داخلی
»مطالب کتابداری
»کتابخانه های عمومی
یکصدوهفدهمین نشست ادبی قلم در فرهنگسرای کار و تعاون برگزار شد
به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی فرهنگسرای کار و تعاون، یکصد و هفدهمین نشست ادبی قلم با حضور محمد هاشمپور کارشناس وپژوهشگر ادبی آغاز شد.
در ابتدای این جلسه محمد هاشمپور ضمن تبریک عید سعید فطر و عرض قبولی طاعات وعبادات حاضران، گفت: نسیمی جانبخش وزیده ، فراخوانی نو از راه رسیده و ضیافتی الهی برپا شده است. بار دیگر در ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن و ریزش باران رحمت قرار گرفته ایم. این ماه فرصتی ارزشمند در برابر انسان قرار میدهد تا مجموعه ای از عبادتها را بجای آورد و در پرتو آن، باطن و جان خود را نوری دیگر ببخشد. از آمدنش خدای را سپاس میگوییم. باشد که به برکت روزه ،نماز و نیایش، روح تشنه خود را در این صحرای سوزان جهان مادی سیراب سازیم.
وی در ادامه برنامه به موضوع اهمیت و منزلت ماه رمضان در شعر پارسی پرداخت و گفت: از همان آغاز که رودکی پدر شعر فارسی، بلند بنای کاخ ادب را برافراشت، مفردات روزه، رمضان، صوم و صیام در آیینه شعر فارسی انعکاس یافتند. این انعکاس در تمامی انواع شعر مدحی، اخلاقی، تعلیمی، غنایی و رثا دیده میشود. و شاعران دیگری چون فردوسی، منوچهری، فرخی، سعدی، حافظ، ژولیده نیشابوری و غیره در این زمینه به مناسبت فرارسید این ماه و مناسبتهای آن شعر سروده اند.
هاشم پور گفت: در شعر شاعران دوره اول، کاربردها سطحی است و از اعلام ماه رمضان یا عید رمضان و مبارک باد گفتن آن فراتر نمیرود: مانندشعر رودکی (روزه به پایان رسید و آمد نو عید هر روز بر آسمانتباد امروزا) و یا خاقانی شاعر تعلیمی علاوه بر آن که در شعر خود از مفردات صوم و صیام سود جسته است. صیام را از بهترین سکنات نفس دانسته است. (از جسم بهترین حرکاتی صلاة دان وز نفس بهترین سکناتی صیام دان).
وی همچنین افزود: عموماً موضوعات رمضانیه به چند مرحله مانند (استقبال از ماه مبارک رمضان، مناسبتهای موجود در این ماه مانند (ولادت امام حسن (ع) وشبهای قدر وعید سعید فطر) تقسیم میشود و هر یک موضوع و بازه خاصی را مورد بررسی قرار میدهد. که بخشی از اشعار شاعران به استقبال ماه مبارک رمضان وبخشی دیگر به مناسبتهای موجود در این ماه میرود که اینگونه اشعار زیاد است. این کارشناس ادبی همچنین گفت: در ادبیات معاصر تعداد زیادی کار خوب از این دست و در این حوزه وجود دارد. مهم ترین توجه شاعران در همه دورههای کهن و معاصر در این ماه به حضرت علی (ع) و موضوع ضربت خوردن آن حضرت است.
در پایان نیز تعدادی از شاعران حاضر در جلسه اشعار و دلنوشتههای آئینی خود را به مناسبت ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر برای حضار قرائت کردند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن: 66029060 تماس بگیرند.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.