

در همین راستا، کارشناسان و هم‌یاران «با من بخوان» پس از وقوع زلزله ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۹۶ در استان کرمانشاه، از شنبه ۲۷ آبان‌ماه به یاری مناطق زلزله‌زده شتافتند و کتاب‌درمانی و اجرای برنامه «با من بخوان» را با کودکان آسیب‌دیده آغاز کردند. در چارچوب این برنامه تاکنون صدها جلد کتاب باکیفیت به منطقه فرستاده شده است که بخشی از این کتاب‌ها در کتابخانه با من بخوان در سرپل ذهاب قرار داده شده و بخشی دیگر به صورت کیف‌ها و کیسه‌های کتاب در اختیار داوطلبان بومی قرار گرفته تا در روستاها و منطقه‌های پیرامون برای کودکان آسیب‌دیده بلندخوانی کنند. همچنین گروه‌هایی از آموزشگران با من بخوان نیز به این منطقه سفر کرده‌اند تا این داوطلبان بومی را برای بلندخوانی، انجام فعالیت‌های در پیوند با کتاب و ساماندهی کتابخانه آموزش دهند. برنامه با من بخوان با فرستادن کتاب‌های بیشتر، ارائه آموزش پیوسته و هدف‌مند برای افراد ساکن در شهرها و روستاهای اطراف و نظارت بر اجرای برنامه، فعالیت خود را در هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز در این منطقه ادامه خواهد دهد.

کتابدار
|
Iran
|
1396/09/21 - 07:48
0
1
با سلام و احترام خدمت تمامی مخاطبان ، ، آیا وظیفه نهاد کتابخانه ها استان کرمانشاه نبود که فعالیتهای فرهنگی مناطق زلزله زده ها را انجام بدهد کی می خواهد نهاد کتابخانه ها از منزوی بود بیرون بیایید!
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: