داخلی
»مطالب کتابداری
»اخبار کتابخانه ملی
خاطرات توران میرهادی مکتوب می شود
به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، توران میرهادی (خمارلو) زاده ۱۳۰۶ در شمیران است که در ۱۸ آبانماه ۱۳۹۵ در تهران، چشم از جهان فروبست. او یکی از بنیانگذاران شورای کتاب کودک، استاد ادبیات کودکان، نویسنده و کارشناس آموزش و پرورش و شخصیت برجستۀ فرهنگی است که از سال ۱۳۵۸ سرپرستی تدوین و تألیف فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را نیز برعهده داشته است.
میرهادی بیش از شصت سال در گستره آموزش و پرورش و فرهنگ و ادبیات کودکان کوشید و در این راه یکی از چهرههای تأثیرگذار سده کنونی ایران است. او به همراه همسرش محسن خمارلو به مدت ۲۵ سال مجتمع آموزشی تجربی فرهاد یا مدرسه فرهاد را از از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۵۹ اداره کرد. این مجتمع یکی از آموزشگاههای تجربی و الگوواره ایران بود که هدفها و کارکردهای آموزش و پرورش مدرن در آن تجربه و ارزیابی میشد.
کتاب «افسانه پیروز» از مجموعه مصاحبههای تاریخ شفاهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که به کوشش ندا رسولی در قالب کتاب آماده انتشار شده است.
در این کتاب از پیشینه خانوادگی، دوران کودکی و نوجوانی، خاطرات دوران دبستان و دانشگاه تا سفر به اروپا و تحصیل در کالج دوفرانس و سیستم آموزشی آنجا تا برگشت به ایران و معلمی و ازدواج، اولین کتاب از تجربیات در مدرسه فرهاد و عضویت در هیئت داوران تصویرگران براتیسلاوا صحبت به میان آمده است.
مهمترین بخشی که میرهادی با اشتیاق در مورد آن صحبت کرده است، انتشار اولین جلد فرهنگنامه کودک و نوجوان بوده که بهعنوان کتاب سال انتخاب شد. او در این مورد به همکاران فرهنگنامه و چگونگی تحقیق و نوشتن مداخل و تمام زحماتی که برای تألیف و ویرایش آن کشیده شده صحبت کرده است .همچنین از خاطرات اهدا جایزه ترویج علم به فرهنگنامه و انتخاب او به عنوان متخصص برگزیده برای برنامههای ده ساله یونیسف و امثال آن نیز در این کتاب صحبتهایی به میان آمده است.
مصاحبهگر در این مصاحبه همچنین از تالیفات او و علل علاقه او به نوشتن آن کتابها و بررسی و نقد کتابها صحبت بهمیان آورده است.
این کتاب به زودی از سوی انتشارات سازمان و اسناد کتابخانه ملی ایران منتشر و به بازار نشر عرضه خواهد شد.
۱. از توهین به افراد، قومیتها و نژادها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهامزنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیامها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمانها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.